Προσωπικά είχα ένα EeePC είναι κρίμα που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σήμερα σε διαστάσεις και βάρος, αλλά το παρόπλισα. Ήταν εντελώς άχρηστο και το αντικατέστησα με ένα Kobo ebook reader.
Ένας φίλος μου έδωσε ένα laptop με πολύ χαμηλά χαρακτηριστικά, του έβαλα ένα
καθαρά για την αλητεία. Στην πράξη μόνο να τρέξει ένα ssh ήταν άντε να γράψεις κανένα \LaTeX. Μέχρι εκεί. Το είχα βάλει για πλάκα να κάνει κάτι σαν conky για το κύριο υπολογιστή, αλλά δεν άξιζε το ρεύμα. Το αντικατέστησα με ένα απλό USB LCD display. Δεν έχει μπει σε ρεύμα εδώ και χρόνια.
Α έχω και ένα 8086 σχεδόν IBM Compbatible, ένα Sinclair Z80 και κάποια ακόμα ποιο παλιά μηχανήματα. Η εξέλιξη στους υπολογιστές είναι τέτοια που κάποια στιγμή θα πρέπει να τα βάζεις σε ένα ράφι ή να τα χαρίζεις σε κάποιο μουσείο πληροφορικής. Απλά είτε δε δουλεύουν με καινούργια προγράμματα σου σπάνε τα νεύρα απο πλευράς ταχύτητας και απλά δεν αξίζουν το ρεύμα που ξοδεύουν (και ξοδεύουν πολύ).
Ένα φτηνό raspberry με λίγη μνήμη ή ένα μεταχειρισμένο δεν κοστίζουν πολλά χρήματα και είναι σκάλες καλύτερα και ποιο οικονομικά. Και όσο και αν δε μου περισσεύουν χρήματα, και είμαι φανατικά υπέρ της επαναχρησιμοποίησης, και της χαμηλής τεχνολογίας κάποια στιγμή κάποια τα κρατάς μόνο για συναισθηματικούς λόγους. Ναι έχει πλάκα την πλάκα του να κάνεις κάποια παλαιά μηχανήματα να λειτουργήσουν, έχει την πλάκα του το Linux From Scratch, αλλά μόνο όπως είπα για την αλητεία.