Devuan σε λαπτοπ dell LATITUDE D 531

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα παλιο λαπτοπ (κατασκευης 2007)
στις διανομες τα πηγε καλά εκτός από ενα θέμα που κατα τυχη ανακάλυψα.
σε μια ιστοσελίδα μετεωρολογικού περιεχομένου που διατηρώ ενώ με τον firefox την εμφανίζει κανονικά με τον chrome ή οποιονδηποτε άλλο παρόμοιο περιηγητή δεν την εμφανίζει σωστα. και αυτό έγινε σε όσες διανομές που δοκίμασα. lubuntu, debian, arch , κλπ κλπ.
μόνο με devuan κατάφερα να δώ αυτην την ιστοσελίδα -και άλλες παρόμοιες σωστα.ενδεικτικά 2 screen shot από live με pepperemint 10 και μιά από devuan που εμφανίζεται σωστα. πολύ πιθανόν άν δεν έιχα την ιστοσελίδα να μήν είχα εντοπίσει αυτό το θέμα. αφησα τελικά το λαπτοπ με devuan και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος.
screenshot pepperemint 10

screenshot devuan

ολα με ιδια εκδοση chrome

Στο πως εμφανίζει μια σελίδα ένας περιηγητής μικρή σημασία έχει το λειτουργικό, εκτός από μικρές διαφοροποιήσεις σχετικά με την εμφάνιση των γραμματοσειρών. Αν μια ιστοσελίδα [*] δεν εφαρμόζει σωστά τους κανόνες του html/css θα έχει μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

[*} Με την προϋπόθεση πως τις εφαρμόζει σωστά και ο περιηγητής, κάτι που δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα μετά και την εξαφάνιση του Internet Explorer.

εγω παντως πρωτη φορα το ειδα αυτο. πως ενα μονο λειτουργικο την ειδε σωστα; και παρομοιες σελιδες με την ιδια javascript παλι ετσι τις βλεπει γιατι το εψαξα. με το τρεχον λαπτοπ μου τωρα και σε οποιοδηποτε αλλο δεν υπαρχει θεμα. η συγκεκριμενη ιστοσελιδα σε τεστ html5 δεν εχει ουτε ενα λαθος.

html5 test

δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ιστοσελιδας.

Ισως ειναι θεμα browser. Δοκιμασες με Chromium (πανω στο οποιο στηριζεται το Chrome)?

ναι το θεμα το εχουν ολοι οι browser που ειναι βασισμενοι στον chromium και φυσικα και ο chromium. και ο οπερα kai o slimjet και ο vivaldi.

Με Debian Buster 10.2 με Systemd και η σελιδα με τον Chromium φαινεται καλα σε μενα.

Μηπως κατι αλλο συμβαινει;

ισως ειναι θεμα οθονης μου. γιατι με debian buster που δοκιμασα live ειχε το ιδιο θεμα.η μοναδικη διανομη που δειχνει σωστα ειναι αυτη που εχω τωρα. devuan ascii

Ισως και οι αλλες διανομες να δουλεψουν. Σε καποια μηχανιματα με διαφορους συνδιασμους drivers της καρτας γραφικων, το να απενεργοποιησεις το hardware acceleration ειναι ο μονος τροπος να δεις σωστα video στο Youtube fullscreen. Βεβαια οχι χωρις προβληματα αλλα καλυτερο απο το τιποτα.

τα βιντεο youtube παιζουν κανονικα. και αυτο μου κανει εντυπωση

Ειναι ενεργοποιημενο το hardware acceleration οπως στην φωτο που σου στελνω;

2 Likes

αυτη ήταν η λύση και ευχαριστώ πολύ!!
πρεπει να ειναι απενεργοποιημένη αυτή η ρύθμιση και έτσι δείχνει την σελίδα σωστά σε δοκιμή με lmde.

1 Like

Χαιρομαι που βοηθησα. Το εχω δει αυτο το προβληματακι σε αρκετα μηχανιματα και αρκετες διανομες και μερικες … περιεργες… καρτες γραφικων… συνηθως ενσωματομενες στο motherboard.

Συνεχησε την καλη δουλεια :slight_smile:

2 Likes