Χρήσιμα βιβλία στον Κάλλιπο

Με δικά του λόγια

Το Αποθετήριο «Κάλλιπος» είναι ένας ιστότοπος συλλογής συγγραμμάτων, βοηθημάτων και μαθησιακών αντικειμένων, τα οποία είτε έχουν δημιουργηθεί από μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα / Κάλλιπος» είτε έχουν διατεθεί στη Δράση μέσω ανοικτής πρόσκλησης διάθεσης επιστημονικού περιεχομένου. Στόχος του Αποθετηρίου είναι η συστηματική καταγραφή, οργάνωση και μακροχρόνια διατήρηση συγγραμμάτων και μαθησιακών αντικειμένων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Με απλά λόγια είναι μια ανοικτή βιβλιοθήκη από όπου μπορούμε να κατεβάσουμε βιβλία, κεφάλαια βιβλίων και εργαστηριακό υλικό για πολλά θέματα. Μεταξύ των οποίων και για UNIX/Linux καθώς και για προγραμματισμό.

Πώς κατεβάζω ένα βιβλίο

Το πρόβλημα που βρίσκω στον Κάλλιπο είναι πως δεν έχει κάπου ένα κατάλογο και θέλει λίγο ψάξιμο. Κάθε τι υπάρχει και σαν βιβλίο και σαν κεφάλαιο του βιβλίου. Αν κάποια στιγμή πας στην σελίδα του βιβλίου, το κατεβάζεις εύκολα είτε σε μορφή pdf, και αν είμαστε τυχεροί και σε μορφή epub. Μπορείς επίσης να το διαβάσεις χωρίς να το κατεβάσεις.

Κάποια μικρή δυσκολία είναι να βρεις το βιβλίο. Σαν ένα παράδειγμα ψάχνοντας την λέξη Linux (καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσω την λέξη UNIX) είδα κάτι σαν το παρακάτω

Κάποια αποτελέσματα είναι βιβλία, αλλά σε άλλα θα πάμε πρώτα στο κεφάλαιο και μετά θα βρούμε το βιβλίο.

Χρήσιμα βιβλία

Το αποθετήριο περιέχει μέσα κάποια πολύ καλά βιβλία. Αν βρείτε κάποιο καλό βιβλίο που σας άρεσε κάντε μια μικρή παρουσίαση του και δώστε το link στα σχόλια

12 Likes

Κάθε αποθετήριο με βιβλία είναι εξ’ ορισμού καλό και ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ !

2 Likes