Εγκατάσταση Fall Guys από το EpicGames Store

Το Fall Guys είναι πλέων διαθέσιμο δωρεάν για υπολογιστές μέσω του EpicGames Store. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως να το εγκαταστήσουμε σε linux μέσω του Heroic Games Launcher και να το κάνουμε λειτουργικό διορθώνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του Easy Anti-Cheat.

Αρχικά εγκαθιστούμε το Heroic Games Launcher και συνδέουμε τον λογαριασμό μας στην EpicGames για να έχουμε πρόσβαση στο κατάστημα και στη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών μας.

Στη συνέχεια από την επιλογή wine manager στην πλαϊνή στήλη εγκαθιστούμε το Proton-Ge-Proton7-22 και εγκαθιστούμε το Fall Guys με τη χρήση της έκδοσης του wine που μόλις βάλαμε.

Πατάμε μία φορά play οπότε και ανοίγει ένα παράθυρο του EasyAntiCheat. Μόλις η μπάρα φτάσει στο τέρμα κλείνουμε το παιχνίδι.

Από τον φάκελο /home/χρήστης/Games/Heroic/FallGuys/EasyAntiCheat αντιγράφουμε το αρχείο “easyanticheat_x64.so” το οποίο επικολούμε στον φάκελο /home/χρήστης/Games/Heroic/FallGuys/FallGuys_client_game_Data/Plugins/x86_64.

Εκτελούμε ως διαχειριστές τον πρόγραμμα EasyAntiCheat_Setup.exe που βρίσκεται και αυτό στον φάκελο /home/χρήστης/Games/Heroic/FallGuys/EasyAntiCheat. Για να το εκτελέσουμε ως διαχειριστές κάνουμε δεξί κλικ αντιγραφή πάνω στο .exe και μετά δεξί κλικ σε κενό χώρο μέσα στον φάκελο για να επιλέξουμε το “άνοιγμα στο τερματικό” όπου γράφουμε sudo και κάνουμε επικόλληση. Το Αποτέλεσμα θα είναι αυτό:


Πατάμε enter, βάζουμε το κωδικό μας και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε install για να εγκατασταθεί το EasyAnticheat.

Κάνουμε edit το αρχείο “FallGuys_client.ini” που βρίσκεται στον φάκελο /home/χρήστης/Games/Heroic/FallGuys και αντικαθιστούμε την πρώτη του γραμμή σε TargetApplicationPath=FallGuys_client_game.exe και αποθηκεύουμε.

Καθώς το Heroic δεν προσφέρει ακόμα επιλογή για να ενεργοποιήσουμε το EasyAntiCheat το τελευταίο βήμα είναι να κλέψουμε το runtime του lutris που έχει ενεργό το EasyAntiCheat. Αυτό απαιτεί να έχουμε εγκατεστημένο το lutris οπότε και πάμε στο φάκελο /home/χρήστης/.local/share/lutris/runtime/ και αντιγράφουμε τον φάκελο eac_runtime τον οποίο βάζουμε στον φάκελο /home/χρήστης/Games/Heroic/. Μετά πάμε στο Heroic στο Fall Guys και από τα settings–> other κάνουμε επικόλληση την εντολή:

PROTON_EAC_RUNTIME=/home/alex/Games/Heroic/eac_runtime

στο πλαίσιο “Advanced Options”

Το παιχνίδι είναι έτοιμο. Καλή διασκέδαση!

Εύχομαι ο οδηγός αυτός να είναι άχρηστος σε λίγο καιρό αν το Heroic Games Launcher ενεργοποιήσει το Easy Anti-Cheat ή οι δημιουργοί του παιχνιδιού βελτιώσουν τη συμβατότητα του με linux.

Edit: Για να μπορέσουμε να δεχτούμε και να στείλουμε προσκλήσεις σε φίλους χρειαζόμαστε το epic online services. Εφόσον έχουμε εγκαταστήσει το Heroic Games Launcher σαν flatpak τρέχουμε στο τερματικό την εντολή:

flatpak run --command=bash com.heroicgameslauncher.hgl

και μετά:

legendary eos-overlay install --path /home/χρήστης/Games/Heroic/Prefixes/.overlay --prefix /home/χρήστης/Games/Heroic/Prefixes/FallGuys/pfx

πατάτε y για να γίνει η εγκατάσταση και είστε έτοιμοι.


Ευχαριστώ τον @Pyrofanis γι αυτή την προσθήκη.

8 «Μου αρέσει»

για να μπορέσουμε να δεχτούμε και να στείλουμε προσκλήσεις σε φίλους χρειαζόμαστε το epic online services ένας κάλλος οδηγός για την ενεργοποίση τους είναι αυτός:

στα σχόλια υπάρχει και καλλίτερος τρόπος από όσα λέγεται μέσα από το legendary άλλα δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά

Υ.Γ χίλια ευχαριστώ alexis για των εξαιρετικό οδηγό

3 «Μου αρέσει»

Καλώς όρισες στο forum @Pyrofanis! Χαίρομαι που ανέφερες αυτό το redit. Το είχα δοκιμάσει αλλά το αποτέλεσμα ήταν το παιχνίδι να μην ξεκινάει καθόλου γιαυτό δεν το ανέφερα στον οδηγό. Τη μέθοδο στα σχόλια δεν την έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν δουλεύει. Εγκατέστησες το παιχνίδι με βάση τον οδηγό μου; Εσύ δεν είχες κάποιο πρόβλημα με την ενεργοποίση του eos;

Edit: Δοκίμασα και τον τρόπο στα σχόλια και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το παιχνίδι να μην ξεκινάει καθόλου. Σε εμένα επομένως κανένας τρόπος δε δουλεύει.

Edit2: Αναβάθμισα σε Proton-Ge-Proton7-22 και ξαναδοκίμασα τον γρήγορο τρόπο από τα σχόλια και δούλεψε! Ενημέρωσα και τον οδηγό.

3 «Μου αρέσει»

ναι λειτούργησε κανονικότητα με εξαίρεση το σημείο της εγκατάστασης του eac άλλα για αυτό απλός το άνοιξα μεσώ του wine-staging που είχα εξάγει από το distrobox(tumbleweed) και λειτούργησε κανονικότατα χωρίς δικαιώματα sudo

και ευχαριστώ :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

@Alexis
Δηλαδή πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει
το Heroic Games Launcher
το lutris
Και να έχουμε έναν λογαριασμό
Epic;
Ευχαριστούμε πολύ @Alexis για τον εξαιρετικό οδηγό σου!!!

2 «Μου αρέσει»

Ω, ναι. Μόνο αυτά. Εγώ έχω το Heroic Games Launcher απο fkatpak.

3 «Μου αρέσει»

Fortnite/Batman παίζουν ή θα καταρρεύσει το σύστημα;

Δοκίμασε, είναι τόσο απλό. Αν δεν παίξουν απλά απεκαγτέστησε τα ή ψάξε τρόπο να τα κάνεις να δουλέψουν. Μπορεί να μη χρειάζεται να κάνεις πράγματα όπως αυτά που περιγράφω. Ωστόσο, αν θέλεις βοήθεια άνοιξε καινούργιο νήμα για να σε βοηθήσουν όσοι ξέρουν.

Για το Forthnite δεν ξέρω αλλά τα Batman(τουλάχιστον αυτά που έχει δώσει το EGS δωρεάν) παίζουν με τον Heroic Games Launcher.

1 «Μου αρέσει»