Πρόβλημα με network printer, δεν εκτυπώνει.

Όταν εγκατέστησα το arch πριν ενα εξάμηνο περίπου, είχα ρυθμίσει τον εκτυπωτή( HP deskjet 3635) μέσω usb και λειτουργούσε. Μετά λίγο καιρό(πιθανότατα μετά από κάποια ενημέρωση) μια εκτύπωνε μια όχι. Έτσι λοιπόν και αφού τις περισσότερες φορές δεν εκτύπωνε και μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες, αποσύνδεσα το καλώδιο usb, απεγκατέστησα το hplip και τον ρύθμισα ως network printer. Δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση τότε μιας και τον εντόπισε αυτόματα και λειτουργούσε.
Μιας και δεν τον χρησιμοποιώ συχνά μέσω του υπολογιστή, έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε. Πριν μερικές μέρες χρειάστηκε να εκτυπώσω κάτι και λειτουργούσε. Από χθες που χρειάστηκα πάλι κάτι όμως δε λειτουργεί. Ξεκινάει την εκτύπωση, κάνει επεξεργασία του εγγράφου και μετά την ακυρώνει. Το ping στη διεύθυνση του εκτυπωτή φαίνεται εντάξει.

EDIT:
Τον διέγραψα και τον πρόσθεσα ξανά. Τώρα έχει διαφορετική ip, οπότε φαίνεται πως αυτό έφταιγε. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να εντοπίζεται η αλλαγή αυτή;

Αυτο που θα μπορουσες να κανεις ειναι ειτε να βαλεις Στατικη IP διευθυνση στον εκτυπωτη σου απο τα μενου του. ειτε να πεις στο ρουτερ σου καθε φορα που βλεπει την MAC διευθυνση του εκτυπωτη να του δινει μια συγκεκριμενη διευθυνση απο το ευρος διευθυνσεων του DHCP ετσι ωστε καθε φορα που το ρουτερ δεχεται αιτημα για ανανεωση της διευθυνσης του εκτυπωτη παλι την ιδια θα δωσει.

Στην περιπτωση της Στατικης IP διευθυνσης θα ελεγα να βαλεις μια διευθυνση στον εκτυπωτη σου που ειναι εξω απο το ευρος του DHCP.

ΠΧ Αν το DHCP στον ρουτερ σου δινει διευθυνσεις απο 192.168.1.100 μεχρι 192.168.1.254 τοτε ο εκτυπωτης θα μπορουσε να παρει 192.168.1.15 ετσι το DHCP δεν θα δινει διευθυνσεις μεσα στο ευρος του και η στατικη δεν θα μπλεκεται με οσα αλλα μηχανιματα ειναι συνδεδεμενα στο δικτυο σου.

1 Like

Που βλέπω το εύρος των διευθύνσεων? Δε βρίσκω κάτι σχετικό στη σελίδα του router. Μόνο στο Device Info → DHCP όπου έχει τις διευθύνσεις των συνδεδεμένων συσκεύων μόνο. (Είναι το TP-Link TD-W8960N)
EDIT:
Βρήκα το Advanced Setup → LAN → IpV4 LAN Config όπου είναι τσεκαρισμένο το Enable DHCP server. Εκεί έχει δύο πεδία: start IP address:192.168.1.100 , end IP address: 192.168.1.200, τα οποία μου δίνει τη δυνατότητα να τα αλλάξω.

Μην πειραξεις τιποτα απλα αλλαξε την IP του εκτυπωτη σε 192.168.1.15 και βαλε αυτη στο CUPS στον υπολογιστη σου και σε καθε υπολογιστη/συσκευη που θελεις να το χρησιμοποιησεις.

1 Like

Ok, Θα την αλλάξω στον εκτυπωτή

Επισεις απενεργοποιησε και το Sleep mode στον εκτυπωτη γιατι θα βαζει τον εκτυπωτη συνεχεια σε αυτη την κατασταση και μετα αιντε να τον ξυπνησεις για να εκτυπωσεις οποτε τον θες.

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.