Βιβλίο: Προσφέροντας στο ελεύθερο λογισμικό. Ο σωστός τρόπος.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά που έκανες μια εγκατάσταση μιας διανομής Linux και έμαθες τα βασικά; Μα να γίνεις ενεργός σε αυτό το φόρουμ και αλλού και να βοηθήσεις με την σειρά σου τους νέους χρήστες :innocent:.

Ναι αλλά μετά; Η διαφορά του Linux από άλλα λειτουργικά είναι πως καθένας μπορεί να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του. Ακόμα και αν δεν ξέρεις προγραμματισμό μπορείς να βοηθήσεις σε μεταφράσεις, ή να βοηθήσεις τους προγραμματιστές να λύσουν προβλήματα. Αυτό είναι ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις :innocent:.

Αλλά όχι ποια γιατί υπάρχει ένα μικρό βιβλίο 100 σελίδων που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις. Πλέον δεν έχεις δικαιολογία. Και το καλύτερο; Είναι δωρεάν

image

Για να το αποκτήσεις πήγαινε στην σελίδα του στο github: https://daniele.tech/2020/07/contribute-to-open-source-the-right-way-2nd-edition-download-the-free-open-book-now/ ή στο Leanpub

Συνιστώ την δεύτερη επιλογή, ώστε να έχεις ενημερώσεις όταν βγει μια καινούργια έκδοση. Αν θέλεις μπορείς να δώσεις ότι ποσό επιθυμείς στον συγγραφέα. Τα μακαρόνια δεν τα δίνει ο μπακάλης δωρεάν και ο συγγραφέας είναι Ιταλός. Το βιβλίο είναι στα αγγλικά.

Πηγή:

6 Likes

Ωραίος! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον φίλε! Ευχαριστούμε!
Μάγκας το παλικάρι που το έκανε, μπράβο του!

1 Like