Παρακολούθηση δικτύου με το Sniffnet

Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις

Επίσης, μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για κάτι.

Πρέπει να λεχθεί κάτι άλλο; Ναι, που το βρίσκω;

8 «Μου αρέσει»

Που το ξετρύπωσες βρε θηρίο; Εκπληκτικό εργαλείο.

Ναι, πρέπει να ειπωθεί και κάτι άλλο:
Αν το κατεβάσετε με Appimage (τα προτιμώ αλλά περί γούστου ουδείς λόγος), θέλει δικαιώματα για να τρέξει.
Επομένως, αν θέλετε να το βάλετε στο μενού σας σαν συντόμευση δοκιμάστε αρχικά με το pkexec που είναι και πιο κομψό:

pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY /διαδρομή προς το αρχείο/Sniffnet_LinuxAppImage_amd64.AppImage

Αν δεν πιάσει μην το παιδεύετε άλλο, βάλτε αυτή την εντολή στη συντόμευση ώστε να ξεκινάει:

gnome-terminal --window --geometry=40x10+0+0 -- sh -c "sudo /διαδρομή προς το αρχείο/Sniffnet_LinuxAppImage_amd64.AppImage"

Σε μένα πχ είναι έτσι (έχω κάνει κρυφό φάκελο στο /home μου για τα Appimage):

gnome-terminal --window --geometry=40x10+0+0 -- sh -c "sudo /home/kigka/.Apps/Sniffnet_LinuxAppImage_amd64.AppImage"

Έτσι δημιουργεί ένα πολύ μικρό παράθυρο τερματικού στην πάνω αριστερή γωνία. Βάζετε κωδικό και ελαχιστοποιείτε το bash.

Πρόκειται για μια must-have εφαρμογή, δείχνει τα πάντα, όλα. Ενεργοποιήστε και τις ειδοποιήσεις ώστε αν τσιμπήσει κάτι ύποπτο να σας το αναφέρει άμεσα.

3 «Μου αρέσει»

Για μεγαλύτερη ασφάλεια χωρίς sudo δώσε

sudo setcap cap_net_raw,cap_net_admin=eip

Επίσης, δοκίμασε αντί για το X11

ICED_BACKEND=tiny-skia

Με τα παραπάνω, δεν είναι η χρήση του τερματικού απαραίτητη

Προσωπικά το εγκατέστησα από πακέτο (σε Nobara) και απλά δούλεψε. Για τα AppImages έχω πολύ αρνητική γνώμη, αλλά Ξά σου

$ which sniffnet 
/usr/bin/sniffnet

$ getcap /usr/bin/sniffnet
/usr/bin/sniffnet cap_net_admin,cap_net_raw=eip

Περί capabilities

1 «Μου αρέσει»

3 posts were split to a new topic: Συζήτηση για AppImages & Flatpak