Σειρές, ταινίες και documentaries σχετικά με την τεχνολογία!

2 «Μου αρέσει»

FPS: First Person Shooter

Tubi is the largest free movie and TV streaming service in the US. We are not available in Europe due to changes in EU laws.

4 ώρες γεμάτες διαμάντια. Πως ξεκίνησε η κατηγορία των FPS παιχνιδιών, όλα τα γνωστά παιχνίδια από το Wolfenstein 3D μέχρι πολλά άλλα. Ιστορίες για το πως φτιάχτηκαν την λογική τους, και διαφορα αλλα :slight_smile: Ενδιαφέρον

5 «Μου αρέσει»

https://www.imdb.com/title/tt11794022/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_0_in_0_q_Everything%20is%20one%20except%20zero

Η ιστορία του Computer Chaos Club (CCC).

4 «Μου αρέσει»

Welcome to the scene: Μία χομπίστικη σειρά σε πρώτο πρόσωπο που αναλύει το πώς
λειτουργούσε η σκηνή με το file sharing, FTP servers, torrenting και πειρατικό περιεχόμενο.

Kim Dotcom: Caught in the Web: Ντοκιμαντέρ για τον δημιουργό του MegaUpload.

TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard: Ντοκιμαντέρ για τους δημιουργούς του The Pirate Bay.

Downloaded: Ντοκιμαντέρ για τους δημιουργούς του Napster.

How Music Got Free: Σειρά που σχετίζεται με το πώς αυτοί που δούλευαν στα εργοστάσια παραγωγής των CD διακινούσαν πειρατικό περιεχόμενο πριν ακόμη κυκλοφορήσει.

Όλα αυτά τα ντοκιμαντέρ σε κάνουν να καταλάβεις ότι ο λόγος που η βιομηχανία μετατράπηκε από την πώληση φυσικών μέσων (CD, DVD, βινύλια) στο streaming, σε ψηφιακά καταστήματα όπως το iTunes, αλλά και σε πλατφόρμες διαμοιρασμού βιντεοπαιχνιδιών όπως το Steam, ήταν το P2P file sharing. Αν δεν είχε δημιουργηθεί το διαδικτυακό P2P file sharing, σήμερα θα αγοράζαμε ακόμη μουσική σε CD από τα Metropolis και ταινίες σε Blu-ray.

Επίσης, η σειρά Black Mirror σχετίζεται με την τεχνολογία, αλλά οι περισσότεροι θα τη γνωρίζετε, όπως και άλλα κλασικά έργα, όπως το Blade Runner, Terminator, το Matrix κ.λπ.

4 «Μου αρέσει»