Κλώνοι παιγνιδιών σε ελεύθερο λογισμικό

Μπαίνοντας στο 2020, ποτέ δεν ήταν μια καλύτερη στιγμή για τα παιγνίδια στο Linux. Σήμερα μπορείς να βρεις εκατοντάδες εμπορικούς τίτλους καινούριους και παλιούς στο Steam και στο GOG.

Στο GOG με ελάχιστα ευρώ μπορείς να βρεις τίτλους με τους οποίους κάποιοι έχουν μεγαλώσει, και που μπορείς να τους τρέξεις στον υπολογιστή σου σήμερα, ίσως και ποιο εύκολα από τα Windows. Αλλά δεν θα είναι ο ίδιος ο παλιός κώδικας με ότι καλό, αλλά και κακό συνεπάγετε αυτό.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος. Να φτιάξεις το αγαπημένο σου παιγνίδι από την αρχή. Και τον δρόμο αυτό το έχει ακολουθήσει πολύς κόσμος. Στο παρακάτω site θα βρεις δεκάδες τέτοιες προσπάθειες

Κάποιες απο αυτές τις προσπάθειες έχουν φτιάξει ένα καινούργιο παιγνίδι και θα τις βρούμε στα αποθετήρια, κάποιες θέλουν τα αρχεία του αρχικού παιγνιδιού για να παίξουν, και κάποιες θέλουν την βοήθεια σου να ολοκληρωθούν.

Ψάξε στην λίστα για το αγαπημένο σου παιγνίδι και πες μας αν κατάφερες να το παίξεις και πως και πόσο καλό ή κακό είναι. Η ζήτα βοήθεια για να παίξεις το αγαπημένο σου αν δεν τα καταφέρεις. Στην λίστα υπάρχει ένα παιγνίδι για τον καθένα.

8 Likes

Πολύ καλό μοίρασμα το post + site, ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!

3 Likes

Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα με αυτά τα παιχνίδια. Προσωπικά έχω εγκατεστημένα 3 από αυτά τα παιχνίδια, από τα οποία το ένα είναι το αγαπημένο μου. Συν το ότι έχει μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές για όσους δε μπορούν ν’ αποκτήσουν τ’ αυθεντικά ή απλά δεν τα θέλουν και προτιμούν να πειραματιστούν.

1 Like