GreekLUG : Σειρά παρουσιάσεων - Self-host everything!

Ο GreekLUG ανακοινώνει την έναρξη δύο σειρών παρουσιάσεων με θέματα Self-Hosted και HomeLab!

Θα πραγματοποιηθούν, από τον κ. Νίκο Κούκη, στην έδρα του Συλλόγου και Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού, Εγνατίας 96 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης:
1η Παρουσίαση - Σάββατο 09/05/2026, 16:00
2η Παρουσίαση - Σάββατο 16/05/2026, 16:00

Μέσα από αυτές τις δύο παρουσιάσεις θα δείτε πώς να χτίσετε ένα πλήρες homelab, από το μηδέν. Θα καλύψουμε τα θεμέλια κάθε σύγχρονης self-hosted υποδομής:

• διαχείριση services με Docker,
  • reverse proxying,
  • έκδοση TLS/SSL certificates,
  • απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω VPN,
  • αυτοματοποιημένα backups και πρακτικές για ασφάλεια και αξιοπιστία.

Παράλληλα, θα καλυφθούν ΕΛ/ΛΑΚ self-hosted εναλλακτικές για καθημερινά σενάρια, όπως εγκατάσταση media server για διαχείριση των βίντεό σας, note-taking και knowledge-base εργαλεία, password manager, και πολλά ακόμη.

Οι παρουσιάσεις είναι χρήσιμες αν θέλετε να αποκτήσετε τον έλεγχο της υποδομής σας, να μειώσετε συνδρομές χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στην ιδιωτικότητα, ή απλώς να εμβαθύνετε σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε πραγματικά production περιβάλλοντα.

Ζωντανή αναμετάδοση:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το κανάλι YouTube του GreekLUG:
1η Παρουσίαση - Self-host everything! 09/05/2026 | Youtube
2η Παρουσίαση - Self-host everything! 16/05/2026 | Youtube

Πηγή

10 «Μου αρέσει»

Καλημερα στην ομάδα… επειδή τετοια ώρα θα ειμαι στην δουλεια, τα Video θα μείνουν στο YT ετσι??

2 «Μου αρέσει»
2 «Μου αρέσει»