Ποιο linux distro και με ποιο DE είναι το αγαπημένο σας και γιατί;

Τι άλλο θα μπορούσε δηλαδή να είναι ο χρήστης;
H Apple είναι εταιρεία κατασκευής hardware. Δεν πουλάει software. Αναπτύσει τέτοιο για τα δικά της μηχανήματα αποκλειστικά. Σκέψου το λίγο.
Αλοίμονο αν ήταν διαφορετικά.

Στο θέμα του post, ξεκίνησα πριν από 20+ χρόνια με Ubuntu. Την τελευταία δεκαετία χρησιμοποιώ μόνο arch. Παντού σε όλα τα boxes, servers, laptops. Προσωπικά ή πελατών. Λατρεύω το systemd.
Θέλω να ξέρω τι γίνεται ή γιατί κάτι δεν γίνεται. Και αυτό το βρίσκω μόνο στην arch (άντε με λίγη βοήθεια από gentoo). Και στην τελική, αν κάπου κολήσω (συμβαίνει), το arch forum θα με κατευθύνει. Χωρίς spoon-feeding.

Εκτός από το raspberry-headless.
Αυτό το καημενούλι δουλεύει 24/7/365 αρκετές σερβεροδουλειές του σπιτιού και τρέχει dietpi (μετά από προτοπή του @Asfodelus). Αφού του ξήλωσα πρώτα αυτές τις αηδίες της debian με networking services, ifupdown, apparmor κλπ και το γύρισα σε systemd-networkd. Ελα μ… στον τόπο σου δηλαδή.

Από ετοιματζίδικα (λολ) μόνο xfce4 αν και τα τελευταία χρόνια έπρεπε να αναστήσω μηχανήματα 20ετίας, οπότε μονόδρομος το openbox. Για το οποίο μόνο καλά λόγια έχω να πω, ειδικά αν συγκατοικεί με jgmenu. Μακράν ο ευρηματικότερος συνδυασμός για DIY καταστάσεις. Μα να τρέχεις τα πάντα με μόλις 250Mb; Μηχανήματα που τα είχα για να ακουμπάω πάνω τους άλλα.
Θεϊκό (από τέτοιο γράφω τώρα).

Ο δικός μου κύκλος του prêt-à-porter κλείνει με αρκετά εκτεταμένη χρήση docker containers γιατί έχουν καταπληκτικό portability.

Cheers

5 «Μου αρέσει»