Αρχείο που ανοίγει με κωδικό

Δεν ξέρω αν βλέπετε το ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ. Εμένα με έχει συνεπάρει. Το προτείνω αν δεν το ξέρετε.
Στο χθεσινό επεισόδιο είχε μια σκηνή που μου έφερε κάποια απορία. Είχαν δοκιμάσει αρκετές προσπάθειες με κωδικούς και τους είχε μείνει μόνο μία για να ανοίξουν αρχείο από ένα στικάκι USB. Κοντοστάθηκαν γιατί λέει ότι αν δοκίμαζαν κι άλλον και δεν ήταν ο σωστός, θα καταστρεφόταν το αρχείο.

Είναι σωστό αυτό; Γίνεται;

Εγώ είχα ακούσει ότι ακόμα κι αν πυροβολήσεις σκληρό δίσκο, υπάρχουν εργαστήρια που μπορούν να τον διαβάσουν. Έχοντας και εμπειρία από εφαρμογές ανα… ανα… ανατέτοιωσης (Κόλλησε το μυαλό μου γαμώτο. Που διαγράφεις αρχείο ή και ολόκληρο παρτίσιον και το ξαναφέρνεις. Κοίτα ρε που ξέχασα τη λέξη)!

Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό. Αλλά παίζει να χάνεται ένα αρχείο για πάντα; Τι ξέρετε εσείς οι πληροφορικάριοι;

Γίνεται σε ειδικές συσκευές με ειδικό software/firmware-chip. πχ datAshur PRO2 - iStorage (UK) & datAshur PRO2 - iStorage (UK)


Βέβαια… “μέχρι αποδείξεως του εναντίου”

1 «Μου αρέσει»

Άρα δεν ισχύει ότι ένα αρχείο μπορεί να χαθεί για πάντα . Ειδικά αν αναλάβουν δράση υψηλές κρατικές υπηρεσίες. Σωστά;

Εσύ τι γνώμη έχεις… μπορούν?

1 «Μου αρέσει»

Τα crypto-wallets είναι encrypted έτσι, όπου εάν χάσεις το κλειδί είναι “θεωρητικά” αδύνατη η ανάκτηση.
“Θεωρητικά” :

O Joe Grand είναι ο Kingpin από τους Lopht Heavy Industries και ένας από τους 7 που κατέθεσαν στο Κονγκρέσσο, όπου ισχυρίστηκαν ότι μπορούν να ρίξουν το Internet σε 30 λεπτά, το 1998.

3 «Μου αρέσει»

Ναι ρε φίλε! Ανάκτηση :smiley:

Με λίγα λόγια η αντιτρομοκρατική δεν μπορεί να κάνει τίποτα άμα γουστάρουν οι άλλοι.

1 «Μου αρέσει»

Με GNU GPG encryption υπάρχει επιλογή να διαγράφεται το file άμα κάποιος χρησιμοποιήσει λάθος keys/pass Χ φόρες.

'Οταν κάνεις delete ένα file με rm -rf <file/dir> θα έχεις παρατηρήσει ότι γίνεται “κατευθείαν” άμα όμως το μεταφέρεις σε άλλο partition etc παίρνει ώρα, αυτό είναι γιατί με την εντολή rm δεν “διαγράφεται” το data αλλά απλά είναι μη προσβάσιμο. Περισσότερα εδώ.

Για να διαγράψεις κάτι σημαντικό καλύτερα να χρησιμοποιείς την εντολή shred, μπορείς να διαβάσεις για αυτήν εδώ. Συνήθως όταν μεταφέρω προσωπικά αρχεία αφού κάνω την δουλεία μου τρέχω κάτι σαν dd if=/dev/urandom of=/dev/sdX status=progress ώστε να γίνει όλο το data overwritten από το usb, επίσης αυτό τρέχω άμα κάποιος που χρησιμοποιεί windows βάλει το usb μου στον υπολογιστή του πχ από φωτοτυπικό απλά και μόνο για να σιγουρευτώ ότι δεν έχει παιχθεί τίποτα

Μικρό βίντεο απο Luke Smith να μιλάει για αυτά επιφανειακά

2 «Μου αρέσει»