Ρυθμίζοντας τον Vim editor ως απλό IDE (χωρίς plugins) [Video guide]

Καλησπέρα σε όλους και όλες, σε αυτό το video guide σετάρουμε τον Vim editor ώστε να έχει τις βασικές λειτουργίες ενός IDE χωρίς τη χρήση plugins!

Σχόλια παρατηρήσεις πάντα ευπρόσδεκτες :slight_smile:

p.s. odysee link για όσους δε προτιμούν το youtube :yum:

4 «Μου αρέσει»

Δεν θα το έλεγα “ρύθμιση ως IDE” αλλά “ρυθμίσεις για καλύτερη εμπειρία χρήσης”. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα σε έναν text editor (ακόμα και το nano τα έχει) αλλά ο text editor είναι απλά η βάση του τι αποτελεί ένα IDE. Σε ένα IDE αναμένεις error checking, auto-completion, refactoring, …

Μου άρεσε πάντως πως το σετάρεις σταδιακά, κάνοντας κάποιες προσθήκες και reload ώστε να φανεί τι αλλαγές αυτές κάνουν. Βέβαια ίσως θα ήταν καλύτερα με κάποιο voice over ή captions ή στο description όπου επίσης εξηγείς το “γιατί” πίσω από αυτές τις αλλαγές. Π.χ. γιατί set smartcase, set termguicolors?

Σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο! Ναι δεν είναι ρύθμιση ως ενός advanced IDE με linter κτλ. γι’αυτό και το ονόμασα ως “απλό IDE” γιατί από default δεν έχει ενεργές αυτές τις ρυθμίσεις αλλά με τις οποίες όμως μπορείς να κάνεις βασικό developing/coding χωρίς να ανατρέξεις σε plugins ή άλλους editors αν θες να μείνεις σε terminal.

Γενικώς θέλω να φτιάχνω απλά και όσο γίνεται πιο σύντομα βιντεάκια/tutorial που να μην χρειάζονται επιπλέον εξηγήσεις, γι’αυτό και δεν ανέφερα κάποιο “βαθύτερο” γιατί set smartcase (κτλ.) εφόσον έδειχνα βήμα-βήμα τι κάνει η κάθε εντολή, επομένως μια πρώτη αίσθηση χρησιμότητας νομίζω θα γινόταν κατανοητή.