Σουίτα office για συμβατότητα με Office Open XML

Καλησπέρα,
Έψαξα και διάβασα τα προηγούμενα threads που συζητάτε για τα καλύτερα office suites, αλλά φτιάχνω καινούριο γιατί εκείνα είναι πολύ παλιά.

Τα τελευταία χρόνια έχω δουλέψει only office για προσωπική χρήση, αλλά όταν χρειάζεται να λάβεις και να στείλεις αρχεία, το standard είναι συνήθως Office Open XML. Στο desktop μου το MS office είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους έχω ακόμα dual boot. Για το laptop, όμως, θέλω κάτι που να με καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα αν χρειαστεί να ανοίξω ένα αρχείο από ms office, ή στείλω ένα αρχείο σε ms office. Ως προς αυτό διαβάζω καλά λόγια για το WPS Office, ισχύει ακόμα;

Εσείς πως χειρίζεστε το θέμα της συμβατότητας και σπασμένα formats όταν αλλάζετε πρόγραμμα; Έχει κανείς εμπειρία με google docs; Μου φαίνεται ότι τα πάει καλά με το να διαβάζει .docx. Τι θα μου προτείνατε γενικά;

Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση.

Μπορεις να μας πεις τις ασυμβατοτητες μεταξη του Office Open XML και του OnlyOffice που δεν το κανουν το απαραιτητο προγραμμα για να μπορεσεις να στειλεις και να λαβεις αρχεια σε αλλους χρηστες;

Χριστός Ανέστη.
@LobsterJohnson Δώσε μια ευκαιρία και στο https://www.freeoffice.com/en/download.
Είναι αρκετά εύχρηστο, με συμβατότητα αρχείων docx, xlsx κλπ. και το έχουμε συνηθίσει, παρόλο που στον χώρο εργασίας χρησιμοποιούμε το Microsoft Office.

1 «Μου αρέσει»

Εννοώ στη διατήρηση του format. Όταν φτιάχνω κάτι παραπάνω από απλό κατεβατό κείμενο και βάζω πιο περίπλοκες μορφοποιήσεις, όπως πίνακες για να χωρίσω μια σελίδα, αυτά σπάνια διατηρούνται σωστά στοιχισμένα και με τις ίδιες ιδιότητες (decorations κλπ) αν τα ανοίξω σε άλλη σουίτα. Αυτό που ψάχνω είναι το πρόγραμμα που θα είχε τις καλύτερες πιθανότητες να το ανοίξει σωστά.

Ευχαριστώ @nikaskonstantinos. Θα το δοκιμάσω.

1 «Μου αρέσει»

Χριστός Ανέστη με υγεία, φώτιση και ευλογία για όλο τον κόσμο. Από την ταπεινή μου εμπειρία το WPS είναι η καλύτερη σουίτα με σχεδόν 100% συμβατότητα με το MS office, το μόνο αρνητικό (για μένα) είναι ότι δεν έχει Ελληνικό μενού (που μπορεί στο μέλλον να έχει). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, (βέβαια και δεν έχει όλες τις δυνατότητες του office) είμαι Μαθηματικός και χρησιμοποιώ πολύ το equation που λέγαμε παλιά, έχω δοκιμάσει όλες τις σουίτες. Επίσης το WPS συνοδεύεται και με PDF reader, που στο Linux είναι πιο φτωχό σε σχέση με το WPS για windows που είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό που είναι πολύ κοντά στο MS office (οπτικά και λειτουργικά) είναι το freeoffice που δεν έχει όμως το equation (εκτός και εάν αγοράσεις την πλήρη έκδοση). Εν κατακλείδι WPS για 99% συμβατότητα. Ελπίζω να βοήθησα και μην κούρασα.

3 «Μου αρέσει»

Αν και δεν είναι ακριβώς πάνω στο θέμα, αλλα γενικά εχω θέμα με τον ορθογραφικό ελεγχο σε οποιαδήποτε διανομή. Βέβαια πλέον μονο manjaro, αλλά δεν εχω βρει με ποιον τρόπο θα έχω και Ελληνικό και Αγγλικό ορθογραφικό έλεγχο, με onlyoffice ή και libreoffice.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην έστειλα την μπαλα στην κερκίδα.
ΥΓ. Για εμένα ην καλύτερη σουίτα είναι του onlyoffice

Για να κανεις ορθρογραφικο ελεγχο στο OnlyOffice θα πρεπει να αλλαξεις την γλωσσα του κειμενου που επεξεργαζεσαι εκεινη την στιγμη. Το εικονιδιο ειναι στην κατω δεξια μερια του παραθυρου του OnlyOffice και το μονο δυστηχως μειονεκτιμα ειναι οτι δεν εχει αυτοματο ελεγχο αλλα πρεπει να ορθογραφησεις καθε μια λεξη του κειμενου σου ξεχωριστα.