Να αγοράσεις το Raspberry Pi 4;

Όσο χρησιμοποιούσα το Raspberry Pi 4, μου έδωσε την αίσθηση ομαλότητας στην πλοήγηση στο Web, στο LibreOffice, το Youtube (όχι πάνω από 1080p 3fps), Facebook, e-mail κλπ. Ειδικά τα 4GB Ram του δίνουν την άνεση για multitasking. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή, το Raspbian λειτουργικό να περάσει σε 64bit και να μπορούν οι περισσότερες εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν τον 64bit’ο ARM επεξεργαστή του.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, ενώ το Raspberry Pi 3 μου έδωσε μια γεύση των πραγματικών δυνατοτήτων της πλατφόρμας, το Raspberry Pi 4 είναι η αναβάθμιση που περίμενα εδώ και καιρό.

Τέλος, τo Raspberry Pi 4, θέτει νέα θεμέλια στο τι μπορείς να κάνεις με αυτό το μικρο ARM-PC, όχι επειδή κάνει κάτι καινοτόμο, αλλά επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η τεράστια κοινότητα των hackers, moders και το οικοσύστημα από λογισμικά και παρελκόμενα που μπορείς να βρεις για αυτό.

Αναλυτική παρουσίαση εδώ:

Παρουσιαση και Review του Raspberry Pi 4

4 «Μου αρέσει»

αυτο με την τροφοδοσια που χρειαζεται usb type c, πραγματικα μου φαινεται πολυ ενοχλητικο προσωπικα. Και γενικα αυτο που πρεπει να παρεις συκεκριμενα καλωδια κλπ σιγα σιγα αρχιζει να μου θυμιζει apple. Kαι δε μου αρεσει. Θα ελεγα οτι το rasberry pi γινεται η apple στα boards. Μπορει να ειμαι και υπερβολικος βεβαια, κραξτε ελευθερα :blush:

Ε είσαι γκρινιάρης :slight_smile:
Που θα χωρούσαν 2 hdmi;
Το USB-C πλέον είναι το παγκόσμιο στάνταρ, που ακόμα και η Apple θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει :slight_smile:

νομιζω οτι η apple χρησιμοποιει ηδη το type c και ετσι τα συνδεσα αρχικα.

Σωστο, αλλά όχι ακόμα σε όλες τις συσκευές της. Μια από αυτές είναι το iPhone. Μόλις το κάνει αυτό, σημαίνει ότι το thunderbolt πάει για ταφή :wink:

Will it run crysis???

Μπα…μοναχά μια στιγμή ξαποσταίνει…