Δεν το λες θέμα...ανάθεμα το λες....

Διαβάζω μόλις τώρα σε πασίγνωστο τεχνολογικό φόρουμ ότι : “Η Microsoft προσπαθεί να πείσει τους χρήστες των Windows 10 να αναβαθμίσουν εδώ και τώρα με full screen μηνύματα” …
:rofl: :joy: :rofl: :joy:
Και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης του προϊόντος !

1 «Μου αρέσει»

οι συνηθεις πρακτικες των παραθυρων. για να μεινουν ζωντανοι οι υπολογιστες-παιχνιδομηχανες

1 «Μου αρέσει»

Θεωρητικά 1,5 χρόνο δεν έχουν ακόμα περιθώριο;
Μεγάλος μπελάς τα windows από όπου και αν το πιάσεις.

2 «Μου αρέσει»

Όσο κι αν “παρακαλά” η Microsoft για αναβάθμιση σε 11, απ τη στιγμή που έχει αποκλείσει ένα κάρο επεξεργαστές, το μερίδιο των χρηστών που θα κάνουν αναβάθμιση υπολογιστή προκειμένου να έχει 11άρια, είναι τραγικά μικρό. Απ την μεριά μου έχω και ένα υπολογιστή με 7ης γενιάς Ι7 με 64GB ram & msi 1660 ti 6gb για gaming, ο οποίος φορά την μέγιστη έκδοση επεξεργαστή για την motherboard του. Δεν υπάρχει περίπτωση να προβώ σε τέτοια εκτεταμένη αναβάθμιση. Θα τον κρατήσω ως έχει για όσο πάει, μέχρι που θα μπει και σε αυτόν Linux και θα τελειώνει το θέμα… Aν είχα καταφέρει να κάνω το wine & παρόμοια προγράμματα να δουλεύουν, που δεν το κατάφερα ποτέ, θα είχα πετάξει μαύρη πέτρα πίσω μου προ πολλού!

1 «Μου αρέσει»

Κάτι παλιά παιγνίδια 32bit που δεν ήθελα να στερηθώ τρέχουν με διάφορους πυρήνες wine στο playonlinux. Διάβασα για ένα λειτουργικό linux το Zorin (που βασίζεται στο Ubuntu) ότι, έχει επιδείξει ιδιαίτερη πρόοδο ειδικά προς αυτήν την κατεύθυνση για την οποία ενδιαφέρεσαι . Δεν χάνεις τίποτε να ρίξεις μια ματιά…

1 «Μου αρέσει»

Τα windows 11 μου αρέσουν περισσότερο από τα 10 εμφανισιακά γιατί μου θυμίζουν linux.
Επίσης στα windows θαυμάζω την πρόοδο που έχει γίνει στο wsl2 το υποσύστημα linux.
Από ότι διαβάζω όμως υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις που δυσκολεύουν τους χρήστες για μετάβαση από τα 10 στα 11, εκτός από τη συνήθεια.

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχω ιδέα από windows Κώστα … !!! Πήρα τη γεύση πριν πολλά χρόνια αλλά κάπου τα χαλάσαμε με την επίγευση … :sweat_smile:
Χαίρομαι που ακούω κάτι για υποσύστημα Linux στα windows , δηλαδή τι κάνει αυτό ; Παρέχει κάποιας μορφής συμβατότητα για εφαρμογές linux ?

1 «Μου αρέσει»

Το wsl2 δίνει τη δυνατότητα κυρίως σε προγραμματιστές φαντάζομαι να δοκιμάζουν τις linux εφαρμογές τους στα windows, η για να τρέχουν οι προγραμματιστές της Microsoft cloud συστήματα. Από το 2023 έχουν κάνει μια γερή μεταγραφή, με τον δημιουργό του systemd. Οπότε τρέχουν σε systemd.
Νομίζω μετά το docker είναι η καλύτερη εναλλακτική για μετάβαση από τα windows σε GNU/linux.

2 «Μου αρέσει»