Wutsearch: Πολλαπλή διαδικτυακή αναζήτηση σε ένα σημείο

Τον Jeff Starr, τον είχα «συναντήσει», δικτυακά, παλιότερα όταν είχα πέσει στη σελίδα του Perishable Press, ψάχνοντας κάποια tutorials για το WordPress.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που εκτίμησα το έργο του και έκτοτε τον παρακολουθώ.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του, υπάρχει και κάτι αξιοπρόσεκτο που ακούει στο όνομα «Wutsearch».

Τι είναι το Wutsearch

Πρόκειται για πολύ ελαφριά σελίδα η οποία έχει συγκεντρώσει σε ένα σημείο ορισμένες Μηχανές Αναζήτησης για όσους επιθυμούν να έχουν περισσότερα συγκριτικά αποτελέσματα.

Επίσης, είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψει και να δοκιμάσει κάποιος, εναλλακτικές Μηχανές Αναζήτησης.

Παράλληλα, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αφού δε χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία προσθήκης περισσότερων Μηχανών Αναζήτησης στον browser σας.

Από προεπιλογή έχει εννέα Μηχανές, με το δικό της πλαίσιο η κάθε μια, μπορώντας να επιλέξετε ποια επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε.

-Πιο συγκεκριμένα:

  1. Google
  2. DuckDuckGo
  3. Yandex
  4. Quant
  5. Bimg
  6. Mojeek
  7. Metageer
  8. Peekier
  9. Ecosia

Όμως, στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει η επιλογή Options απ’ όπου μπορούν να προστεθούν ορισμένες ακόμα Μηχανές όπως:

  1. StartPage
  2. Gibiru
  3. Baidu
  4. Givero
  5. Swisscows
  6. Searx
  7. Lookseek

Από το ίδιο σημείο, μπορούν να επιλεγούν και οι επιθυμητές Μηχανές που θέλει ο καθένας να εμφανίζονται:

Wutsearch_options

Επίσης, με απλό drag & drop μπορεί να γίνει διάταξη των Μηχανών με τη σειρά που επιθυμεί ο καθένας.

Επιλέγοντας μια Μηχανή προκειμένου να αναζητήσετε κάτι, τα αποτελέσματα ανοίγουν σε νέα καρτέλα και έτσι μπορείτε να επιστρέψετε στο Wutsearch για νέα αναζήτηση με διαφορετική.

Το Wutsearch έχει μια πολύ συνοπτική και απλή σελίδα Πολιτικής Απορρήτου. Ο κ. Starr γράφει ότι το ίδιο το Wutsearch δε συλλέγει δεδομένα χρήστη – «Παρέχει μόνο συντομεύσεις στις διάφορες μηχανές αναζήτησης». Όπως ξεκαθαρίζει, ωστόσο, οι ίδιες οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα χρηστών. Για παράδειγμα, η χρήση της αναζήτησης Google από το Wutsearch στέλνει τα ίδια δεδομένα στην Google που θα έστελνε κάποιος κάνοντας μια αναζήτηση Google από την αρχική σελίδα του Google. Επομένως, όσοι αναζητούν ιδιαίτερα το απόρρητο και την παρακολούθηση θα πρέπει να συμβουλεύονται τις πολιτικές απορρήτου των διαφόρων μηχανών αναζήτησης που περιλαμβάνονται στο Wutsearch.

Το Wutsearch χρησιμοποιεί λίγο JavaScript και cookies για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανένα από τα δύο. Ωστόσο, το ίδιο το Wutsearch δε συλλέγει πληροφορίες χρηστών.

Στη σελίδα επεξήγησης του Wutsearch, ο κ. Starr ζητά από τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου για να αφήσουν σχόλια, δηλώνοντας ότι «οι ιδέες μας είναι πάντα ευπρόσδεκτες και εκτιμώνται». Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό ισχύει.

Φυσικά, η σελίδα του Wutsearch μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχική στους browsers, είτε ως απλή συντόμευση στη γραμμη σελιδοδεικτών.

:arrow_right: Η ιστοσελίδα του Wutsearch.

:term: Ο κώδικάς της.

2 «Μου αρέσει»