🕹 Παιχνίδια στο Linux με προγραμματισμό

Ανοίγω καινούργιο νήμα για παιγνίδια ειδικής φύσεως. Παιχνίδια που έχουν σχέση με τον προγραμματισμό. Δεν θα μιλήσω για παιγνίδια όπως το https://robocode.sourceforge.io/ το https://www.codewars.com/ ή το http://play.elevatorsaga.com/ που το κοινό τους είναι οι προγραμματιστές, ούτε για παιγνίδια διαγωνισμούς ανάμεσα σε φοιτητές πανεπιστημίων. Θα πω για κανονικά παιγνίδια που μπορείς να αγοράσεις από το steam :steam: ή κάποιο άλλο κατάστημα.

Τέρμα τα παιγνίδια. Εδώ θα χρειαστεί να γράψουμε 3 κιλά κώδικα.

vim adventures.

Και θα ξεκινήσω αναιρώντας τα λεγόμενα μου. Συμπαθάτε με, αλλά δεν θα μπορούσα να αφήσω απέξω το https://vim-adventures.com/

image

Ο καλύτερος τρόπος να μάθει κάποιος το πανίσχυρο vim το καλύτερο πρόγραμμα για να γράφεις προγράμματα και που δεν είναι ένα λειτουργικό σύστημα.

7 billion humans

Από τους δημιουργούς του Human Resource Machine και του World of Goo ένα παιγνίδι όπου λύνεις puzle γράφοντας μικρά προγράμματα με γραφικό τρόπο.

Η “γλώσσα προγραμματισμού” είναι χαμηλού επιπέδου σχεδόν assembly και την μαθαίνεις σιγά σιγά. Αν λύσεις ένα puzzle μπορείς προαιρετικά να το λύσεις με λιγότερα βήματα ή με λιγότερες εντολές. Όπως και στην πραγματικότητα συνήθως είτε το ένα θα έχεις είτε το άλλο.

Ακόμα και αν γνωρίζεις προγραμματισμό, θέλεις να το παίξεις. Κάθε ανθρωπάκι θα τρέξει το ίδιο πρόγραμμα παράλληλα. Είναι ποιο κοντά στην μαζική παραλληλία της GPU παρά στην βαρετή μονήρη CPU.

Κατάλληλο για παιδιά όλων των ηλικιών
Αγορά: https://www.gog.com/game/7_billion_humans

TIS-100

Είναι παιγνίδι αυτό το πράγμα; Πλέον τα πράγματα σοβαρεύουν. Εδώ έχουμε καθαρό κωδικά μηχανής για ένα απλό επεξεργαστή σαν αυτούς που είχαμε την δεκαετία του 70. Θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο του για να λύσεις τα puzzle. και βέβαια υπάρχουν και τα op codes που δεν υπάρχουν πουθενά.

image

Για όσους θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα https://www.gog.com/game/tis100

Game Dev Tycoon

Αρκετά με τον προγραμματισμό. Είναι δύσκολος (αν και όχι τόσο όσο νόμιζες πριν παίξεις τα παραπάνω). Ας βλέπουμε άλλους να γράφουν τον κώδικα καλύτερα.

Ξεκινάς μόνος σε ένα μικρό γκαράζ την δεκαετία του 1980. Διάλεξε την πλατφόρμα και άρχισε να γράφεις παιγνίδια. Ζήσε όλη την ιστορία των παιχνιδιών και των παιχνιδομηχανών απο πρώτο χέρι. Και μια μέρα ίσως γράψεις το καλύτερο mmorpg 'η να φτιάξεις την δικιά σου πλατφόρμα.

image

Το παιγνίδι έχει την ποιο σατανική προστασία από αντιγραφή που έχει υπάρξει ποτέ. Αν το παιγνίδι είναι σπασμένο κάποια στιγμή τα παιχνίδια που φτιάχνεις θα τα αντιγράφουν και θα χάνεις λεφτά μέχρι να αναγκαστείς να κηρύξεις χρεοκοπία.

Boss, it seems that while many players play our new game, they steal it by downloading a cracked version rather than buying it legally. If players don’t buy the games they like, we will sooner or later go bankrupt.

image

Καλύτερα αγόρασε το λοιπόν

Ποια άλλα τέτοια παιγνίδια ξέρεις ή έχεις παίξει ;

4 Likes

Πάρτε και ένα κλασικό που το κάναν emulate online.

Robot_Odyssey_Title_Screen

https://www.robotodyssey.online

2 Likes

Robo Instructus

Καλωσόρισες το φόρουμ @ratmole

1 Like