“Αυτά τα μηχανήματα είναι του διαβόλου”

“Αυτά τα μηχανήματα είναι του διαβόλου” έλεγε ο συχωρεμένος φίλος μου ο ευτραφούλης. Μήπως είχε δίκιο;

Χθες το βράδυ σύνδεσα, με HDMI, το λάπτοπ με την TV για να δω την σειρά που παρακολουθώ εδώ και εβδομάδες. Μια δουλειά που κάνω, χρόνια τώρα, χωρίς πρόβλημα.

Πατώ το Source στο κοντρόλ της TV, φωτίζεται η επιλογή HDMI, πατώ οκ και σύντομα εμφανίζεται το γνωστό κινούμενο κείμενο: “δεν υπάρχει σήμα”. Ξανά σπρώχνω τα βύσματα HDMI και στην TV και στο λάπτοπ. Τίποτα.

“Ας κάνω ένα restart και στην TV και στο λάπτοπ” σκέφτηκα. Και το έκανα. Τα ίδια “δεν υπάρχει σήμα”.

Και ξεκινάμε, τρία(;) τα ενδεχόμενα: 1) δεν στέλνει σήμα το λάπτοπ, 2) δεν δέχεται το σήμα η TV, και 3) ο μεταφορέας (καλώδιο) δεν κάνει την δουλειά του.

Πάμε λοιπόν, συνδέω την TV, με το ίδιο καλώδιο, με συσκευή της NOVA. Εμφανίζεται η γνωστή εικόνα της ΕΟΝ. Συμπέρασμα, είναι εντάξει και η TV και το καλώδιο. Έγινε δηλαδή αυτό που δεν θάθελα, γιατί αυτό το λάπτοπ το αγαπώ!

“Ας δοκιμάσω το λάπτοπ της γυναίκας μου”, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Πάλι το ίδιο κινούμενο κείμενο “δεν υπάρχει σήμα”. Απίθανο και τα δύο λάπτοπ να χάλασαν ταυτόχρονα, μονολογώ.

Το τελευταίο ενδεχόμενο που σκέφτηκα ήταν ότι “κάτι τρέχει με τα Linux” (και τα δύο λάπτοπ τρέχουν Mint). Έλα όμως που δεν έχω κάνει καμιά ενημέρωση από χθες που δούλευαν όλα μια χαρά!

Είναι η στιγμή που αναζητάς λίγο αλκοόλ. Με λίγο τσίπουρο στο ποτήρι αποτραβήχτηκα στα ενδότερα για να συγκεντρωθώ. Μετά την δεύτερη γουλιά μη μπορώντας να δώσω λογική εξήγηση, μου ήρθε μια μεταφυσική ιδέα: να συνδέσω το λάπτοπ μου με μια παλιά παροπλισμένη μικρή TV. Το έκανα, και… ναι, όλα δούλεψαν μια χαρά!

Είναι από τις περιπτώσεις που η μεταφυσική είναι πειρασμός. Λέτε να είχε δίκιο ο φίλος μου ο ευτραφούλης;

7 «Μου αρέσει»

Η αναρτηση σου με εκανες να … χαμογελαω ευχαριστα. Να εισαι καλα.

Το παθαίνει αυτό το hdmi, ειδικά αν συνδέεις συσκευή σε οθόνη που ήταν ήδη συνδεδεμένη σε άλλη συσκευή.

Σε περίπτωση που συμβεί να μην αναγνωρίζει το σήμα, σε εγχειρίδια οθόνης αναφέρουν να βγάλεις το καλώδιο hdmi και το καλώδιο ρεύματος από την οθόνη και να περιμένεις 1 λεπτό. Επίσης να κλείσεις το λαπτοπ για τον ίδιο χρόνο.
Όταν τα συνδέσεις μετά από αυτά συνήθως δουλεύει…

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω…