Νέα εφαρμογή (τερματικό) για να κατεβάζεις τραγούδια και βίντεο από το youtube !

Ένα πολύ καλό fork του youtube-dl είναι το yt-dlp
Εγκαταστήστε το πακέτο yt-dlp

Αν δεν τρέχετε διανομή λίνουξ που έχει ενημερωμένα πακέτα μπορείτε να το κάνετε compile από το github είναι εύκολο . (αν έχετε πρόβλημα και δεν κατεβάζει από το youtube)

Αν θέλετε ένα σκριπτάκι για να κατεβάζετε mp3 από το youtube και ολόκληρες playlists το γράφω παρακάτω:

#!/bin/sh
yt-dlp -x --audio-format mp3 --no-keep-video --embed-thumbnail "$1"
11 «Μου αρέσει»

To χρησιμοποιώ κατά κόρον. Είναι φοβερό προγραμματάκι. Σε συνδυασμό και με ffmpeg έχω αυτοματοποιήσει κατεβάσματα και μετατροπές αρχείων από YouTube.

Σημείωση: το yt-dlp μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα sites. Εγώ κατεβάζω με αυτό από Reddit, Twitter/X, Soundcloud, Mixcloud, Dailymotion κτλ.

Fun Fact: η πρώτες εκδόσεις ήταν για να κατεβάζεις βίντεο από site… “ακατάλληλα δι’ανηλίκους” (18+). Από τότε όμως έχει γίνει το κατάλληλο εργαλείο για να κατεβάσεις κάτι από σχεδόν οποιοδήποτε site έχει μουσική ή βίντεο

4 «Μου αρέσει»

Κατεβάζει τεράστιες playlist πολύ γρήγορα !
Εχώ ενδιαφέρομαι περισσότερο για κατέβασμα mp3.

2 «Μου αρέσει»

Για όποιον ενδιαφέρεται για download από youtube σε κινητό Android:

Υπάρχει το F-Droid repository https://f-droid.org

F-Droid is an installable catalogue of FOSS (Free and Open Source Software) applications for the Android platform. The client makes it easy to browse, install, and keep track of updates on your device.

Εκεί θα βρείτε το NewPipe ένα Lightweight YouTube frontend το οποίο κατεβάζει στο κινητό σου το βίντεο από το Youtube σε μορφή είτε βίντεο είτε μουσικής, πάρα πολύ εύκολα!

5 «Μου αρέσει»

καλησπέρα σε ολους ,νεούλη εδω (οχι και ηλικιακά χαχαχα) δεν γνωριζω πολλα και με τις ορολογιες δω μεσα ,ποιος μπορει να βρω λυση μεσω εντολων τερματικού εκει τα παω καλα …με κόπη πάστε ετσι??? ευχαριστώ ολους !!! για κατεβασματα μουσικής ενοώ μεσω της γνωστής πλατφορμας.

1 «Μου αρέσει»

Μάλλον πρέπει να μας πεις τι σε μπέρδεψε από τα παραπάνω, δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα τι θέλεις.

1 «Μου αρέσει»

Ενα δίκιο το εχεις raik ,καλησπερα .απλα ψαχνω τροπο για κατεβασμα mp3 από το youtube.Υπαρχει τροπος με την προσθήκη dl αλλα μετα απο καποιο νουμερο σου λεει πληρωσε…εκτος και κανω κατι λάθος εγω! Ευχαριστω και πάλι !

2 «Μου αρέσει»

Για πολλά κατεβάσματα προσωπικά δεν ξέρω τι βολεύει.

1 «Μου αρέσει»

δες το post που έκανα και φτιάξε το script , αν θες να κατεβάσεις mp3 δεν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα
κάνε εγκατάσταση το yt-dlp είναι μια εφαρμογή που τρέχει στο τερματικό , βάλε και το σκριπτ που σου λέω στο /bin και είσαι έτοιμος

2 «Μου αρέσει»

Εδώκαι λίγο καιρό το NewPipe δεν δουλεύει. Ίσως δεν είναι μόνο αυτό από F-Droid που δεν δουλεύει γιατί και σε άλλα δεν βρήκα κάποιο να λειτουργεί.

1 «Μου αρέσει»

Στηρίζεται στο invidious κα κατά καιρούς υπάρχουν θεματάκια τα οποία πάντα λύνοντε μετά από κάποιο διάστημα (η γκουγκλ δε θέλει να χρησιμοποιούμε το invidious). Σε μένα πάντως μια χαρά δούλευε χθες βράδυ. Σήμερα δεν ξέρω…

1 «Μου αρέσει»

Απο χτες δεν δουλεύει. Μάλλον έβαλε το χεράκι της η γκουγκλ.

Συνάρτηση για Κατέβασμα Βίντεο

Η συνάρτηση κατέβασμα_βιντεο κατεβάζει βίντεο σε μορφή MKV και τα αποθηκεύει στον φάκελο Λήψεις. Ακολουθεί ο κώδικας:

κατέβασμα_βιντεο() {
    echo "Δώσε το URL του βίντεο:"
    read url
    yt-dlp -f bestvideo+bestaudio --merge-output-format mkv -o "$HOME/Λήψεις/%(title)s.%(ext)s" "$url"
}

Συνάρτηση για Κατέβασμα Μουσικής

Η συνάρτηση κατέβασμα_μουσικής κατεβάζει μουσική σε μορφή MP3 και την αποθηκεύει στον φάκελο Μουσική. Ακολουθεί ο κώδικας:

κατέβασμα_μουσικής() {
    echo "Δώσε το URL του βίντεο:"
    read url
    yt-dlp --extract-audio --audio-format mp3 -o "$HOME/Μουσική/%(title)s.%(ext)s" "$url"
}

Αυτές οι συναρτήσεις απλοποιούν τη διαδικασία λήψης βίντεο και μουσικής, επιτρέποντας σου να κατεβάζεις αρχεία γρήγορα και εύκολα με το yt-dlp.

4 «Μου αρέσει»

Αυτό μου θύμισε το script που είχα φτιάξει πριν καιρό και χρησιμοποιώ για λήψη μουσικής απ’ το youtube ως gui για το yt-dlp:

#!/bin/bash

initDir=$(yad --file --directory \
--text="Επιλέξτε κατάλογο αποθήκευσης:")

mydir=$initDir
echo $mydir
while true; do
#yad form to insert data
Output=$(yad --form --width=800 --height=400 \
--text="Εξαγωγή ήχου Youtube Βίντεο" \
--text='<span foreground="green" font="22">Εισάγετε Διεύθυνση youtube και επιλογες εξαγωγής\n</span>' \
--button="Εκτέλεση:0" \
--button="Έξοδος":1 \
--text-align="center" \
--columns=1 \
--field="Διεύθυνση Youtube (πολλαπλές διευθύνσεις χωρισμένες με κενό)::"TXT "" \
--field="Τύπος αρχείου::"CB "mp3!wav!m4a!vorbis!flac!aac" \
--field="Ποιότητα (από 0 ως 10):":NUM "5!0..10!1" \
--field="Διαδρομή Αρχείου:":DIR $mydir \
--field="Όνομα Αρχείου:" "%(title)s.%(ext)s")

ret=$?

#variables
yt_url=$(echo $Output | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $1 }')
format=$(echo $Output | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $2 }')
quality=$(echo $Output | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $3 }')
path=$(echo $Output | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $4 }')
filename=$(echo $Output | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $5 }')

yt_list=( $yt_url )
echo ${yt_list[@]}
echo $path
echo $filename
echo $format
echo $quality

if [ $ret -eq 1 ]; then
        break;
    else
		echo "we are here"
		yt-dlp ${yt_list[@]} --progress -x --audio-format $format --audio-quality $quality -P "$path" -o $filename \
		2>&1 | yad --center --button=OK --text-info --tail --title="Εκτέλεση εντολής" --width 1024 --height 900
	fi
done

Χρειάζεται το yad(το οποίο μάλλον υπάρχει στα αποθετήρια όλων των διανομών).

UPDATE:
Και μόλις βρήκα ένα ακόμη(το οποίο είχα ξεχάσει εντελώς :smile:) που μάλλον είναι εξέλιξη του παραπάνω ώστε να δίνει και τη δυνατότητα λήψης βίντεο. Το βάζω κι αυτό εδώ λοιπόν.

#!/bin/bash

function sel_audio() {
audio_out=$(yad --form --title="Εξαγωγή ήχου Youtube Βίντεο" \
--width=800 --height=400 \
--text='<span foreground="green" font="22">Εισάγετε Διεύθυνση youtube και επιλογες εξαγωγής\n</span>' \
--text-align="center" \
--columns=1 \
--field="Διεύθυνση Youtube (πολλαπλές διευθύνσεις χωρισμένες με κενό)::"TXT "" \
--field="Τύπος αρχείου::"CB "mp3!wav!m4a!vorbis!flac!aac" \
--field="Ποιότητα (από 0 ως 10):NUM" "5!0..10!1" \
--field="Διαδρομή Αρχείου:DIR" "$HOME" \

#variables
yt_url=$(echo $audio_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $1 }')
format=$(echo $audio_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $2 }')
quality=$(echo $audio_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $3 }')
path=$(echo $audio_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $4 }')
filename=$(echo $audio_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $5 }')

yt_list=( $yt_url )
echo ${yt_list[@]}
echo $path
echo $filename
echo $format
echo $quality

yt-dlp ${yt_list[@]} --progress -x --audio-format $format --audio-quality $quality -P "$path" -o $filename \
		2>&1 | yad --center --button=OK --text-info --tail --title="Εκτέλεση εντολής" --width 1024 --height 900
}

function sel_video() {
video_out=$(yad --form --title="Λήψη Youtube Βίντεο" \
--width=800 --height=400 \
--text-align="center" \
--columns=1 \
--field="Τύπος αρχείου::"CB "mp4!webm!m4a!mkv!flv!avi!gif!mov" \
--field="Διαδρομή Αρχείου:DIR" "$HOME" \

#variables
yt_url=$(echo $video_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $1 }')
format=$(echo $video_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $2 }')
path=$(echo $video_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $3 }')
filename=$(echo $video_out | awk 'BEGIN {FS="|" } { print $4 }')

yt_list=( $yt_url )
echo ${yt_list[@]}
echo $path
echo $filename
echo $format

yt-dlp ${yt_list[@]} --progress -f $format -P "$path" -o $filename \
}

while true; do
yad --title="yt-dlp-ui" --text='<span foreground="cyan" font="20">Επιλέξτε τύπο πολυμέσου:\n</span>' --text-align=center --button="ΗΧΟΣ":0 --button="BINTEO":1 --button="ΕΞΟΔΟΣ":2
ret=$?

case $ret in
	0) sel_audio
	;;
	1) sel_video
	;;
	2) exit 0
	;;
esac

done
5 «Μου αρέσει»