Αναφέρετε USB HDD/SSD enclosures που δίνουν SMART data του δίσκου

Καλησπερίζω την παρέα.

Χρησιμοποιώ ένα HDD/SSD enclosure για τους παλιούς μου SSD/HDD, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι το USB_to_SATA bridge που χρησιμοποιεί δεν επιτρέπει την ανάγνωση SMART data του δίσκου στο Linux. Οποιαδήποτε χακιά και αν του κάνω με UASP και USB storage μέσω USB quirks, δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Δουλεύει κανονικά μεν, δεν έχω SMART DATA δε, κάτι που μου είναι απαραίτητο.

Για να επιλύσω την κατάσταση παρήγγειλα 2 τέτοια που ο κατασκευαστής διατείνεται ότι είναι συμβατά με LINUX στο θέμα των SMART data, trim κτλ λειτουργιών. Υποστηρίζουν και 10gbps διαμεταγωγή, επιτέλους βρίσκω τέτοια enclosures μιας και έχω τέτοιες θύρες αναξιοποίητες… Θα αναφέρω περισσότερα μόλις παραλάβω.

Μέχρι τότε, εσείς ποια HDD/SSD enclosures χρησιμοποιείτε και αναφέρετε και αν μπορείτε να δείτε SMART data των εσωκλειόμενων δίσκων. Θα φανεί χρήσιμη η πληροφορία σε μελλοντικούς αγοραστές τέτοιων συσκευών που νομίζω είναι αρκετοι.

Ευχαριστώ!

1 «Μου αρέσει»

Λοιπόν ΔΙΑΜΑΝΤΙ τα προϊόντα της UGREEN η οποία φαίνεται ανερχόμενη και πολύ ποιοτική εταιρεία ( και τα καλώδια και οι φορτιστές που έχω αγοράσει είναι εξαιρετικών προδιαγραφών και πολύ ποιοτικά όλα).

Με το νέο enclosure έχω κανονικά smart data του δίσκου και “τερματίζει κανονικά” και τις επιδόσεις του δίσκου

Δείτε τη διαφορά με το προηγούμενο ADATA AED600 enclosure vs UGREEN SKU 50743 ssd/hdd 2.5" enclosure

Παρατηρήστε ότι στην πρώτη περίπτωση το σύστημα βλέπει “ADATA ED600” και όχι τον εσωκλειόμενο δίσκο, γι’αυτό και δεν είχα πρόσβαση σε SMART DATA (και πιθανόν να μην δούλευε και το TRIM, δεν ξέρω).

Στη δεύτερη περίπτωση ο δίσκος τερματίζει σε επιδόσεις και φαίνεται και κανονικά, ενώ έχω κανονικά πρόσβαση και στα SMART DATA.

Στο άμεσο μέλλον θα το δοκιμάσω και με έναν 500άρη που έχω spare 860 νομίζω

5 «Μου αρέσει»