Εφαρμογές Arduino στο σχολικό εργαστήριο για το περιβάλλον

Στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θέλουμε να είμαστε πάντα πρωτοποριακοί και να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις των καιρών, για να διαμορφώσουμε ένα σχολείο που θα είναι καινοτόμο στην επαγγελματική εκπαίδευση και θα γίνει γνωστό όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια με την έκδοση του βιβλίου «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ARDUINO στο σχολικό εργαστήριο για το περιβάλλον». Πρόκειται για έργο δύο εξαίρετων συναδέλφων καθηγητών, του κ. Γεώργιου Γίδ και του κ. Ευάγγελου Μαντζάνα, ειδικότητας Πληροφορικής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εργάζονται στο σχολείο μας και οργάνωσαν το νέο εργαστήριο Ρομποτικής και Καινοτομίας και μου έκαναν την τιμή να επιμεληθώ την έκδοσή του. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν πρακτικό και κατανοητό οδηγό, χωρίς πολλή θεωρία ή δυσνόητες έννοιες, και ταυτόχρονα ένα χρηστικό εργαλείο για κάθε αρχάριο χρήστη.

Επιλέξαμε, το παρόν βιβλίο να κυκλοφορήσει παράλληλα και σε ηλεκτρονική μορφή, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να αποτελέσει εργαλείο διδασκαλίας σε μαθήματα που ενσωματώνουν τεχνολογίες Arduino. Μπορεί κάποιος να το κατεβάσει εδώ https://www.openbook.gr/efarmoges-arduino-sto-scholiko…/

Στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, διεύθυνση και εκπαιδευτικό προσωπικό, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και θα διευρύνουμε την εκδοτική μας προσπάθεια με πρωτότυπες εργασίες και άλλων καθηγητών.

εικόνα

Δείτε και άλλα βιβλία για arduino στο openbooks.gr εδώ

5 Likes