Μετατροπή (κατα λάθος) Αγγλικών σε Ελληνικά

bash
script
#1

Κάνω την αρχή λοιπόν σε αυτή την κατηγορία!
Αν και χρησιμοποιώ αρκετές ώρες τον υπολογιστή μου δεν αξιώθηκα ποτέ να μάθω τυλφό σύστημα κατά τη πληκτρολόγηση. Συνεπώς, ένα από τα συχνά προβλήματά μου είναι ότι ξεχνάω να αλλάξω γλώσσα και γράφω Αγγλικά αντί Ελληνικών. Έγραψα αυτό το script ώστε με μια συντόμευση πληκτρολογίου να μετατρέπω τα gibberish Αγγλικά μου σε Ελληνικά.

Προφανώς και γράφτηκε σε ελάχιστη ώρα και υπάρχουν άπειρα corner cases που δεν εχουν καλυφθεί οπότε μη περιμένετε τα πάντα να λειτουργούν τέλεια:

autokey-en_gre

Το script-ακι αυτό απαιτεί την εγκατάσταση του autokey. Έχει δοκιμαστεί αυστηρα και μόνο στο μηχάνημά μου (Xubuntu XFCE 18.04) :stuck_out_tongue:

4 Likes
#2

Επειδή παλιά έκανα rename σε δεκάδες χιλιάδες αρχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτρεχα το Bulk Rename Utility (και σε wine παίζει :stuck_out_tongue: ) όπου έχω φτιάξει κι ένα dictionary που αλλάζει filenames με Ελληνικούς χαρακτήρες σε τυπικά Greeklish, δλδ το αντίθετο από εσένα για αρχεία και φακέλους.

Εάν χρειαστεί πείτε να το ανεβάσω :stuck_out_tongue:

1 Like
#3

Μου ακούγεται κάπως specific το σενάριο χρήσης αλλά γιατί να μην το ανεβάσεις ;;

1 Like
#4

Έφαγα λίγο άκυρο το Σ/Κ από δουλειά μόλις βρω χρόνο θα μοιραστώ το πακέτο εδώ. Απλά είναι windows based το bulk rename utility, θα πρέπει είτε να το τρέξετε εσείς σε wine είτε κάποιος από εσάς να το bottlάρει για ευκολία.