Βοήθεια με plex permissions

Λοιπόν έχω εγκαταστήσει plex στο laptop και εκεί έλυσα το πρόβλημα πρόσβασης στο media library δίνοντας σε όλον το δίσκο δικαιώματα 777 - αν θυμάμαι καλά. (ΝΤFS δεύτερος δίσκος). Δεν με ένοιαζε η ασφάλεια.

Στο desktop έβαλα plex. Κλασικά δεν βλέπει το media library που δεν είναι στον δίσκο συστήματος, αλλά γίνεται mount στο /media/george/storage/downloads/videos/ (μηχανικός HDD)

Για όσους δεν γνωρίζουν από plex, δεν βλέπει τα αρχεία διότι θεωρείται διαφορετικός χρήστης από αυτόν που λογκάρω ή κάτι τέτοιο και το σύστημα δεν επιτρέπει πρόσβαση στα αρχεία του δίσκου από τον plex.

  1. Δεν μπορώ να κάνω όλον τον δίσκο 777 για λόγους ασφαλείας
  2. Δεν έχει νόημα να κάνω 777 μόνο τον φάκελο “videos” διότι και πάλι δεν μπορεί να το δει καθώς τα parent directories δεν θα είναι 777
  3. Ψάχνοντας στο χαος του νετ προτείνεται να μπω στο /etc/default/plexserver και να ρυθμίσω τον plex_user δίνοντας το όνομα χρήστη μου. Άκυρο, αυτό το αρχείο δεν υπάρχει.
  4. Επίσης άλλη λύση που προτείνεται είναι να μην κάνω τον δίσκο mount στο /media αλλά στο /dev αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο λόγω ρυθμίσεων backup scripts κτλ θα πρέπει να κάνω αρκετή δουλειά και δεν την παλεύω

Την τρέλα μου μεσα υπάρχει λύση;

1 Like

Γιατί δεν το φτιάχνεις εσύ, το αρχείο;

Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα και αυτό : https://www.reddit.com/r/PleX/comments/4q8fnj/using_an_external_usb_hdd_with_plex_on_linux/ για ρίξε μια ματιά.

1 Like

Δυστυχώς μόλις ανακάλυψα ότι οι αναφορές σε αυτό το αρχείο ήταν outdated. Στις νέες εκδόσεις δεν χρησιμοποιείται πλέον, γι’ αυτό και δεν το έβρισκα κιόλας.

Δεν έχω δουλέψει το plesk.
Αν προσθέσεις τον χρήστη σου στην ομαδα plex , τότε έχεις πρόσβαση στα αρχεία;

Όχι το είχα κάνει και δεν δούλεψε…

Τελικά βρήκα τη λύση που πραγματικά δεν αναφερόταν ΠΟΥΘΕΝΑ και ήταν ψιλολογική
άλλαξα τα permission του /media/george στο εξής:

Και το πρόβλημα λύθηκε. (Ήταν ρυθμισμένο στο “none”).

Δεν είναι και τόσο γουάου λύση, αλλά εφόσον το σύστημα δεν το χρησιμοποιούν άλλοι χρήστες, δεν υπάρχει κάποιο θέμα ασφαλείας.

Πάντως κυριολεκτικά στο net υπάρχουν χιλιάδες guides με οδηγίες για αυτό το πρόβλημα που απλά δεν δουλεύουν γιατί είναι outdated και τόσο το plex όσο και το GVFS που χρησιμοποιούν τα ubunt-οειδή εξελίσσονται και ενημερώνονται συνεχώς

1 Like