Η μουσική των λινουξάδων. Έκδοση 2026

David Bowie, Βrian Eno - I’m Afraid of Americans

7 «Μου αρέσει»

όπως λένε οι δισκοβγάλτες “back to back”

1 «Μου αρέσει»

Δεν μπορούσα να αντισταθώ:

7 «Μου αρέσει»

@Asfodelus επικαιρος…

3 «Μου αρέσει»

3 «Μου αρέσει»

4 «Μου αρέσει»

Ο Νίκος Κόμης, ο βιρτουόζος του βιολιού και του μαντολίνου, μας άφησε σήμερα. Άγνωστος στους περισσότερους, μιας και επαιζε την παλία μουσική της Κρήτης πριν πολιτικές επιλογές επιβέβαλαν την λύρα.

4 «Μου αρέσει»

«Miserere mei, Deus»
Είναι η πρώτη φράση του Ψαλμού 50 (σύμφωνα με την ελληνική/ορθόδοξη αρίθμηση. Ψαλμός 51 στη λατινική/δυτική αρίθμηση).

• Λατινικά: Miserere mei, Deus
  • Ελληνικά: «Ελέησόν με, ο Θεός»

Πρόκειται για τον κατεξοχήν ψαλμό της μετάνοιας στην Ιουδαϊκή και Χριστιανική παράδοση.
Είναι η αρχή μιας από τις πιο συγκλονιστικές προσευχές της Αγίας Γραφής, που αποδίδεται στον βασιλιά Δαυίδ.

2 «Μου αρέσει»

Αν μιλάμε για εκκλησίαστικούς ύμνους, μιας είναι η εκτέλεση, σκάλες ανώτερη, ακόμα και απο αυτή των Mediæval Bæbes:

Et regina celorum

2 «Μου αρέσει»

Επίκαιρο μετά τα τελευταία γεοπολιτικα γεγονότα.

2 «Μου αρέσει»

2 «Μου αρέσει»

2 «Μου αρέσει»

Μου αρέσει πολύ η προγκ μέταλ

2 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»

Πού πηγαίνουμε, όταν δεν έχουμε πια καταφύγιο;

Η φωνή μοιάζει παιδική/εσωτερική, κάποιος ρωτά τη μητέρα του για τα μεγάλα υπαρξιακά πράγματα. Το τραγούδι μιλά για τη στιγμή που ο άνθρωπος μεγαλώνει και χάνει την απλή βεβαιότητα της παιδικής ηλικίας. Το σπίτι - καταφύγιο δεν είναι μόνο το μέρος όπου μένεις, είναι η αίσθηση ότι κάπου ανήκεις.

Μαμά, πες μου.

Δεν είναι απλώς προσφώνηση. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ακούσει από κάποιον αγαπημένο ότι όλα έχουν νόημα, ότι υπάρχει απάντηση, ότι μετά την καταιγίδα υπάρχει γαλήνη.

4 «Μου αρέσει»
6 «Μου αρέσει»

2 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»