Μήνυμα σφάλματος στο Mint 20.2

Γεια σας
Πριν από κάνα-δυο μήνες κατέβασα το Linux Mint 20.2 Cinnamon και αφού έλεγξα την ακεραιότητα του .iso, το έγραψα σε ένα DVD για να το έχω για μελλοντική χρήση. Πρόσφατα, πήγα να το εγκαταστήσω (Dual Boot με Windows σε ξεχωριστό Partition) σε ένα παλαιό Laptop (δεκαετίας) το οποίο είχε την έκδοση Mint 19. Κατά την εγκατάσταση (πριν εμφανίσει το περιβάλλον Live του DVD), μου εμφάνισε, για λίγα δευτερόλεπτα, το μήνυμα σφάλματος που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια όμως, εμφάνισε κανονικά το περιβάλλον του Live του DVD και το εγκατέστησα χωρίς να μου εμφανίσει κανένα άλλο πρόβλημα.
Τώρα κάθε φορά που εκκινεί το σύστημα, μου εμφανίζει για λίγο (για μισό δευτερόλεπτο) ένα μήνυμα σφάλματος που μοιάζει με αυτό της παρακάτω εικόνας. Και λέω μοιάζει, επειδή το μήνυμα εξαφανίζεται πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις λεπτομέρειές του. Μετά το Laptop εκκινεί κανονικά και λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας και να μου πείτε αν είναι σοβαρό αυτό το μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται στην εκκίνηση και αν θα πρέπει να περιμένω μεγαλύτερα προβλήματα κατά τη λειτουργία του Laptop, η αν θα πρέπει απλά να το αγνοήσω.
Ευχαριστώ

Καλησπέρα για το error :
ima: Error Communicating to TPM chip
μπες στο BIOS και απενεργοποίησε το TPM.
Δες εδώ :

και εδώ για περισσότερες πληροφορίες :
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=323353
Για το error :
pcieport : Failed to check link status
Πάλι μπες στο BIOS και κάνε disable το PCI hot-swapping
δες εδώ :
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=271741
Σχετικά με τα σφάλματα, αν το μηχάνημα δουλεύει απρόσκοπτα, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσεις σε διορθωτικές κινήσεις. Δοκίμασε αυτές τις αλλαγές και ξανα-post-αρε το output για δούμε τα υπόλοιπα.

1 «Μου αρέσει»

Μπήκα στο BIOS και είδα ότι το TPM είναι ήδη απενεργοποιημένο, ενώ δεν βρήκα πουθενά κάποια επιλογή PCI hot-swapping, η κάτι παρόμοιο.

Ενεργοποίησε το TPM και πες …

Το κουμπί του TPM Embeded Security στο BIOS (το οποίο ουσιαστικά είναι UEFI), όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα, είναι απενεργοποιημένο και δεν ενεργοποιείται ούτε με αριστερό/δεξί κλικ, ούτε επιλέγεται από τα βελάκια του πλητκρολογίου. Πως μπορώ να το ενεργοποιήσω;

Δες τα specs του μηχανήματός σου αν ανήκουν εδώ.
https://support.hp.com/in-en/document/c04724127

Δεν τα βλέπω να ανήκουν στον παραπάνω σύνδεσμο. Το laptop μου είναι το HP Compaq 6730b.

Η εικόνα που έχεις ανεβάσει είναι ίδια με την αντίστοιχη στο δικό μου HP8730W (BIOS F20), γι’ αυτό σου παραθέτω τμήμα από το εγχειρίδιο χρήσης του.


Πρέπει να έχεις ορίσει password για το BIOS για να έχεις πρόσβαση στο μενού του TPM.
Όχι αυτό του drivelock, είναι για το σκληρό. Το πάνω-πάνω στην ίδια οθόνη.
Πρόσεχε πολύ με αυτά τα passwords !!!

Εφόσον δεν έχει πρόβλημα δεν συνιστώ να το ενεργοποιήσεις

1 «Μου αρέσει»

οπως σε λενε και οι προλαλησαντες, μην μπλεκεις με TPM και ιστοριες. δεν προκειται να σε προσφερουν κατι που να αξιζει τον κοπο. απο τη στιγμη που δουλευει σωστα το λειτουργικο (αν ειχες προβλημα, θα πεταγε kernel panics, θα κολλαγε, θα εκανε διαφορα), αστο οπως ειναι (if it’s not broken don’t fix it, που ελεγαν και οι αρχαιοι :stuck_out_tongue_winking_eye: )

εχω LMDE4 (linux mint debian edition) σε λαπτοπ dell, το οποιο εχει TPM. και σε εμενα ειναι ανενεργο, με τη διαφορα οτι εχω τη δυνατοτητα να το ενεργοποιησω αν θελω (που δεν θελω). δοκιμασα να το πατησω, και τοτε με ζητησε να βαλω password. απλα το ακυρωσα. πεταει και σε εμενα κατι αντιστοιχο, αλλα απλα το αναφερει σαν warning. απο τη στιγμη που το λειτουργικο ομως δεν εχει προβλημα, δεν μπλεκω με ΤΡΜ και ιστοριες

απλα μακρια! ο @Georgie2 εχει δικιο που γραφει να προσεχεις με αυτα τα passwords που ζηταει για αυτα τα πραγματα. γιατι αν ξεχασεις τα passwords αυτα, και δεν εχει αφαιρουμενη μπαταριουλα για τη bios, τοτε την εκατσες (καποια λαπτοπ δεν ειχαν/εχουν αφαιρουμενη μπαταριουλα, οποτε αν γινοταν καποια λαθος ρυθμιση, δεν υπηρχε δυνατοτητα να την διαγραψεις)

1 «Μου αρέσει»

Μέχρι τώρα το Λ.Σ. λειτουργεί πάρα πολύ καλά και σταθερά. Το μόνο πρόβλημα (αν μπορεί να χαρακτηρηστεί ως πρόβλημα) είναι το μήνυμα σφάλματος (που παραθέτω στην παραπάνω εικόνα) που μου εμφανίζει κατά την εκκίνηση. Αφού είναι έτσι, θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μπλέξω με τα passwords του BIOS και θα το αφήσω όπως είναι.
Σας ευχαριστώ όλους.

2 «Μου αρέσει»