"Άνοιγμα" attachments στο thunderbird

Καλησπέρα!

Θέλω να ανοίγω τα http και https links που περιλαμβάνονται σε emails που διαβάζω με το thunderbird με μία custom εντολή του τύπου:
/usr/lib/firefox/firefox -profile “/home/koko/lala/qrt11a7y.default” %u

Πώς στα κομμάτια το καταφέρνω αυτό? Στο σχετικό μενού του configuration του thunderbird δεν βλέπω να υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Δοκίμασα να βάλω εκεί να “τρέχει” το σχετικό *.desktop αρχείο, αλλά πάπαλα. Δοκίμασα να κάνω κι ένα script που να περιέχει την “εντολή” αυτή και έβαλα το script στο σχετικό configuration menu του thunderbird: πάπαλα… (εννοείται ότι το script είναι executable με τα σωστά permissions).

Καμιά άλλη ιδέα υπάρχει?

προς το παρων τουλαχιστον δεν εχω απαντηση και να σου πω την αληθεια μπερδευτηκα. Μιλας για attachments που λεει ο τιτλος ή για links; αν λες για links, αυτο που θες ειναι να ανοιγουν τα links με το που ανοιγεις το mail; (νομιζω δεν ειναι και πολυ ασφαλες αυτο αλλά δεν ξερω κιολας) ή να ανοιγει οτι εχει επισυναπτεί στο mail; (ουτε αυτο το κοβω για ασφαλη πρακτικη)
επισης αναρωτιεμαι γιατι καποιος να θελει να κανει κατι τετοιο και να μην τα ανοιγει (οποια θελει) με κλικ…

1 Like

Πολύ σωστό το σχόλιό σου. Για links μέσα στο κείμενο των emails μιλάω - γράφω attachments (προκαλώντας σύγχυση) επειδή το σχετικό μενού στις ρυθμίσεις του thunderbird είναι το preferences -> attachments.

Όχι, φυσικά δεν θέλω να ανοίγουν αυτόματα τα λινκς - θέλω όταν πατάω ένα λινκ μέσα στο κείμενο ενός email να ανοίγει στον browser. Απλά η “εντολή” ανοίγματος του browser να μην είναι /usr/lib/firefox/firefox αλλά /usr/lib/firefox/firefox -profile “/home/koko/lala/qrt11a7y.default”

Ελπίζω το παρακάτω screenshot να είναι διαφωτιστικό:

1 Like

Κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις… δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εκτός από add-on. Δοκίμασε το παρακάτω:

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά πρέπει να δουλεύει.

Διάβασε την τελευταία παράγραφο:

http://kb.mozillazine.org/Changing_the_web_browser_invoked_by_Thunderbird

2 Likes

Λυπάμαι που το λέω, αλλά έχεις δίκαιο.

Όσο και αν προσπάθησα, μόνο με το add-on που πρότεινες κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα. Και λέω “λυπάμαι”, γιατί είναι χαζό να πρέπει να χρησιμοποιείται ένα add-on για κάτι που θα μπορούσε εύκολα να γίνεται απευθείας.

Anyway, thanks a lot !! Problem solved !

2 Likes