Ψάχνω αλλαγή login screen σε elementary

Το εβαλα στο καφενειο γιατι… ειναι καφενειου…

Θα ηθελα να αλλαξω τις login screen σε ολα τα pc που τρεχω elementary os, με κατι εφετζιδικο. Θα προτιμουσα να ειναι πρασινο μαυρο… Αν βαλεις λαθος κωδικο να πεταει access denied ηχητικα εφε κτλ. Λιγο cinema δηλαδη. Βασικα δεν βρηκα κατι που να με καλυπτει. Ισως να υπαρχει σε αλλες διανομες αλλα στο elementary δεν βρηκα κατι που να μου αρεσει. Πιθανων να μπορω να το φτιαξω χειροκινητα ενα ενα, αλλα θα προτιμουσα κατι σε template που το πεταω μεσα και δουλευει

Μην ψάχνεις για το Elemtary OS, αλλά για τον DM (display manager) που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα. Ποιος είναι ο default στο elementary? Αν δεν βρεις κάτι που να σου αρέσει εκεί, μπορείς να προχωρήσεις σε άλλον DM όπου θα βρεις κάτι σε αυτό που θέλεις.

1 Like

Σε αυτό που είπε ο @Maras, το eOS χρησιμοποιεί LightDM[0] ως DM, ο οποίος επιτρέπει διάφορους greeters (front-ends) ο καθένας με δικό του theme. Το eOS έχει το δικό του greeter που δεν είναι themeable. Οπότε ή κάνεις soft fork με όποια modifications θες ή φτιάχνεις κάποιο άλλο ή χρησιμοποιείς WebKit greeter και φτιάχνεις theme με HTML/CSS. Για παραδείγματα δες [1][2][3].

[0]: GitHub - canonical/lightdm: Display Manager
[1]: https://www.reddit.com/r/unixporn/search?q=lightdm&restrict_sr=1
[2]: Search · lightdm · GitHub
[3]: lightdm-webkit2-greeter-theme · GitHub Topics · GitHub

2 Likes