Το μενού από το δεξί κλικ δεν μένει ανοιχτό

Desktop με intel core 2 duo Ε4xxx(δεν θυμάμαι ακριβώς), 4GΒ DDR2, nvidia 210 και 120 SSD (επίσης δεν θυμάμαι μοντέλο). Με εγκατεστημένο το Mint 19.3 x64 Mate.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι, όπου και να κάνεις δεξί κλικ (πχ. επιφάνεια εργασίας, στο κενό διάστημα ενός παραθύρου ή σε εικονίδιο/φάκελο) το μενού ανοίγει και κλείνει. Αυτό γίνεται 4-5 φορές και μετά μένει ανοιχτό κανόνικά. Στο επόμενο δεξί κλικ πάλι τα ίδια.

Να αναφέρω μήπως και σχετίζονται, ότι υπήρχε και ένα πρόβλημα καθυστέρησης στην μεταφορά (drag n drop) των παραθύρων. Δηλαδή ενώ ο κέρσορας μετακινούταν, το παράθυρο κινούταν μετά από 1-2sec. Αυτό το πρόβλημά λύθηκε εγκαθιστώντας τους recommended drivers της nvidia, από τον driver manager.

Έχω δοκιμάσει διάφορα που βρήκα στο internet, καθώς και 2-3 φορές επανεγκατάσταση του Mint, προφανώς χωρίς αποτέλεσμα.
Tο Desktop τελευταία φορά δουλεύτηκε πριν 2 χρόνια και είχε Windows 7, τότε χωρίς πρόβλημα.

Όποιος έχει καμιά ιδέα ας την μοιραστεί!

έχεις δοκιμάσει άλλο ποντίκι;

Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ποντίκι το χρησιμοποιώ και στο laptop μου (είναι ενσύρματο της Gigabyte), χωρίς πρόβλημα. παρόλα αυτά, δεν είναι κακή ιδέα να δοκιμάσω και ένα ακόμα. Θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.

Δοκίμασα και ασύρματο με τα ίδια αποτελέσματα. Παρατηρώ όμως, ότι το πρόβλημα μειώνεται σιγά σιγά, χωρίς προφανή λόγο (πχ κάποια ενημέρωση).

Αν πατήσεις δεξι κλικ και το κρατήσεις πατημένο χωρίς να μετακινήσεις τον κέρσορα καθόλου, το μενού παραμένει ανοιχτό ή κλείνει και πάλι? Επίσης, όταν ανοίξει(και εφόσον παραμένει ανοιχτό), ο κέρσορας που βρίσκεται? Είναι στο σημείο απ’ όπου έγινε το κλικ ή είναι σε κάποια επιλογή από τη λίστα του μενού. Τα ρωτάω αυτά, επειδή κάποιες φορές στο παρελθόν, σε διάφορες διανομές(μιας και έχω χρησιμοποιήσει πολλές), είχα παρόμοια προβλήματα τα οποία οφείλονταν στο ότι ο κέρσορας μετακινούνταν σε κάποια επιλογή της λίστας του μενού και αυτόματα γινόταν κλικ σ’ εκείνη την επιλογή όπου πολύ συχνά ήταν κάποια που δεν είχε κάποια οπτική διαφοροποίηση(πχ αντιγραφή αρχείου), οπότε απλά έκλεινε το μενού. Με κρατημένο το δεξί πλήκτρο όμως μπορούσα να επιλέξω ότι ήθελα, και αφήνοντας το εκτελούνταν η επιθυμητή ενέργεια. Αν λοιπόν πρόκειται για κάτι τέτοιο, μπορείς να ψάξεις σχετικά μ’ αυτό. Δηλαδή για κάποια ρύθμιση ώστε ο κέρσορας να παραμένει στο σημείο που γίνεται το δεξί κλικ και να μην μεταφέρεται πάνω σε κάποια επιλογή του μενού.
Διαφορετικά, μάλλον θα πρέπει να ψάξεις στα logs( ίσως στο .xsession-errors) ώστε να δεις αν υπάρχει κάποιο σφάλμα όταν γίνεται το δεξί κλικ και για κάποιο λόγο κρασάρει το μενού).
Δυστυχώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη λύση, μιας και ποτέ δεν έψαξα για να το διορθώσω, αφού δεν μου συνέβαινε πολύ συχνά και μπορούσα να το παρακάμψω με το κράτημα του κουμπιού και να επιλέξω ότι θέλω.

Δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω αυτό που λες, καθώς το πρόβλημα λύθηκε από μόνο του. Τώρα τι ακριβώς το δημιούργησε και τι ακριβώς το έλυσε, πραγματικά δεν ξέρω.

Χωρίς καμμία λογική θα κλέψω την δόξα τής λύσης ισχυριζόμενος ότι ήθελε να δει άλλο ποντίκι για να φτιάξει! :rofl:

2 Likes

be my guest :wink: (και και για να γεμίσει το 20ρι)

1 Like