Η (εντελώς) άκυρη playlist του `Τι μουσική ακούνε οι λινουξάδες`

Τα μουσικά γούστα των χρηστών στο topic δεν έχουν καμία απολύτως συνοχή, όμως είπα για την πλάκα (και επειδή υπάρχουν μερικά διαμαντάκια εκεί μέσα), να τα βάλω να παίζουν μία μέρα.
Έφτιαξα αυτό το python script το οποίο μπορείτε να το δώσετε με pipe σε κάποιον youtube downloader και το οποίο παράγει μια λίστα με όλα τα YouTube links του topic:

Για να κατεβάσετε σε mp3 τα video χρησιμοποιήστε κάτι σαν το παρακάτω:

python main.py | youtube-dl -x  --no-overwrites --audio-format=mp3 -a -

Ο χαρακτήρας - ειναι σημαντικός εδώ σημαίνει είσοδος από το stdin.

Κάνει μόνο δύο queries στο site (η πρώτη μου προσπάθεια έκανε ένα ανά post…)
Δεν είναι και καμία επιστήμη αλλά πιστεύω θα αρέσει σε κάποιους :slight_smile:

(…Μας έφαγαν οι δουλειές πόσο καιρό έχω να μπω…)

11 Likes

πολυ μου αρεσει αυτο :slight_smile:
και ευχαριστουμε για το σκριπτ…

3 Likes

Φίλε ωραίος και μακάρι να ήξερα κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εστί Piper.
Δηλαδή αυτό το κάνω copy και το βάζω που?

@arvchristos να κάνω μια πρόταση. Άνετα αυτή τη λίστα τη μετατρέπεις σε μια m3u να παίζει στους γνωστούς media players. Αλλιώς πως να την παίξεις;

edit : άσχετο τώρα είδα ότι λες για pipe. @rhtoras το pipe ουσιαστικά μεταφέρει το output μιας εντολής σε μια άλλη εντολή, για περισσότερα δες

Αυτό που κάνει ο @arvchristos είναι να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που του δίνει η γλώσσα python. Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά σίγουρα θέλει μια κατανόηση και ορθή εφαρμογή αυτού που ονομάζουμε προγραμματιστική λογική. Κάτι ανάλογο με το live24.gr σε bash έκανα εγώ με το live24parser

Μπράβο @arvchristos

2 Likes

Το διάβασα αλλά δυστυχώς δεν ξέρω python και ίσως πρέπει να ξεκινήσω να μάθω, γιατί ένας φιλος developer μου είπε είναι εύκολη.

Πρακτικά τώρα για να ακούσω τα τραγούδια δεν κατάλαβα τι πρέπει να κάνω. Κάπου πρέπει να βάλω ένα | αν κατάλαβα καλά αλλά μου φαίνεται βουνό.
Πάντως ευχαριστώ…

Κάποια στιγμή αυτές τις μέρες πρέπει να ασχοληθώ λίγο με προγραμματισμό, είδα οτι πολλοί γράφουν scripts σε python και τα ανεβάζουν σε git sites. Χρήσιμο και αυτό…

1 Like

Μη μάθεις python αλλά προγραμματισμό. Η γλώσσα είναι το εργαλείο. Αν ξέρεις να πλέκεις, πλέκεις και με σύρματα, αλλά η κλωστή είναι προτιμότερη. Το πουλόβερ είναι το πρόγραμμα, η κλωστή ή το σύρμα είναι η γλώσσα και η τέχνη με την οποία θα το δημιουργήσεις είναι ο προγραμματισμός.

6 Likes

Συγγνώμη για τον fight club τρόπο που έγραψα κάτι τόσο απλό :stuck_out_tongue:

Έβαλα στο αρχικό post την εντολή που έτρεξα εγώ για να κατεβάσω τα mp3s.

Προτείνω επίσης την επιλογή

--no-overwrites

την οποία και έχω προσθέσει στην εντολή ώστε άμα κάτι πήγε στραβά σε προηγούμενη εκτέλεση να μη ξανα κατεβάζετε τα πάντα από την αρχή.