θεμα με το μικροφωνο στο viber

εντελώς ξαφνικά σήμερα το viber στον υπολογιστή δεν εμφανίζει το μικροφωνάκι για να στείλω φωνητικό μυνημα χωρίς να έχω πειραξει κάτι , σε sparky linux.
δοκίμασα πληρη απεγκατάσταση -εγκατάσταση αλλά τιποτα.
δοκίμασα επίσης την appimage εγκατάσταση . εκει το μικρόφωνο εμφaνίζεται αλλά μολις το πατήσω για να στείλω μηνημα η εφρμογή κλεινει.
και η αλήθεια είναι οτι δεν το θέλω , εχω ήδη το signal , αλλά ελά που δεν μπορείς να τους ξεκολήσεις από to viber με τιποτα.
εχει κανείς αλλος το ίδιο προβλημά ή μόνο δικό μου θέμα είναι.

1 «Μου αρέσει»

Μήπως άλλαξες sound daemon πρόσφατα ;
από alsa σε pulse ή pipewire ή μείγμα αυτών ;

καμία αλλαγή δεν εχω κάνει.

Καλημέρα @Netfm
Καλή Κυριακή σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Δοκίμασε την πρώτη μέθοδο εγκατάστασης από την παρακάτω διεύθυνση με το wget:
https://www.ubuntupit.com/how-to-install-and-configure-viber-messenger-app-on-linux-distros/
Πηγή: Ubuntupit

to εχω δκιμάσει κι αυτο. μάλιστα σε αλλο λαπτοπ εκανα μιά δοκιμη σε arch based διανομη. και εκει ακριβως το ίδιο γινεται.

Δοκίμασες να το τρέξεις από τερματικό? Ίσως εκεί βγάλει κάποιο σχετικό σφάλμα οπότε μπορεί να εντοπίσεις τι ακριβώς φταίει.

Αντικέστησε την libjpeg.so.8 που υπάρχει στο μονοπάτι /opt/viber/lib (συνήθως εκεί μπαίνει το viber εάν το βάλεις σαν deb/txz/zst πακέτο στην διανομή σου),
με την libjpeg.so.8.3.2 που υπάρχει στην διανομή σου, στο μονοπάτι /usr/lib64/libjpeg.so.8.3.2 και μετονόμασέ την σε libjpeg.so.8. Επίσης μετέτρεψε την σε μη εκτελέσιμη με chmod -x.
Η έκδοση είναι ενδεικτική, η διανομή σου μπορεί να έχεις άλλες εκδόσεις.

1 «Μου αρέσει»

στην διαδρομη αυτη υπάρχει μονο το αρχειο ld-linux-x86-64.so.2

Σε αυτή την διαδρομή:
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/
Το Sparky απ’ ότι είδα βασίζεται στο Debian Testing, οπότε θα έχεις λογικά την version 9 της libjpeg στο σύστημά σου. Εάν δεις προβλήματα ασυμβατότητας με το Viber γιατί αυτό προσφέρει την 8. Κατέβασε από τα snapshots του Debian το πακέτο της libjpeg8 και κάνε χρήση της βιβλιοθήκης:
http://snapshot.debian.org/package/libjpeg8/8d1-2/

1 «Μου αρέσει»

δυστηχως ούτε ετσι εγινε κάτι.

Ισως ειμαι εκτος θεματος αλλα να πω και γω καπου τον πονο μου σχετικα με το Viber…
Σε LinuxMint ειχα παντα διαφορα προβληματα με καμερες κλπ οταν εκανα εγκατασταση το πακετο .deb απ την επισημη σελιδα και ο λογος πολυ απλος: η το πακεταρισμα ειναι για κλωτσιες η ο maintainer βαριεται που ζει και κανει ανανεωση του πακετου μια φορα τον χρονο.

Η λυση ειναι η εγκατασταση Viber AppImage οπως λεει εδω
https://www.tecmint.com/install-viber-in-linux/

αν δουλευει και σε Debian Testing δεν γνωριζω…

1 «Μου αρέσει»

με την appimage συμβαινει το εξης. φαινεται το μικροφωνο. και οταν το πατάς να μιλησεις κλείνει το viber αυτόματα. πολύ πιθανόν επιδή ολοι το χρησιμοποιουν από τα κινητά δεν δινουν σημσία στην desktop εκδοση λέω τώρα εγω.

Σε τι γραφικό περιβάλλον είσαι στο Sparky?
Σε Arch Linux με KDE, δουλεύει πάντως το μικρόφωνο με την τελευταία έκδοση του Viber και με αντικατάσταση της libjpeg. Επίσης, δουλεύει στο Ubuntu(Gnome) και στο Arch με το AppImage.

1 «Μου αρέσει»

Πάντως χθες το έβαλα ως AppImage γιατί ήθελα να dropάρω κάποια αρχεία, κανένα θέμα ήχο/βίντεο κλήση σε Nobara 39