Ηλεκτρονικές υπογραφές

Το usb token το έχεις πιο πολύ για ασφάλεια . Αλλιώς έχεις τα πιστοποιητικά σου στον browser και αυτό σημαίνει ότι όποιος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σου μπορεί να υπογράψει.

Ξέρει κανείς αν μπορώ πριν από κάθε υπογραφή να ζητάει κωδικό;

@likos οπως βλεπω στο kleopatra εχει επιλογη για import certificate και sign file, μενει να το δοκιμασεις και να μας πεις αν γινεται.
οσο για το

μια ευκολη και σιγουρη λυση ειναι να εγκαταστησεις (καλλιτερα) σε ενα usb stick μια διανομη της αρεσκειας σου και να κρυπτογραφησεις το usb stick το οποιο θα το εχεις για αυτη τη δουλεια (μπορεις να κανεις και άλλα παρομοια πραματα φανταζομαι). Ετσι μονο με κωδικο θα μπορει να γινεται το οτιδηποτε…

Όλα καλά αυτά που λέτε αλλά αν κάνετε δουλειές με δημόσιο αν δεν υπογράφετε με USB token δε θα δεχτουν τίποτα.

3 «Μου αρέσει»

Έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει κάποιος ψηφιακή υπογραφή με το USB token που δίνει το δημόσιο; Τι λογισμικό χρησιμοποιείτε σε Linux για την προσθήκη ψηφιακής υπογραφής σε pdf; Το jsignpdf που χρησιμοποιείται ακόμα στα Windows 7 (!!!) από σχολεία έχει εγκαταλειφθεί από όσο γνωρίζω.

κάπου έχει ξαναγίνει αυτή η συζήτηση. :stuck_out_tongue:

2 «Μου αρέσει»

Τα μόνο που παίζουν είναι το adobe reader και το libre office.

Σύμφωνα με αυτό εδώ λογικά μέσω του libreoffice μπορεί να γίνει η δουλεία…
είτε απευθείας σε ένα έγγραφο μας, είτε σε ένα υφιστάμενο pdf

1 «Μου αρέσει»

Όσο έχω καταλάβει από την συζήτηση, το libreoffice μια χαρά υποστηρίζει ψηφιακή υπογραφή, δεν είναι εκεί το θέμα. Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να γίνει από τα ειδικά usb όπως απαιτείται για να είναι αναγνωρισμένη ως γνήσια.

2 «Μου αρέσει»

Αν δε βγαίνει αυτό που βγαίνει σε μένα δεν ισχύει τίποτα.
ypografi_signed.pdf (61.2 KB)

1 «Μου αρέσει»

κοίτα λίγο αυτό το βίντεο

Ούτε καν

Μάλιστα βγάζει invalid τα πιστοποιητικά που εκδίδει το Ελληνικό Δημόσιο.

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Την πλατφόρμα του harica την έχετε υπόψην σας ;

Την έχει δοκιμάσει κανείς ; Δεν ξέρω αν λύνει το πρόβλημα, αλλά έχω την εντύπωση πως μπορείς να εκδόσεις ψηφιακό πιστοποιητικό και να υπογράφεις με αυτό.

2 «Μου αρέσει»

Λύθηκε και αυτό το πρόβλημα στο Linux, με τις νέες άυλες ψηφιακές υπογραφές!!! Websing

Οδηγός χρήσης

Απόκτηση άυλης ψηφιακής υπογραφής

4 «Μου αρέσει»

Αν κάποιος δεν θέλει να χρησιμοποιήσει cloud signature μπορει να χρησιμοποίησει JsignPdf ή autofirma για να υπογράφει έγγραφα σε linux. To δεύτερο χρησιμοποιεί Pades format, δηλ. αυτό που έχει προταθει απο EE. Το πρώτο χρησιμοποίει το κλασικό πρότυπο PKCS7 και επιτρέπει και την χρήση timestamping. Tα etokens που προτείνει η ΑΠΕΔ είναι συμβατα με linux, υπάρχουν drivers (κλειστού κώδικα).

Το μέγα ερώτημα είναι πως μπορούμε να ξέρουμε ότι εσύ είσαι αυτός που υπογράφεις το αρχείο με ηλεκτρονική υπογραφή και όχι ο γείτονας!

Aφου εσύ είσαι ο μόνος κάτοχος του ιδ. κλειδιου εσυ είσαι αυτός που υπογράφεις και όχι “ο γείτονας” (sic).

Αν και άργησε λίγο, σύντομα θα μπορούν όσοι πολίτες το επιθυμούν να αποκτήσουν άυλη ψηφιακή υπογραφή.

Απάντηση σε σχετικό ερώτημα στην ΑΠΕΔ:

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσει το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης». Αντικείμενο του Έργου είναι η παροχή απομακρυσμένων (άυλων) ψηφιακών υπογραφών που θα διαθέσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πολίτες και επαγγελματίες. Με εκτίμηση Ομάδα Υποστήριξης ΑΠΕΔ

2 «Μου αρέσει»

Παιδιά να πω και εγώ την πρότασή μου, κατεβάστε το pdf-xchange editor για windows και τρέξτε το με wine. Είναι φοβερό εργαλείο για pdf, το χρησιμοποιώ καιρό. 440.22 MB folder on MEGA

1 «Μου αρέσει»

Παλιό topic, αλλά look no further, η HARICA (Hellenic Academic & Research Institutions Certification Authority) είναι η μοναδική publicly trusted αρχή πιστοποίησης (Certification Authority) στην Ελλάδα. Στα plus οι τιμές της, συν ότι αν είσαι ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητής, εργαζόμενος, κλπ.) στην Ελλάδα, δικαιούσαι ήδη δωρεάν class b ψηφιακό πιστοποιητικό, με το οποίο μπορείς να υπογράφεις pdf 100% νόμιμα.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστούμε πολύ @ACEEED.
Καλωσόρισες!!!

1 «Μου αρέσει»