Νέες δυνατότητες: Βάση γνώσεων και τούρτες γενεθλίων

Θα βρείτε 2 νέες δυνατότητες στο hamburger μενού

Cakeday

Την ημέρα των γενεθλίων σας, θα δείτε μια τούρτα δίπλα στο όνομα σας. Σαν γενέθλια εννοούμε την μέρα που κάνατε για πρώτη φορά σύνδεση. Αλλά μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τα κανονικά σας γενέθλια στο προφίλ σας. Και δεν υπάρχει φόβος, δεν θέλουμε τον χρόνο γέννησης μόνο την ημερομηνία :slight_smile:

Εύκολα μπορείτε να δείτε ποιος έχει “γενέθλια” τις επόμενες μέρες.

Βάση γνώσεων

Η βάση γνώσεων είναι ένας νέος τρόπος να βρείτε την γνώση που στον ένα χρόνο λειτουργίας μας έχει συγκεντρωθεί. Δοκιμάστε την

Η γνώμη σας

Βρίσκετε τα παραπάνω χρήσιμα ή σας μπερδεύουν ή δεν τα θέλετε; Πείτε μας τις γνώμες σας. Αν τα κρατήσουμε θα γίνει προσπάθεια και για μια επίσημη ελληνική μετάφραση.

4 Likes

Έριξα μια ματιά στη Βάση γνώσεων, η οποία φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Αρχικά έβλεπα τους τίτλους κάνοντας scroll με τη ροδέλα και όταν μετά από μερικά πάτησα πάνω σε κάποιο τίτλο, δεν άνοιγε το θέμα. Το κλικ δηλαδή πάνω στον τίτλο δεν κάνει τίποτα. Η ανανέωση της καρτέλας δε διόρθωσε το πρόβλημα. Άνοιξα ξανά τη βάση από το μενού και το κλικ πάνω σε τίτλο λειτούργησε κανονικά. Έκανα μερικά scrols και πάλι και ξαναδοκίμασα. Τα κλικ λειτουργούσαν και το θέμα άνοιγε, αλλά όχι στην αρχή του. Εμφανιζόταν δηλαδή η περιοχή της σελίδας σα να είχε γίνει κι εκεί scroll με τη ροδέλα. Δηλαδή μοιάζει σαν τα scrolls που έχουν γίνει στη λίστα με τα θέματα να εφαρμόζονται και μέσα στο θέμα, όταν γίνει κλικ πάνω του. Αν το θέμα αυτό δεν έχει τόσες απαντήσεις, εμφανίζεται λευκή σελίδα και πρέπει να γίνει scroll προς τα πάνω για να εμφανιστούν οι απαντήσεις του.
Αυτό είναι το δεύτερο μέρος του προβλήματος που εντόπισα.
Το πρώτο είναι ότι μετά από μερικά scrolls προς τα κάτω στη λίστα με τα θέματα(το κάνει από 4 scrolls και πάνω) παύει να λειτουργεί το αριστερό κλικ πάνω στους τίτλους.

1 Like

Η βάση γνώσεων είναι πολύ ωραία ιδέα αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζω και εγώ τα ίδια προβλήματά με τον @dancaer69. Το “cakeday” τι χρησιμότητα έχει;

Ευχαριστώ για την αναφορά.

Η λογική της βάσης είναι να γράψεις μια λέξη στο search, και να περιορίσεις μετά τι θα εμφανίζετε επιλέγοντας ένα συνδυασμό απο tags. Με αυτό τον τρόπο αν χρησιμοποιηθεί είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο. Η αναζήτηση είναι περιορισμένη σε συγκεκριμένες κατηγορίες (δεν θα βρεις το καφενείο για παράδειγμα) και με λίγα κλικ φτάνεις στην πληροφορία που θέλεις. Δεν είναι ένα απλό search ούτε το αντικαθιστά αλλά προσπαθεί να βάλει μια δομή στο χάος.

Άρα αν την χρησιμοποιήσεις σωστά δεν κάνεις κανένα scroll απλά πας αμέσως στην πληροφορία

Αλλά ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος είναι υποχρεωμένος να τα ξέρει αυτά!

Δεν φταίνε ποτέ οι χρήστες όταν δεν χρησιμοποιούν σωστά ένα χαρακτηριστικό (εντάξει πολλές φορές το πρόβλημα είναι μεταξύ της καρέκλας και του πληκτρολογίου, αλλά όχι σε αυτήν την περίπτωση). Εδώ έχουμε μια διαφορά αντίληψης ανάμεσα στο τι κάνει το εργαλείο (να περιορίσεις την αναζήτηση σε 1 ή 2 κείμενα) και στο τι αναμένει ο χρήστης (μια λίστα με τίτλους όπως μια αναζήτηση).

Αυτή η πολυλογία κρύβει το γεγονός πως είναι ένα bug που δεν μπορούμε να φτιάξουμε :joy: Οπότε οι επιλογές μας είναι 2.

  1. Το κρατάμε ως έχει (στην γωνία του είναι και ελάχιστοι θα το προσέξουν) για όσους ξέρουν να το χρησιμοποιούν; Αν κάποιος μπει δεν του δουλεύει και έχει μια απογοήτευση;

  2. Του λέμε αντίο και τράβα στο καλό

Τείνω προς την δεύτερη επιλογή, ποια είναι η γνώμη σας;

Το “cakeday” είναι απλά μια χαριτομενιά. Να το δεις αν τύχει η μέρα και να πεις ένα Χρόνια Πολλά εδώ η στο Telegram. Να το δεις μετά από 2 χρόνια χρήστης να σκάσεις ένα χαμόγελα και να πεις “Πωπώ πόσο άσχετος ήμουν πριν το βρω και να τώρα βοηθάω με την σειρά μου άλλους”. Τίποτα παραπάνω.

Και αυτό παίρνει πόδι δεν θα το κλάψουμε καθόλου, αν έστω και 3-4 δεν το θέλουν. Σιγά τα αυγά.

2 Likes

Προσκοπικά, τη βάση γνώσεων εγώ, αν παραμείνει, θα τη χρησιμοποιήσω. Καθώς δεν έχω linux σαν το κύριο λειτουργικό μου και δοκιμάζω συνέχεια διάφορες διανομές, πολλές φορές ψάχνω παλιότερα νήματα π.χ. για κάποιο άρθρο που θυμάμαι αμυδρά και Θέλω να ξανά εφαρμόσω.
Το cakeday από την άλλη έχει την πλάκα του αλλά εμένα με αφήνει λίγο αδιάφορο.

Το ποσά χρόνια είσαι στο forum δε στο υπενθυμίζει και το παράσημο “επέτειος”;

Το πρόβλημα λύθηκε. Επίσης μεταφράστηκε στα ελληνικά.

2 Likes