Απόκρυψη ευαίσθητων πληροφοριών σε ένα έγγραφο Libreoffice

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να κρύψουμε αυτόματα, σε όλο το έγγραφο, ευαίσθητες πληροφορίες και να εξάγουμε το έγγραφο μας σε pdf, στο οποίο όμως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης των μαύρων ή λευκών πλαισίων με κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας pdf.

Για τις ανάγκες του παραδείγματος πήρα ένα κείμενο σχετικά με τον Aaron Swartz από το wiki

Ο στόχος μου είναι να κρύψω τις λέξεις (Άαρον, Σουόρτς, Aaron, Hillel, Swartz, Susan, Robert) σε όλο το έγγραφο, για να το πετύχω αυτό πρέπει να πάω στην καρτέλα Εργαλεία → Αυτόματη λογοκρισία

Στο αναδυόμενο παράθυρο, πατάμε στο κουμπί προσθήκη προορισμού και στο πεδίο content εισάγουμε τη λέξη που θέλουμε να λογοκρίνουμε π.χ. Aaron.

Μόλις επιλέξουμε το εντάξει το έγγραφο μας θα μεταφερθεί αυτόματα στο Draw και όλες οι λέξεις που είχαμε δηλώσει θα είναι μέσα σε ένα γκρι πλαίσιο.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε αν θέλουμε με τα εργαλεία που μας δίνει, να επιλέξουμε χειροκίνητα εξτρά λέξεις ή και ολόκληρο τμήμα από το έγγραφο μας.

Όταν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε καλύψει όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες, εξάγουμε το έγγραφο μας με μαύρα ή λευκά πλαίσια και πλέον μπορούμε να το στείλουμε με ασφάλεια όπου θέλουμε.


14 Likes