[Help] Thunderbird, μόνο τις ρυθμίσεις, όχι τα e-mails

Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το Thunderbird, μπορεί και πάνω από 10 (!?).

Χρησιμοποιώ την εφαρμογή σε (Nobara Project/Fedora fork), MacOS (macbook mid’2013) και Windows 10 στο σπίτι. Υπάρχει επίσης ένα laptop της δουλειάς όπου και εκεί τρέχει Windows 10.

Δεν έχω βρει ακόμα έναν εφικτό τρόπο να κάνω sync τις ρυθμίσεις/επιλογές μεταξύ υπολογιστών. Μπορείς σαφώς (και αναφορές άπειρες) να κάνεις sync μετακινώντας τα δεδομένα του profile φακέλου ολόκληρου, και φέρνει τα πάντα, μαζί και τα e-mails. Όλοι το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια και τα συμπιέζουν κλπ. Αυτό όμως παράγει αρχεία που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 20gb+ που είναι δύσκολο να τα συγχρονίζεις σε ftp, ή google/one drives/mega κλπ. Μερικοί έχω δει σε threads ότι απλά τα παίρνουν παρέα σε ένα usb στικάκι, είτε χρησιμοποιούν την portable έκδοση του thunderbird (windows only).

Εγώ ψάχνω για έναν τρόπο να κάνω sync “μόνο” τις ρυθμίσεις μου μέσω του προφίλ ή άλλου τρόπου και να το έχω μεταξύ υπολογιστών μου, χωρίς να φέρω μαζί και τα E-mails. Χρησιμοποιώ παραπάνω από 5 λογαριασμούς που έχω σετάρει με IMAP, μέχρι και Matrix chat (!!)

Εύχομαι αυτό το post να βρει άτομα που έχουν καταφέρει να κάνουν ακριβώς αυτό γιατί έχω ψάξει αρκετά, και λύση απτή δεν υπάρχει…

Και μ***κία που δεν έχει βάλει ένα service ή add-on κάποιος να μπορείς να κάνεις sync κάπως… :cry:

edit: έχω ανοίξει και ανάλογο thread κάτω από το r/Thunderbird στο Reddit

1 «Μου αρέσει»

Σε συνέχεια, ένας user στο Reddit δήλωσε ότι αν πάρω τα user.js και prefs.js από το profile folder, αυτά περιέχουν όλες τις ρυθμίσεις του χρήστη. Θεωρητικά αν τα περάσω σε άλλο μηχάνημα θα μεταφερθούν, από την άλλη, αυτό δεν καλύπτει αν θα μεταφερθούν και τα Rules που τυχόν θα έχω ορίσει κ.α.

Έχω αφήσει απάντηση στην απάντησή του στο από πάνω Reddit, και βλέπουμε.

Ότι γίνει θα σας ενημερώσω…

Δοκίμασε να κάνεις ένα grep μέσα στον φάκελο του thunderbird με κάτι σχετικό, όπως πχ το όνομα ενός κανόνα και ίσως εντοπίσεις που αποθηκεύονται.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό που γράφεις είναι σωστό.
Εγώ από ενα δισκο με ρυθμισμενο firefox και thunderbird μεταφερα τα ./mozila & ./thunderbird στον αλλο και δουλεψε.
Απο linux σε linux.
Απο τον συνδεσμο που εβαλες αναφερει αυτο που εγραψα κι εγω και το οτι δουλευει σε linux & Win πλατφορμες λογικα και στο Mac.
Δοκιμασε το .

1 «Μου αρέσει»

Η αλήθεια είναι πως βρέθηκαν διαφορές στην μεταφορά σε Windows.

Σε Linux είναι στο ~/.thunderbird όλα μέσα τα προφίλ με τα .ini ενώ σε %appdata%\Thunderbird σε Windows τα προφίλ δεν είναι μαζί με τα .ini πάρα σε subfolder “Profiles” όπου τα .ini πρέπει να τροποποιηθούν για να παίξουν, μετά πρέπει μέσα από το Thunderbird να πεις “Import” θα το δει το προφίλ και θα πεις Recover γιατί κάθε φορά που ανοίγει φτιάχνει νέο :neutral_face: και θέλει να του δείξεις αν και έχεις αλλάξει τα ini και όλα, θέλει να του δείξεις ότι είναι εκεί.

Μετά, δεν φέρνει τα extensions, δεν σώζει τα password και πρέπει app passwords να παραχθούν “ξανά”, δεν έχει κρατήσει rules ούτε έχει κρατήσει επιλογές ρυθμίσεων…

Για κάποιο λόγο έχει κάνει map το
~/Documents/email-signatures/filename.html
από Linux σε
C:\Users\username\Documents\email-signatures\filename.html
Όπου και αυτά τα αρχεία πρέπει σαφώς να μεταφερθούν αλλιώς δεν μπορείς να έχεις υπογραφές σωστά.

Για να είμαι σαφής δεν θα μπω στο κόπο να το κάνω και σε MacOS, με κούρασε πολύ.

Εάν δεν φέρει sync σύντομα, καλό κι ολας, δεν ξέρω τι θα κάνω. Είτε θα τα στήσω ΌΛΑ σε κάθε μηχάνημα, είτε όχι. :neutral_face:

Έχουν ανακοινώσει ότι σε επόμενη έκδοση θα συμπεριλάβουν και δυνατότητα sync, όπως ακριβώς έχει και το firefox. Νομίζω ότι θα είναι στην επόμενη major version, που θα βγει κατά τον Ιούλιο. Υπομονή :slight_smile:

Θα βολέψει πολύ κόσμο, αν σκεφτείς ότι θα δουλεύει ακόμα και σε android (το thunderbird for android θα είναι το επόμενο Κ9-mail).

5 «Μου αρέσει»

Μακάρι να παίξει και Android καλά.

Για να δούμε υπομονή μέχρι καλοκαίρι

1 «Μου αρέσει»

Να κάνω ένα follow-up για το θέμα με το sync…

Τελικά μετά από προσπάθειες σωστός τρόπος δεν βρέθηκε… οπότε setup όλα σε όλα ένα—ένα γαμώτο…

Ειδικά τα rules είναι μανίκι… δεν θέλω να πάρω ένα κομμάτι του προγράμματος που έχω παραμετροποιήσει θέλω να τα παίζω μπαλίτσα όλα μαζί, χωρίς τα emails που είναι στους servers…

1 «Μου αρέσει»