Ιδιωτικότητα και ποσό εφικτή είναι

Λοιπόν από το συνονθύλευμα μου έμειναν τα εξής:

Από μένα τέρμα άκυρο.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

1 «Μου αρέσει»

Να πω και γω τη γνωμη μου με βαση αυτο που παρεθεσε ο @m01

Οι αχρειοι διαφημιστες συνηθως ζουν οικογενειες κτλ. Οπως φυσικα και καποια καταστηματα ζουν μεσω της διαφημισης. Χαρακτηριστικα παραδειγματα απειρα όπως αρκετα eshop που ανοιξαν στην περιφερεια και μπορουν να εχουν εισοδημα. Χωρις διαφημιση απλα θα επρεπε να στοιβαχτουν και αυτοι σε ενα διαμερισμα σε μια μεγαλουπολη. Οπου υπαρχει καλο υπαρχει και κακο. Φυσικα σε καποιες σελιδες εχει γινει απαραδεκτη η διαφημιση αλλα εκει τελικα φταιει ο διαχειριστης της σελιδας που αντι να βαλει εναν κωδικα διαφημισης βαζει 100… Αρα το καλυτερο που εχει να κανει καποιος ειναι απλα να μην ξαναπατησει στη σελιδα.

Ακροδεξια και ακροαριστερα φασιστομουτρα ειναι σε ολα τα κοινοβουλια. Εφοσον ψηφιζονται δεν μπορω να πω κατι…

Η ιδιοτικοτητα κανει φυσικα τους μπατσους να μην σκανε σε σπιτια… Αλλα αυτο σημαινει και σε σπιτια παιδεραστων , δολοφόνων και αλλων εγκληματιων.

Καθε κυβερνηση ειναι επιλογη του λαου. Εξαιρεση φυσικα τα κομμουνιστικα καθεστωτα και η δικτατορια. Οποτε αν η κυβερνηση κανει κατι ειναι επιλογη του λαου αν θα τη ριξει η αν θα την κρατησει.

Η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που ξεκιναει η ελευθερια του αλλου.

Οπως εχω πει το να βαλει καποιος adblock η να χρησιμοποιησει ενα vpn η τον tor ειναι δικαιωμα του. Το να κανει ολα τα προηγουμενα για ολους με το ζορι ειναι απαραδεκτο

3 «Μου αρέσει»

Μίλησα σαφέστατα για τους «αχρείους διαφημιστές», όχι για τους διαφημιστές γενικώς.
Αν κάποιος θεωρεί πως είναι οκ τα tracking, spywares κλπ που κολλάνε στις συσκευές του, κάνοντας από πολύ δύσκολη ως αδύνατη την εμφάνιση του περιεχομένου, με τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών, δικαίωμά του. Δική του η συσκευή, δική του και η μπαταρία.
Άλλο λοιπόν το ethical ads και άλλο το παρά τη θέλησή μας.

Όσον αφορά τους μπάτσους, ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος.
Μίλησα ΜΟΝΟ για τις περιπτώσεις που addons όπως το holla χρησιμοποιούν τις δικές μας ip σε τρίτους. Αν αυτός, ο τρίτος, κάνει ο,τιδήποτε που μπορεί να θεωρηθεί παράνομο ή κάτι τέτοιο, υπεύθυνος θα είναι ο κάτοχος της ip.
Με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα βρείτε πολλές περιπτώσεις τέτοιες.

Επίσης, δεν αναφέρθηκα στα ευνόητα. Δηλαδή, σε απολυταρχικές κυβερνήσεις (είτε δεξιές, είτε αριστερές). Εκεί είναι προφανές του τι συμβαίνει.
Αναφέρθηκα στις, υποτιθέμενες, δημοκρατικές κυβερνήσεις.
Τα τελευταία δυο χρόνια, στο ελληνικό κοινοβούλιο, η άποψη αυτή (της λογοκρισίας και έλεγχοι) εκφράστηκε από ακροδεξιά στοιχεία. Αν εκφραζόταν και από αριστερά το ίδιο ακριβώς θα έλεγα.

6 «Μου αρέσει»

Μπλέκεις μονίμως τις προσωπικές σου πολιτικές τοποθετήσεις.

Αναφέρεσαι σε μπάτσους και κατά τη γνώμη μου προσβάλεις συλλήβδην ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Πολλοί από εμάς που δεν έχουμε καμμία σχέση με αστυνομικούς/ένστολους/όργανα επιβολής νόμου/στρατιωτικούς και ούτω καθ’ εξής, τους χρειαζόμαστε. Επιτρέπεται;

Τι κουβέντες είναι αυτές άνθρωπέ μου;
Να σου θυμίσω τα περί “ελέγχου των αρμών της εξουσίας” από ποιούς εκφράζονται;

Ξαναγράφω, μετά λύπης, άκυρο από εμένα.

Γιαυτό και δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να διαβάσω οτιδήποτε γράφεις.
Πολλώ δεν μάλλον να σου απαντήσω.
Τέλος.

1 «Μου αρέσει»

Ποιες είναι οι πολιτικές μου τοποθετήσεις; Μήπως εσύ μπλέκεις τις δικές σου και συλλήβδην τσουβαλιάζεις;
Ε, πως να το κάνουμε, την καθημερινή γλώσσα χρησιμοποιούμε. Μπάτσοι έχουν καθιερωθεί να λέγονται. Και μόνοι τους το λένε. Προφανώς ανάμεσά τους, όπως έχω αναφέρει πολλάκις, υπάρχουν καλοί και κακοί, όπως σε κάθε επάγγελμα.
Και φυσικά, δικαίωμα του καθενός να χρησιμοποιεί όποιο λεξιλόγιο επιθυμεί. Η επιβολή των λέξεων που θα κάνουμε χρήση έχει όνομα. Μάντεψε το.

Τώρα, σε δηλώσεις επιπέδου 12χρονων, για τη τελευταία σου πρόταση, δεν έχει νόημα να πω κάτι.
Και σαφώς με αφήνει αδιάφορο αν με διαβάζεις ή όχι.

3 «Μου αρέσει»

Προσωπικά μου διέρρηξαν το σπίτι πριν λίγους μήνες. Το μόνο που δεν σκέφτηκα είναι να πάρω τηλέφωνο τους μπάτσους, Αν ήθελα να με σπάσουν στο ξύλο ή να με απαγάγουν δεν υπάρχει λόγος να τους καλέσω, έρχονται μόνοι τους. Και λέω μπάτσους και όχι αστυνομία, γιατί αν ήταν αστυνομία δεν θα ήταν κάθε ανακοίνωση της γενάτη καραμπινάτα ψέματα. Δεν θα είχαν απόλυτη ατιμωρησία. Δεν θα κατάγγειλε κάποιος κύκλωμα λευκής σαρκας με αρχιμπάτσους αφεντικά και θα βρίσκονταν ο ίδιος μπλεγμένος από το την δίωξη.

Απλά γεγονότα γνωστά σε όποιον δεν έχει παρωπίδες. Αν δεν είχε αν δεν ήθελε να τους λέμε μπάτσους θα έπρεπε πρώτος πρώτος να ζητήσει την τιμωρία των επίορκων. Τεσπά ξεφύγαμε και είναι κρίμα γιατί το αρχικό θέμα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τα γνωστά και προφανή.

2 «Μου αρέσει»

Ναι, κλισέ αλλά το να βλέπουμε το δένδρο, και όχι το δάσος, είναι σύνηθες.
Και ακόμα πιο σύνηθες, δυστυχώς, είναι η μεταφορά της νοοτροπίας των social media και ιδιαίτερα του facebook σε κάθε δικτυακή γωνιά.
Το να προσπαθούμε να απαντήσουμε με κάτι με βάση τα δικά μας πολιτικά πιστεύω ή αυτών που νομίζουμε πως έχει ο άλλος, είναι μια καθιερωμένη νοοτροπία που αποπροσανατολίζει την κάθε προσπάθεια υγιούς διαλόγου.

Όταν σε μια ανάρτηση αναγράφονται ξεκάθαρα κάποια πράγματα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε, το να προσπαθούμε να αντιπαρατεθούμε -ανούσια- σε αυτά, είναι άνευ λόγου και οφείλεται σε αυτό που έγραψα μόλις πριν.

Το γιατί είναι άκυρο το να ζητά κάποιος να συμπληρώσουν και οι υπόλοιποι δικές τους προτάσεις, δηλαδή λογισμικά περί ιδιωτικότητας, δεν μπορώ να το καταλάβω∙ αλλά ο καθείς με τις απόψεις του και το μυαλό που κουβαλάει.

Περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν κάποιος θα απαντήσει επί της ουσίας. Δηλαδή, με προτάσεις για λογισμικά ιδιωτικότητας.

2 «Μου αρέσει»

Δεν έχω προσέξει αν σε όλο το δυτικό κόσμο (ή σχεδόν σε όλο) είναι ακροδεξιά φασιστόμουτρα στις κυβερνήσεις, αμφιβάλλω πάντως, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε λογοκρισία όσον αφορά κάποια ρώσικα sites όπως το russia today. Νομίζω πως δεν είναι θέμα ακροδεξιών φασισταριών μόνο

Γιατί να μην επιλέξουμε το umatrix; Υπάρχει μπλέξιμο με άλλο addon ή κάτι άλλο πρέπει να αποφύγουμε;

Για το jshelter τι γνώμη έχουμε;

Νόμιζα το disconnect οτι δεν υπήρχε πια, το είχα παρωχημένο ήδη εδώ και χρόνια. Σίγουρα κάνει δουλειά σήμερα;

Τη startpage δεν την εμπιστεύομαι και ας επανέφερε την κατάσταση ως είχε. Επίσης δεν εμπιστεύομαι το tor όπως και οτιδήποτε χρηματοδοτεί η κυβέρνηση των ηπα.

Τέλος @Constantinos μου αρέσουν τα άρθρα σου, παρακαλώ να συνεχίσεις, οπότε περιμένω το επόμενο άρθρο που είπες με περισσότερα εργαλεία όπως είπες.

1 «Μου αρέσει»

Όχι, είναι θέμα φασίζουσας νοοτροπίας ασχέτως από που προέρχεται. Ακόμα και στον αναρχικό χώρο υπάρχουν φασίζουσες νοοτροπίες, πόσω δε μάλλον στα κομματικά στεγανά.
Στην προκειμένη όμως, αναφέρθηκα σε αυτό που είχαν πει βουλευτές και υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης τα τελευταία δυο χρόνια. Οι οποίοι τυγχάνει να προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο. Όχι πως, για εμένα, θα άλλαζε κάτι αν προέρχονταν εξ αριστερών.

Το uMatrix δεν χρειάζεται επειδή καλύπτεται από τα παραπάνω και είναι κομματάκι δύσχρηστο συγκριτικά με το UBO που κάνει καλύτερη δουλειά.

Μια χαρά είναι το Jshelter, απλά προτιμώ τα παραπάνω addons που θεωρώ πως κάνουν καλύτερη δουλειά.
Βέβαια, τίποτα δεν αποκλείει πως το ο,τιδήποτε αύριο μεθαύριο δεν θα εξαγοραστεί από Κινέζους, άρα θέλουν παρακολούθηση. Καλώς ή κακώς θα πρέπει, αυτή τη στιγμή, να εμπιστευτούμε τα όσα ελέγχονται από τη Μozilla.

Τέλος, αναθεώρησε την άποψή σου για την StartPage. Επανήλθε σε όλες τις ειδικευμένες σελίδες απορρήτου, μετά το κράξιμο που έπεσε. Και φυσικά το γεγονός πως η Systemq1 έχει μόνο κάποιο ποσοστό έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Προσωπικά, την εμπιστεύομαι πιο πολύ από την Quant.

1 «Μου αρέσει»

A με την ευκαιρεία πες την άποψή σου για την qwant…
Eπίσης και για το adnausem που ξέχασα να πω πριν…

Α, ρε φίλε. Αυτό ήταν που είχα κολλήσει εντελώς εδώ και καιρό που δεν θυμόμουν το όνομά του.
Ευχαριστώ που το ανέφερες. must addon.

Αν δεις την πολιτική απορρήτου της Quant θα ανακαλύψεις πως δεν ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα σχετικά με τη μεταφορά δεδομένων στη MS.

Για όλα τα υπόλοιπα επέτρεψε μου να μην απαντήσω τώρα, καθώς έχω δαπανήσει αμέτρητες ώρες προκειμένου να ελέγξω τα πάντα σχετικά με τις γνωστές μηχανές αναζήτησης.
Έχω ήδη ετοιμάσει ένα άρθρο που μόλις βγει το The Wakeshot στον αέρα, θα τα δεις όλα εκεί.

4 «Μου αρέσει»