Αυτό τo Σαββατοκύριακο 21 & 22 Νοεμβρίου η FOSSCOMM 2020

Στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2020 διοργανώνεται η FOSSCOMM 2020, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στη Ελλάδα. Η φετινή FOSSCOMM διεξάγεται μέσω διαδικτύου και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

H Fosscomm οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, και συμμετέχουν σε αυτή κοινότητες, προγραμματιστές και εταιρείες που ασχολούνται με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στη Fosscomm συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 σύνεδροι. Μέχρι τώρα έχουν διοργανωθεί συνολικά 12 συνέδρια Fosscomm ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες, Αθήνα, Λαμία, Αθήνα, Πειραιά , Αθήνα Ηράκλειο και Λαμία αντίστοιχα.

Φέτος η Fosscomm θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου, και θα περιλαμβάνει πάνω από 40 ομιλίες και εργαστήρια (workshops) σε θέματα Ανοιχτού λογισμικού, Ανοιχτού περιεχομένου, Ανοιχτών δεδομένων, Ανοιχτών τεχνολογιών, Ανοιχτής σχεδίασης και Ανοιχτών αδειών. Θα συγκεντρωθούν διαδικτυακά, μέλη από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το χώρο των κοινών, τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού, ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών, τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού και όσοι ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον ανοιχτό κώδικα και τις ανοιχτές τεχνολογίες.

Κατά την διάρκεια της φετινής FOSSCOMM θα έχετε την ευκαιρία να ομιλίες για θέματα όπως:

  • Την νέα στρατηγική λογισμικού ανοιχτού κώδικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ευάγγελο Τσαβαλόπουλο ( Επικεφαλής του Open Source Programme Office (OSPO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)
  • Τον ρόλο του Ελεύθερου Λογισμικού κατά την διάρκεια της Πανδημίας και την σημασία να διατίθεται με ελεύθερος άδειες το λογισμικό που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, από τον Alexander Sander ( FSFE EU Policy Manager)
  • Τον ρόλο του Ανοιχτού Λογισμικού στην πολιτική του Δημοσίου από τον Sivan Pätsch ( Research Director στο Open Forum Europe ),
  • Τα 10 χρόνια του Libreoffice και τον ρόλο του στην ελευθερία των χρηστών από τον Italo Vignoli (Ιδρυτικό μέλος του The Document Foundation, επικεφαλής του Associazione LibreItalia, και μέλος του Open Source Initiative (OSI))
  • Το έργο ανοιχτού hardware Epidose από τον Διομήδη Σπινέλλη (Πρόεδροςτου Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – Καθηγητή ΟΠΑ)
  • Την παρουσίαση έργων ανοιχτών τεχνολογιών από σχολεία που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση
  • Και δεκάδες άλλα θέματα Ανοιχτού λογισμικού, Ανοιχτού περιεχομένου, Ανοιχτών δεδομένων, Ανοιχτών τεχνολογιών, Ανοιχτής σχεδίασης και Ανοιχτών αδειών

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της FOSSCOMM 2020 εδώ , και μπορείτε να εγγραφείτε για να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω της σελίδας της FOSSCOMM

Δείτε την ιστοσελίδα της FOSSCOMM 2020

Ακολουθήστε την FOSSCOMM 2020 στο Facebook , στο twitter @fosscomm2020


Σημείωση: Tο linux-user.gr είναι επίσημος Media Partner του φετινού Fosscom

9 Likes

Η πρώτη μέρα της FOSSCOMM 2020 έφτασε στο τέλος της! Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ομιλητές για τις παρουσιάσεις τους! Πάνω από 1600 άτομα παρακολούθησαν το συνέδριο μέσω του YouTube Channel μας.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη και την συμμετοχή σας!

Σας περιμένουμε αύριο στις 10:00 με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις!

Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας: https://2020.fosscomm.gr/

Και μπορείτε να μας παρακολουθήσετε ζωντανά:

Main Room : https://www.youtube.com/watch?v=qPm_TAH5lCE&feature=youtu.be

Room 1 : https://www.youtube.com/watch?v=o0NdI3-qQtI&feature=youtu.be


Ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής

3 Likes

Η δεύτερη και τελευταία μέρα της FOSSCOMM 2020 έφτασε στο τέλος της! Πάνω από 3000 άτομα παρακολούθησαν σήμερα το συνέδριο μέσω του YouTube Channel μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους και τον χρόνο τους, τους συμμετέχοντες που παρά τις αντίξοες συνθήκες παρακολούθησαν το συνέδριο!

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και τον ΕΕΛ/ΛΑΚ για την εκπληκτική αυτή διοργάνωση!

Ακόμα, ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη τους το IEEE GREECE SECTION και το LINUX USER FORUM.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας https://www.youtube.com/channel/UCivjrKoD0DXcbNBtywKt9Wg για να λαμβάτε ειδοποίηση για κάθε νέο βίντεο!

Μείνεται συντονισμένοι στην σελίδα μας https://2020.fosscomm.gr/ για να μπορέσετε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις!

1 Like

Σαν linux-user.gr ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή για αυτή την δύσκολη διοργάνωση. Επιπρόσθετα την ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε να γίνουμε ένα μικρό κομμάτι αυτής της διοργάνωσης. Ελπίζουμε να βοηθήσαμε έστω και λίγο στην προώθηση του συνεδρίου

Τα ξαναλέμε στην επόμενη Fosscomm, και ας ελπίσουμε πως μέχρι τότε θα μπορούμε να βρεθούμε από κοντά.

3 Likes