Ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για τον OpenClaw; Ή OpenClaw vs Hermes agent.

Μετά από μια εγκατάσταση OpenClaw σε VPS και ανάπτυξη gateway με επικοινωνία με telegram και Discord, ποια skills και plugins θα προτείνατε για την καλύτερη λειτουργία του. Για πάροχο LLM έχω επιλέξει openrouter/auto. Τα ευρώ φεύγουν σαν καραμέλες. Το ίδιο και σε μία εγκατάσταση Hermes agent που είχα αλλά απεγκατέστησα λόγω κακής χρήσης του config που με οδήγησε στην απόφαση να τον αποχωριστώ παρόλο που έδειχνε σημαντικά βήματα βελτίωσης. Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.

Θα ξεκινούσα συντηρητικά: λίγα plugins, λίγα αλλά καλά ελεγμένα skills, αυστηρό model routing και αυστηρά permissions.

1 «Μου αρέσει»

Ναι , διαπίστωσα ότι υπάρχει αυτό το ωραίο site https://clawhub.ai/ για εύκολη εγκατάσταση και αναζήτηση επιθυμητών skills και plugins. Σίγουρα θέλει πολύ προσοχή γιατί έχουν αναφερθεί και παρατράγουδα.

2 «Μου αρέσει»

Να πω ότι δεν έχω σταματήσει πειράματα, μέχρι και σε termux στο κινητό, σε docker containers, σε virtual machines, σε vps στην ισπανία, τοπικά σε media pc, και βρίσκω πως..

..το hermes κάνει καλύτερη δουλειά στη καθημερινότητα από OpenClaw.

1 «Μου αρέσει»

Με σκότωσες :grinning_face_with_smiling_eyes:. Καταλαβαίνεις πόσες ώρες ασχολούμαι με το ράβε ξήλωνε και τούμπαλιν.

Δεν με ξενίζει η σκέψη σου γιατί και γω έχω δει τον Hermes πολύ ψηλά στη χρήση των μοντέλων του openrouter και βλέπω εκτός των άλλων και κάποιους agent που δεν τους ξέρω όπως τον kilo code να ανεβαίνει.

Επιστρέφοντας στον OpenClaw, έχω αρχίσει να εγκαθιστώ skills από το πολύ βολικό clawhub. Όμως το free μοντέλο του openrouter που χρησιμοποιώ (στο τέλος του μήνα -καταλαβαίνετε όλοι/Ες νομίζω) δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα.

Τουλάχιστον δεν με χρέωσε. Που θα πάει θα την δούμε την άκρη @SomniusX και @Nik0lis .

Σκέφτομαι να στραφώ στον deepseek σαν πάροχο για να έχω άμεσα αποτελέσματα. Αν και σε τόσο διάστημα αν είχα στήσει σωστά τον Hermes θα είχε γίνει τζιμάνι.

Τελευταία διάβασα και ένα ωραίο άρθρο σε διαφορετική κατεύθυνση όμως για το llama cpp

Όταν μεγαλώσω :grinning_face_with_smiling_eyes::grin: θα εγκαταστήσω και έναν deerflow.

Με εντυπωσιάζει η ευκολία με την οποία γίνεται η εγκατάσταση με kubernetes και το εντυπωσιακό frontend που έχει. Αλλά θέλει πολλούς πόρους και χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς για VPS.

Φαντάζεστε άραγε να πληρώνουμε 200€ τον μήνα για agents; Και να τα είχαμε καλά θα ήταν. Ξέρει κανείς αν η γνωστή εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έχει καμία προσφορά για συνδρομή ai agents; Αν δεν έχει το προτείνουμε …

Χρήσιμες πληροφορίες για τον Hermes agent καθώς και για τη μετακίνηση από τον OpenClaw στον Hermes μπορεί κανείς να διαβάσει και εδώ:

Είδομεν. Ίσως δώσω άλλη μία ευκαιρία στον Hermes agent μέσω Λαμίας. Δηλαδή εγκαταστάση των skills στον openclaw και έπειτα migration στον Hermes με

hermes claw migrate --preset full                # Full migration including API keys

Edit: Η παραπάνω εντολή δεν χρειάζεται γιατί στην εγκατάσταση του Hermes εντοπίζεται αυτόματα ο Openclaw και ο Hermes ρωτάει αν ο χρήστης θέλει να κάνει εισαγωγή των ρυθμίσεων αφού γίνει πρώτα η ανασκόπηση.

Edit2. Επέστρεψα στον Hermes agent. Μέσα σε λίγες μέρες που έλειπα έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές. Ιδίως στο webui. Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή. Από ένα παιχνιδιάρικο chat μετατράπηκε σε ένα dashboard με τρομερή αισθητική και πολλά κουμπάκια με λειτουργίες. Εκτός και αν την προηγούμενη φορά είχα εγκαταστήσει ανεπίσημο dashboard.

2 «Μου αρέσει»