Εγκατάσταση του client Cisco anyconnect

Καλησπέρα, προσπαθώ να εγκαταστήσω τον client του Cisco anyconnect στο Arch, αλλά δεν υποστηρίζεται τυπικά από τη Cisco παρά μόνο για Ubuntu και Redhat (όπως αναφέρεται στο script). Στο AUR υπάρχει ένα πακέτο, το οποίο όμως αναφέρει να μην γίνεται ανανέωση, γιατί μπορεί να μπλοκαριστεί η σύνδεση, οπότε είναι προβληματικό.

Κατά την εγκατάσταση που πειραματίζομαι, μου βγαίνει η ένδειξη ‘vpnagentd not found’. Θα μπορούσε το πρόβλημα να επιλυθεί με network manager openconnect; Υπ’ όψιν, ο server που θέλω να συνδεθώ έχει .xml profile που απ’ ότι φαίνεται δεν υποστηρίζεται η εισαγωγή του στο openconnect.

Ευχαριστώ!

Εδώ διάβασες;
Επίσης.

Ορεξη για διάβασμα χρειάζεται. Αρθρογραφία ατελείωτη.

2 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Ναι, τα έχω δει και στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι ότι το openconnect δεν δέχεται xml αρχείο, όπως το Cisco. Επίσης, προσπάθησα να δημιουργήσω πιστοποιητικό και κλειδί με το certbot, αλλά ο server αρνείται σύνδεση.

Version του openconnect; Μήπως χρεαστεί downgrade.

pacman -Q | grep openconnect

Επίσης δοκίμασε

openconnect --protocol=anyconnect --no-xmlpost --user=ΟΝΟΜΑ-ΧΡΗΣΤΗ SERVER

Αν έχεις παραμετροποιήσει το GUI του NM δοκίμασε

nmcli --ask connection up SERVER

Οπου SERVER=ΤΟ_ΟΝΟΜΑ_ΤΟΥ_SERVER_ΠΟΥ_ΣΥΝΔΕΕΣΑΙ

Εχω παρατήσει CISCO πολύ καιρό για χατήρι του WG, μέχρι ενός σημείου μπορώ να φτάσω. Ισως βοηθήσουν και άλλοι χρήστες που πιθανόν ασχολούνται. Κοντός ψαλμός.

1 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες @evan :hugs:

1 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ m01 και πάλι για τον χρόνο σου! :slightly_smiling_face: Δυστυχώς τίποτα δεν δουλεύει από αυτά. Έψαξα στο xml profile και είδα ότι απαιτεί πρωτόκολλο IPsec πέραν του anyconnect. To openconnect δεν δουλεύει απ’ ότι ξέρω με αυτό το πρωτόκολλο παρά μόνο το vpnc. Στο vpnc όμως ζητούνται και άλλα στοιχεία, όπως όνομα ομάδας και κωδικός ομάδας, που αμφιβάλλω αν τα ζητήσω από τη δουλειά θα μου τα δώσουν…Τέσπα, απλώς πειραματίζομαι, εξάλλου στο Mint δουλεύει απροβλημάτιστα, μη σου πω καλύτερα και από Win 11. To πρόβλημα που εντοπίζω είναι το vpnagentd που το Arch δεν βλέπει. Ίσως επειδή είναι γραμμένο σε sh και όχι σε bash. Επίσης, εντόπισα αυτό και θα προσπαθήσω να δω αν με ανάλογες εντολές και πακέτα μπορεί να τρέξει στο Arch (αναφέρεται σε debian και ubuntu) Installing and using the Cisco AnyConnect client with Ubuntu for UCI VPN

Καλώς σας βρήκα Κωνσταντίνε!

1 «Μου αρέσει»

IPSec και όχι TLS/SSL ?

Αυτά είναι ρυθμίσεις των IT admins. Ισως συνδέονται μηχανήματα win, ίσως έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Δεν ξέρω, δεν σχολιάζω. Ισχύει το “if it works don’t fix it”.
Νομίζω -χωρίς να είμαι σίγουρος- ότι τα win έχουν ρύθμιση IPSec. Ξαναλέω μπορεί να κάνω λάθος.

Εντελώς εκτός γνωστικού μου πεδίου το θέμα.

Edit
Επειδή ως γνωστόν με τρώει ο κώλος μου…
Δες αυτό, νομίζω έχει ενδιαφέρον.
openconnect with ipsec

2 «Μου αρέσει»

:rofl: Ναι, έχεις δίκιο! Προσπαθώ να συνδεθώ από Linux σε Win της εργασίας, ίσως για αυτό το βάλανε έτσι. Με το vpnc δεν…Επίσης δεν νομίζω να είναι θέμα systemd που ανέβασα το link στο χθεσινό post, γιατί ούτε αυτή η λύση δούλεψε. Πλέον και Debian και τα παράγωγά του, π.χ. Ubuntu ή Mint, τρέχουν systemd και όχι άλλες μορφές init που θεωρούνται κατηργημένες. Και επειδή και μένα με τρώει ο … :stuck_out_tongue_winking_eye:, για αυτό ψάχνομαι, τι είναι αυτό εν τέλει που διαφοροποιεί το Arch…
Βλέπω π.χ. στο script του προγράμματος εγκατάστασης αναφορά σε /lib/lsb/init-functions των Red Hat και Ubuntu, χωρίς να βρίσκω πού αποθηκεύονται τα ανάλογα αρχεία/λειτουργίες στο Arch.

1 «Μου αρέσει»

Δεν γνωρίζω τι διαφοροποεί την arch από άλλα λειτουργικά, πέραν του pacman & mkinitcpio (το τελευταίο βεβαίως μπορεί να αντικατασταθεί κάποια στιγμή).
Θεωρώ ότι η arch είναι το καλλίτερο lego.

Το script που αναφέρεσαι, δεν το είδα. Και γιατί να το κάνω άλλωστε;
Εφόσον έχεις λύση για να κάνεις τη δουλειά σου, γνώμη μου, μην το σκαλίζεις άλλο. Και τα win μιά χαρά είναι και ας στάζουμε δηλητήριο οι κατσαβιδολινουξάδες. Μακάρι να γνώριζα & να είχα πιστοποίηση win. Βραχιόλι είναι.
Στην τελική βάλε ένα emulator μέσα σε arch με qemu-kvm και στήσε win.

Καλές γιορτές εύχομαι.

2 «Μου αρέσει»

Thanks! To κλείνω το νήμα

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.