Μπορεί να προστεθεί σε xinitrc ή xprofile για global effect. Στα αντίστοιχα .xinitrc ή .xprofile per user, ομοίως με τη δημιουργία .desktop σε autostart.
Σε wayland, με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, υποθέτω με systemd-service.
Ρωτώ, γιατί επίσης δεν κατέχω KDE, δεν μπορεί να δοθεί directly αντί να καλεί .sh ;
Προσπάθησα με systemd service αλλά δεν είχα αποτέλεσμα, γιαυτό πήγα στον scripted τρόπο, με τα λίγα που ξέρω.
Από την άλλη η λύση του knomad που ανέφερε ο @Asfodelus είναι πιστεύω η καλύτερη, απλά θέλει map όλο το keyb όπως θες εσύ να δουλεύει, και τέλος το φορτώνεις όπου δουλεύεις και το έχεις όπως πρέπει.
Ακόμα και με euro 5 us english για αυτό δε το κάνει, είναι και θέμα του programmable button αποδίδει το αποτέλεσμα με διαφορετικό τρόπο, έκανα key press identify για να καταλάβω τι παίζει και έφτασα πάλι στην εύκολη λύση κατ’εμέ με το script.
Λοιπόν, να πω δυο λόγια για το Flow Lite 100 με τα μαμά Specter switches.
Η διαφορά σε σχέση με τα ultra low butterfly switches του Dell που είχα πριν είναι τεράστια. Και τώρα που το σκέφτομαι, αν βρεθώ σε υπολογιστή φίλου με full-height μηχανικό πληκτρολόγιο, δεν παίζει να μπορέσω να γράψω άνετα.
Σε δοκιμή με το Dell έπιασα 98 λέξεις το λεπτό.
Με το Lofree Flow Lite 100 έφτασα στις 71, αλλά ακόμα προσαρμόζομαι.
Τα Specter είναι αρκετά ευαίσθητα, μου αρέσει πολύ ο creamy, λίγο thocky ήχος τους, αλλά ψήνομαι πολύ να δω πώς θα είναι με τους Hades.
Σκεφτόμουν να ανεβάσω βίντεο, αλλά νομίζω υπάρχουν ήδη αρκετά εκεί έξω αν θέλετε να ακούσετε πώς ακούγονται!
Και ψάχνοντας λίγο γιατί το είπα και πριν ότι δεν ξέρω πολλά από KDE Plasma, βρήκα αυτό.
Μοιάζει απλούστατο, οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις
[cmdline] nano ~/.config/kxkbrc [/cmdline]
Πρόσθεσε
Δεν το κατάλαβες καλά. Αντιγράφω ελαφρώς παραλλαγμένη μια προηγούμενη μου απάντηση εδώ μέσα
(defcfg
fallthrough true
allow-cmd true
input (device-file “/dev/input/by-id/usb-Microsoft_Microsoft®_2.4GHz_Transceiver_v7.0-event-kbd”)
output (uinput-sink “ms3050-base”)
cmp-seq compose
;; cmp-seq-delay 5
)
(defsrc
tab
caps
lsft
lctl lmet lalt spc ralt cmp rctl
)
;; Change language layout with TAB
;; Swap Alt and left logo key
(deflayer basic
_
M-spc
_
_ lalt lmet _ _ _ _
)
Μια μικρή εξήγηση για τα παραπάνω. Το πληκρολόγιο είναι σαν μια σειρά απο διαφάνειες ή μια πάνω απο την άλλη. Έχουμε την βασική κατάσταση, την κρατώ πατημένο το Shift, έχω ένεργο το Caps κλπ. Στο παραπάνω ορίζω την βασική διάταξη, και στην συνέχεια μια πάντα ενεργή διαφάνεια.
Στην βασική διάταξη έχω βάλει μόνο τα πλήκτρα που με ενδιαφέρουν. Στην συνέχεια αλλάζω μόνο κάποια απο αυτά.
Με το kmonad μπορείς να κάνεις ότι μπορείς να κάνεις με το Firmware του πληκρολογίου και ακόμα παραπάνω. Ενδεικτικά κάτι που είχα σκαρώσει παλιότερα. Πάσχει απο overengineer
Πάσχει απο overengineer Έχω χωρέσει μέχρι και 6 λειτουργίες σε ένα πλήκτρο. Ήταν απλά για την αλητεία. Σήμερα δεν τη χρησιμοποιώ. Αλλά έχει μέσα από εντολές στο τερματικό μέχρι όλες τις συντομεύσεις του Pop Os και συνδιασμό για reboot. Μην κάνεις κάτι τέτοιο
Το kmonad έχει τόσες δυνατότητες που δεν μπορεί να περιγραφεί με ένα μόνο άρθρο δυστυχώς. Αλλά είναι η ισχυρότερη λύση που γνωρίζω. Μια καλή προσπάθεια KMonad: The Software version of QMK | So
Μειονεκτήματα. Επειδή λειτουργεί σε επίπεδο λίγο πάνω από τον πυρήνα, παίζει μεν και σε Wayland δε γνωρίζει το ενεργό παράθυρο. Επίσης, δεν μπορείς να συνδυάσεις 2 πληκτρολόγια. Το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιώ τώρα εμφανίζετε σαν 3 συσκευές.
Σημείωση: Αν αποφασίσεις να παίξεις με αυτό, έχε πρόχειρο ένα δεύτερο πληκτρολόγιο.
Το software του πληκτρολογίου είναι απίστευτο! Παραμετροποιούνται τα πάντα, είναι open source και οι ρυθμίσεις αποθηκεύεται στο πληκτρολόγιο ώστε ότι και αν κάνεις να μη χάνετε από υπολογιστή σε υπολογιστή και από λειτουργικό σε λειτουργικό.
@Alexis δυνατά τα Keychron, με τις υγείες σου! @Somniusx, επανέρχομαι για τους Redragon A113 Bullet-R linera, μετά από 2 εβδομάδες χρήσης, εντάξει μεγάλη διαφορά από τους κόκκινους Outemu, απαιτούν ελάχιστα μεγαλύτερη δύναμη ενεργοποίησης, τους νιώθεις πιο βαρείς στην αίσθηση, είναι πιο σταθεροί, χωρίς wobble (λιγότερα λάθη στην πληκτρολόγηση), και ο ήχος όπως αναφέρεις πιο creamy και thocky από τους παλιούς, αισθητή διαφορά και στην αίσθηση και στον ήχο.
Τώρα χρειάζεται να λιπάνω ξανά τα stabilizers γιατί στα πλήκτρα space, shift, κτλπ ακούγεται ελαφρώς το ροκάνισμα από τα μέταλλα.
…επειδή ήρθα από πολύ καιρό με butterfly switches στο low profile lofree flow lite 100 με specter (δεν έχουν έρθει ακόμα οι hades) switches, βρίσκω τον εαυτό μου να κάνω αρκετά λάθη από προσπάθεια να γράψω πιο γρήγορα…
δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αν είμαι στο wombling ή αν απλά βιάζομαι.
… i’ll need some help understanding this, αν είναι καμία μέρα να κάνουμε ένα video call για 1-2 πράγματα να μου τα εξηγήσεις ?
Παιδιά.. αν και ήθελα πολύ.. λόγο δουλειάς υποχρεώσεων και μιας καταραμένης ίωσης που με έχει φάει εδώ και 2 μέρες και συνεχίζει.. ΑΚΟΜΑ είμαι με specter και δεν έχω προλάβει να βάλω τους hades.
Στο κουτί έχει μέσα και τσιμπήδα για τα κουμπιά.
Πολύ καλή δουλειά από lofree έχω να πω..
.. κι αν τύχει και βρεθούμε από κοντά, θα το φέρω μαζί στη τσάντα να το συνδέσετε σε κανένα κινητό/tablet να δείτε πως είναι μήπως σας ενδιαφέρει
Βλέπω χαμηλού προφίλ, αλλά γνωρίζω τα lamtech να κολλάνε λίγο τα πλήκτρα, σε βολεύει γενικά?