Γνώμες για Standing Desk

Ψάχνω για αγορά ενός Standing Desk. Κάτι σαν αυτό

Έχει κανένας εμπειρία από τέτοια γραφεία να πει αν αξίζει τον κόπο; Έχω 3 οθόνες και θέλει μεγάλη επιφάνεια. Πόσο σταθερό λέτε να είναι; Πού μπορείς να βρεις στην Ελλάδα; Έχει το IKEA αλλά θα προτιμούσα οτιδήποτε άλλο.

1 «Μου αρέσει»

Hello, συμπονεμένε, προβλήματα μέσης και εσύ να φανταστώ? :stuck_out_tongue_closed_eyes:

ενδιαφέρομαι και εγώ αν έχει κανένα άτομο εμπειρία ή γνώση, αλλά όσο κοίταξα δεν βρήκα κάτι ελλάδα, είχα σκεφτεί ιδιοκατασκευή με mounted την οθόνη στον τοίχο (με ρυθμιζόμενο το ύψος) να σ πω την αλήθεια αλλά τα παράτησα

Υπάρχει ο μηχανισμός εδώ και από πάνω βάλε ότι γουστάρεις…

Θα γράψω και εγώ την εμπειρία μου με το Standing Desk μήπως και βοηθήσω στην επιλογή.

Το έψαχνα πολύ καιρό το θέμα. Με ενδιέφερε πολύ καθώς είμαι αρκετά αθλητικός τύπος και το τόσο καθισιό λόγω δουλειάς μου καθόταν πολύ άσχημα. Διαβάζοντας και κάποιες έρευνες που (ίσως υπερβολικές;) υποδεικνύουν πως η καθιστική ζωή έχει χειρότερα αποτελέσματα και από το κάπνισμα, προχώρησα στην υλοποίηση του γραφείου.

Ψάχνοντας λοιπόν διαπίστωσα τα εξής:

  1. Η αγορά μηχανοκίνητου μηχανισμού εκτινάσσει το κόστος
  2. Σε περίπτωση που πάω σε μηχανοκίνητο θα πρέπει να πάρω με διπλό μοτόρι καθώς συνηθίζω να έχω αρκετά πράγματα πάνω στο γραφείο και από κριτικές κατάλαβα ότι ο μονός σύντομα από το ζόρι θα πει το ποίημα. (και όχι απαραίτητα λόγω βάρους, αλλά γενικά η μονή λύση επιφυλάσσεται προβλήματα)
  3. Το (2) ανεβάζει ακόμα πιο πολύ το κόστος…
  4. Αν πεις να πας σε χειροκίνητο, πρακτικά το μόνο “κακό” της υπόθεσης είναι να θέλεις να αλλάξεις θέση εν ώρα ενός meeting π.χ. όπου έχεις ανοικτή κάμερα και είναι λίγο κάπως να μιλάς ή να μιλάει κάποιος και εσύ να γυρνάς μια μανιβέλα για 1-1.5 λεπτό :joy:.
  5. Ο στόχος που το παίρνεις είναι για να ενσωματώσεις κατά κάποιο τρόπο το fitness καλύτερα στην καθημερινότητά σου. Άρα το να κάψεις καμιά θερμίδα γυρνώντας τον μοχλό και να θέσεις το σώμα και το αίμα σου σε κίνηση, μόνο καλό θα σου κάνει.

Επί του πρακτέου, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει χειροκίνητος μηχανισμός, εγώ είχα καταλήξει σε αυτούς τους 2:

Τελικά, κατέληξα στον δεύτερο όχι για άλλο λόγω από το ότι μπορούσα να το δω live στημένο στο μαγαζί και να έχω μια καλύτερη άποψη.

Μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος και δεν με ενοχλεί η διαδικασία ανύψωσης - κατεβάσματος. Είμαι σχετικά ψηλός (1.87) οπότε το ανεβάζω στην τέρμα πάνω θέση όταν είμαι όρθιος. Τα πρωινά μου συνήθως το ανεβοκατεβάζω μία με δύο φορές αλλά μένω για αρκετή ώρα όρθιος. Βάζω και μία φωτό από το γραφείο ως έχει με τον παρόντα σκελετό (είναι λίγο ασυμμάζευτο αλλά τώρα είναι σε χειρότερη φάση οπότε βάζω ό,τι καλύτερο έχω :joy:) (όταν θα γίνουν κάποιες αλλαγές +σωστό cable management θα το ανεβάσω στο Δείξε άφοβα το γραφείο σου)

Αν μπορώ να απαντήσω σε κάτι άλλο που θα σου φανεί χρήσιμο με χαρά θα το κάνω!

6 «Μου αρέσει»

Πλέον μετά απο λίγες μέρες με Standing Desk μια ενημέρωση.

Δεν το αλλάζω με απλό γραφείο. Τον περισσότερο χρόνο το έχω στην όρθια θέση που μου φαίνετε ποιο φυσιολογική. Όταν το κατεβάζω μου μοιάζει παράξενα. Και πραγματικά βοηθάει και στην συγκέντρωση.

6 «Μου αρέσει»