Οικονομική βιωσιμότητα του forum

Τι απαιτήσεις έχει σε recources το website? Υπάρχει πιθανότητα να μπορέσω να φιλοξενήσω το website σε δικό μου datacenter σε Γερμανία ή Φιλανδία στο οποίο έχω πάνω από 80 “σίδερα”.

Αν δε θέλει πολλά recources μπορώ να το σηκώσω σε υπάρχων Hyper-V με κόστος μόνο 1,7€ το μήνα (που είναι το κόστος της public IP) το οποίο μπορώ και να το καλύψω προσωπικά. Με καθημερινό VM Bakcup (vhdx) (7 ημερών) στο οποίο μπορώ να σας το κάνω sharing και να έρχεται τη δυνατότητα να το κάνει download ο διαχειριστής του website ανά πάσα στιγμή. Δυνατότητα πρόσβασης με SSH αλλά μόνο από συγκεκριμένη public IP (για λόγους ασφαλείας).

Αν μου δώσετε το website (μαζί με το λειτουργικό, πχ Ubuntu Server, Debian, κτλ) σε vdi, vhdx, ovf (και ίσως και σε κάποια άλλη μορφή) μπορώ να το κάνω import στο Hyper-V (Microsoft !!!) και σε λίγες ώρες να είναι έτοιμο. Ή μπορώ να σας στίσω ένα Ubuntu Server ή κάτι παρόμοιο (βασικό setup), να σας ανοίξω SSH να μπείτε να κάνετε το setup και το restore στα data και όταν είστε έτοιμοι αλλάζετε στο DNS σας την A Record εγγραφή για το linux-user.gr να βλέπει το νέο public IP.
Θα χρειαστεί μετά να τρέξετε πάλι το Let’s encrypt για να βάλει και το SSL.

4 «Μου αρέσει»

Τρίτη σούμα

@m01 32 ευρώ
@nikaskonstantinos 32 ευρώ
@sirparis 32 ευρώ
@Akis_Varn 16 ευρώ
@giw 15 ευρώ
@panoszv 32 ευρώ

Μέχρι στιγμής 159 ευρώ.

@pAntonios Συγγνώμη δεν έχω καταλάβει αν ήδη έστειλες τα χρήματα ή αν προτίθεσαι. Σε παρακαλώ διευκρίνησέ το για να γίνουν οι υπολογισμοί σωστά.

@raik Δήλωσε το ποσό που θέλεις να προσφέρεις. Θα βρούμε το πως θα φτάσουν στον admin όταν μαζέψουμε όλο το ποσό (385 ευρώ).

@MetFM Έχεις αποφασίσει με τι ποσό θα συμμετέχεις;

Άντε κυρίες και κύριοι. Να τελειώνουμε.

1 «Μου αρέσει»

Υπολόγισε 20€. Αν ο @nparafe μας εξηγήσει πως χρησιμοποιούμε το gnu taler θα βάλω και άλλα 15€.

3 «Μου αρέσει»

Έχω ήδη στείλει στον Bill Niakas.

2 «Μου αρέσει»

Τέταρτη σούμα

@m01 32 ευρώ
@sirparis 32 ευρώ
@Akis_Varn 16 ευρώ
@giw 15 ευρώ
@panoszv 32 ευρώ
@raik 20 ευρώ
@pAntonios 50 ευρώ (τα έχει ήδη στείλει)

Μέχρι στιγμής 229 ευρώ εκ των οποίων 50 ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί από τον @pAntonios

Υπολοίπονται 385-229=156 ευρώ

@MetFM Έχεις αποφασίσει με τι ποσό θα συμμετέχεις;

Κατανοώ και νομίζω όλοι εκτιμούμε τις προσπάθειες κάποιων μελών να προτείνουν άλλες λύσεις. Που ίσως είναι και φτηνότερες. Πιθανόν και καλλίτερες. Ή και χειρότερες.

Δεν έχουν όμως τεθεί τέτοιες εναλλακτικές στο τραπέζι από τους admins. Νομίζω λοιπόν ότι οι προτάσεις αυτές καλό είναι να απευθύνονται με απευθείας μήνυμα προς τους admins (αυτοί θα αποφασίσουν), προκειμένου να μην αποπροσανατολιζόμαστε οι υπόλοιποι.
Αν οι admins προκρίνουν κάποια εναλλακτική θα μας ενημερώσουν πριν δώσουμε χρήματα.
Στο παρόν, όποιοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, ας το κάνουν σε χρήμα. Παράκληση εκφράζω.

2 «Μου αρέσει»

15 και από εδώ. Iris, PayPal, revolut, paysafe, oktocash ότι θέτε.

2 «Μου αρέσει»

Ναι όντως γράψτε και τους τρόπους εκτός αν γίνει μια τελική ανακοίνωση των τρόπων όταν μαζευτεί το ποσό

1 «Μου αρέσει»

Έχω κάνει εργασία, με ξεχωριστό κεφάλαιο στο GNU Taler! :joy:

32 ευρώ και από εμένα αρκεί να τα μεταφέρω σε λογαριασμό τράπεζας (δε χρησιμοποιώ paypal ~ NonFree JS)

1 «Μου αρέσει»

Πέμπτη -φρέσκια και ζεστή πρωινή- σούμα.

@m01 32 ευρώ
@sirparis 32 ευρώ
@Akis_Varn 16 ευρώ
@giw 15 ευρώ
@panoszv 32 ευρώ
@raik 20 ευρώ
@pAntonios 50 ευρώ (τα έχει ήδη στείλει)
@Epp82 15 ευρώ
@nparafe 32 ευρώ

Μέχρι στιγμής 276 ευρώ εκ των οποίων 50 ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί από τον @pAntonios

Υπολείπονται 385-276=109 ευρώ

Περιμένετε να συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό που καλύπτει διετία απρόσκοπτης λειτουργίας.
Αν, όταν και εφόσον δεήσουμε να ανταποκριθούμε συγκεντρώνοντας 385 ευρώ, τότε θα γίνει συνεννόηση με τον admin για τους τρόπους προώθησης των χρημάτων.

Τσίκι τσίκι το κατσίκι, περιμένοντας και άλλες/άλλους νοματαίους.

+15 ευρώ και από μένα

1 «Μου αρέσει»

Έκτη σούμα.

m01 32 ευρώ
nikaskonstantinos 32 ευρώ
sirparis 32 ευρώ
Akis_Varn 16 ευρώ
giw 15 ευρώ
panoszv 32 ευρώ
raik 20 ευρώ
pAntonios 50 ευρώ (τα έχει ήδη στείλει)
Epp82 15 ευρώ
nparafe 32 ευρώ
Argi 15 ευρώ

Μέχρι στιγμής 291 ευρώ εκ των οποίων 50 ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί από τον pAntonios

Υπολείπονται 385-291=94 ευρώ

Πέσαμε σε διψήφια.

32 ευρω και απο μενα αλλα αυτη την ωρα μπορω να τα στειλω μονο με paypal. Αν μου στειλει καποιος την σωστη paypal διευθυνση να τα στειλω θα γινει αμεσως :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, είχα ανοίξει συζήτηση για τη χρηματοδότηση, και να που τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα deadline…

Ελπίζω να συγκεντρωθούν τα χρήματα ώστε να διατηρήσουμε ζωντανό το “διαμαντάκι” της κοινότητάς μας.

Παράλληλα, σκέφτομαι να ξεκινήσω μια νέα συζήτηση για τη δημιουργία, για παράδειγμα, μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) ή κάποιας άλλης νομικής μορφής. Αυτό θα μας δώσει επίσημη οντότητα και θα εξασφαλίσει μια πιο δυναμική και σταθερή παρουσία στον ελλαδικό χώρο.

Πιστεύω ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει το κίνητρο συμμετοχής, μέσα από ποικίλα projects, και ίσως συμβάλλει στο να αλλάξουμε λίγο τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Η οργάνωση δε θα έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποια μέλη δε θα μπορούν να έχουν οικονομικό όφελος. Για παράδειγμα, αν αναλάβουμε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως το Erasmus+, η ομάδα που θα το υλοποιήσει θα έχει και το αντίστοιχο οικονομικό όφελος. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε νεαρότερα άτομα, όπως φοιτητές ή ανθρώπους με διάθεση και χρόνο, χωρίς να περιμένουμε να “παίζουν” τον ρόλο του Ρομπέν των Δασών.

Οι δράσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι πραγματικά απεριόριστες.

Ας εξασφαλίσουμε σε πρώτη φάση τη βιωσιμότητα του linuxuser, και στη συνέχεια μπορούμε, αν το επιθυμείτε, να συζητήσουμε αυτό το θέμα σε ξεχωριστό νήμα.

3 «Μου αρέσει»

Nαι την έχω δει, εννοούσα πρακτικό οδηγό σε στυλ, για να κάνουμε πληρωμή μέσω gnu taler κάνουμε αυτό και αυτό. Μπορούμε να κάτσουμε να διαβάσουμε σαφώς, αλλά αλλιώς να σου πει κάποιος που το έχει χρησιμοποιήσει επιτυχώς στην Ελλάδα…

Ναι καλό ακούγεται. Ας υπάρξει και μια ΜΚΟ που να κάνει κάτι καλό

Ώπα, τι έχουμε? Late to the party… κλασσικά

@raik σε αγαπάω να ξέρεις :blush:
+32€ και από εμένα, άλλους 2 μήνες.

4 «Μου αρέσει»

Και απο μενα +15 ευρω

2 «Μου αρέσει»

Ελπίζω προτελευταία σούμα.

m01 32 ευρώ
sirparis 32 ευρώ
Akis_Varn 16 ευρώ
giw 15 ευρώ
panoszv 32 ευρώ
raik 20 ευρώ
Epp82 15 ευρώ
nparafe 32 ευρώ
Argi 15 ευρώ
GNUTechie 32 ευρώ
Maras 32 ευρώ
Costantine 15 ευρώ

Μέχρι στιγμής 370 ευρώ εκ των οποίων 50 ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί από τον pAntonios

Υπολείπονται 385-370=15 ευρώ

Αναμονή νέων επενδυτών. Λείπουν 15 ευρώ.
Άντε τώρα που γυρίζει.

2 «Μου αρέσει»

Και από εμένα 15€. Δεν έχω Paypal και ήθελα να βρεθεί και κάποιος άλλος τρόπος κατάθεσής τους αλλά αν δε βρεθεί τι να κάνουμε θα ανοίξω PayPal.

3 «Μου αρέσει»

m01 32 ευρώ
sirparis 32 ευρώ
Akis_Varn 16 ευρώ
giw 15 ευρώ
panoszv 32 ευρώ
raik 20 ευρώ
Epp82 15 ευρώ
nparafe 32 ευρώ
Argi 15 ευρώ
GNUTechie 32 ευρώ
Maras 32 ευρώ
Costantine 15 ευρώ
Alexis 15 ευρώ

Κλείσαμε. Με 385 ευρώ για δύο χρόνια.

Οπότε, αγαπητοί admins.

Εμείς τη δουλειά μας την κάναμε, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά σας, επιβεβαιώσαμε ότι θέλουμε το linux-user.gr να συνεχίσει τον βίο του.
Εσείς πρέπει να δημοσιεύσετε ή αν προτιμάτε να στείλετε μήνυμα σε όλους εμάς ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ότι ΟΛΟΙ οι τρόποι που έχουν ζητηθεί από τους συνεισφέροντες θα καλυφθούν. ΧΩΡΙΣ εξαιρέσεις.

Αυτά.

14 «Μου αρέσει»

θελω να δωσω 20 ευρω αλλα που; στειλτε μου πμ αμα ειναι

1 «Μου αρέσει»