Ήχοι περιβάλλοντος με το Blanket

Οι ήχοι περιβάλλοντος μας χαλαρώνουν και αυξάνουν την παραγωγικότητα μας. Και υπάρχει ένας ωραίος τρόπος να ακούμε τέτοιους ήχους, και να είμαστε σε μια κατασκήνωση και να ακούμε τον ήχο της φωτιάς, ή σε μια πολύβουη καφετέρια. Συν ότι κρύβουν τον ενοχλητικό ήχο από τους ανεμιστήρες.

Πριν 2 χρόνια είχα παρουσιάσει το anoise αλλά δυστυχώς έχει σταματήσει η ανάπτυξη του. Έχοντας περάσει σε Pop Os με κάποια περιπέτεια είναι αλήθεια δεν κατάφερα να το έχω να τρέχει με ένα τρόπο που απλά να τρέχει να μπορώ να το ελέγχω χωρίς να μπαίνει στα πόδια μου. Το αντικατέστησα με το focusli μια επέκταση του Gnome για κάποιο διάστημα. Αλλά δεν ήταν μια ιδανική λύση. Είχε λίγους ήχους (αλλά πέρασα τους ήχους και τα εικονίδια εύκολα από το anoise), δεν ξεκινούσε ο ήχος αυτόματα και δεν ήταν εύκολο να θέσω την ένταση του ήχου. Δεν ήμουν ικανοποιημένος και για αυτό δεν το παρουσίασα.

Αλλά ανακάλυψα το Blanket και πλέον ήρθε η ώρα για μια παρουσίαση μιας καλύτερης λύσης. Αρκεί να το τρέξουμε μια φορά και να το ρυθμίσουμε να ξεκινάει αυτόματα καθώς και να τσεκάρουμε την επιλογή Keep playing when closed και αυτό ήταν. Το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι που υποστηρίζει το πρωτόκολλο MPRISv2 και μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση από το εφαρμογίδιο ένταση του ήχου αν το υποστηρίζει. Αλλά μιας και έχω πλέον το Gnome θα χρειαστώ (έκπληξη!) μια ακόμα επέκταση την Mpris Indicator Button - GNOME Shell Extensions.

Υπάρχουν διαθέσιμοι πολλά έτοιμα περιβάλλοντα ήχου που προσωπικά με κάλυψαν και δεν χρειάστηκε να προσθέσω κάποιο. Αλλά αν θέλεις κάτι άλλο υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις ήχους. Στα θετικά του ότι μπορούμε να τα ανακατέψουμε για μια ποιο προσωπική εμπειρία. Στα αρνητικά κάποιες ενοχλητικές παύσεις διάρκειας ~3sec στην λούπα. Έχει διορθωθεί στην τελευταία έκδοση και στην έκδοση Flathub, οπότε σύντομα θα μου έρθει αναβάθμιση ελπίζω.

Εγκατάσταση

Στην σελίδα του θα βρούμε οδηγίες εγκατάστασης για Arch :arch: , Ubuntu :ubuntu: , Fedora :fedora: και openSuse :suse:, ενώ υπάρχει και σε Flathub.

Ήχοι περιβάλλοντος;

Θέλετε απόλυτη ησυχία και το ιδανικό μέρος για σας είναι το νεκρομαντείο του Αχέροντα; Στο σπίτι με την γκρίνια της γυναίκας της πεθεράς και τα παιδιά; Η το ιδανικό περιβάλλον για σας είναι μια πολύβουη καφετέρια; Μήπως οι ήχοι του νερού σας κάνουν να τρέχετε στο γνωστό μέρος; Δοκιμάστε μια από τις παραπάνω λύσεις και πείτε μας την εμπειρία σας;

4 Likes