To κινητό συνδέεται στο hotspot αλλά δεν έχει πρόσβαση στο internet.

Μέτα από την τελευταία ενημέρωση του manjaro στην οποία ήρθε και το gnome 43 έχω ένα παράξενο πρόβλημα. Ενώ δημιουργώ κανονικά το hotspot από τον υπολογιστή μέσα από τος ρυθμίσεις του gnome όπως έκανα πάντοτε και το κινητό συνδέεται κανονικά, ωστόσο δεν έχει πρόσβαση στο internet.


Έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα μεταξύ των οποίων να βάλω το iwd αντί του wpa_suplicant και να τρέξω ένα κάρο εντολές από το διαδίκτυο αλλά δεν άλλαξε κάτι και δεν μπορώ να βρω κάποια λύση. To gnome 43 δε φαίνεται να είναι πρόβλημα γιατί το δοκίμασα από live fedora και δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με το hotspot. Αν κάποιος ξέρει ότι αυτό είναι bug ή μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση και διόρθωση του προβλήματος είναι ευπρόσδεκτος.

Μήπως άλλαξε το /etc/resolv.conf
Την IP του router την έχει?

Το resolv.conf έχει μέσα μόνο αυτό:

# Generated by NetworkManager
search home
nameserver 192.168.1.1

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.

Λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το setup: Το laptop που το χρησιμοποιώ για hotspot είναι συνδεδεμένο με καλώδιο ethernet που καταλήγει στο router του σπιτιού το οποίο είναι μακριά σε άλλο χώρο και δε φτάνει το σήμα του ώστε να έχω σταθερή σύνδεση με το κινητό ή με το laptop.

1 «Μου αρέσει»

Την έχει εντάξει αυτή είναι. Σε Manjaro Live περιβάλλον δοκίμασες?

EDIT: Μήπως δεν μπορεί να πάρει ip address από το router, κάνε ένα restart, εάν δεν έχεις κάνει.

Ναι το δοκίμασα αλλά δεν μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα γιατί το τελευταίο iso που διαθέτουν είναι με gnome 42 όπως ήταν πριν την ενημέρωση που δημιούργησε το πρόβλημα. Όλα δούλευαν καλά με το live ακριβώς όπως και στην κανονική εγκατάσταση πριν την ενημέρωση.

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα φίλε, διάβασε και εδώ καλά :

https://wiki.archlinux.org/title/Software_access_point#Configuration

Δες μήπως αναβαθμίστηκε ο NetworkManager τελευταία και δημιουργείται το πρόβλημα.
Δες και ένα αντίστοιχο παλαιότερο πρόβλημα :

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=275540

Επίσης δες αυτό το νήμα που προτείνει την χρήση του συγκεκριμένουν πακέτου wpa_supplicant

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=281039

Θα κάνω την προφανή ερώτηση. Είναι ο υπολογιστής με καλώδιο ή ασύρματα; Αν ειναι ασύρματα Δε θα δουλέψει το PC ως hotspot

image

1 «Μου αρέσει»

@billniakas Ας κανω και γω μια ερωτηση. Δεν εχω κανει ποτε hotspot σε υπολογιστη. Εχω κανει μονο αναποδο hotspot με την ευγενικη χορηγια ενος ανυποψιαστου γειτονα μου. Επαιρνα δηλαδη ασυρματα internet και το ειχα βγαλει απο την ethernet σε ενα switch για να τροφοδοτησω και αλλες συσκευες…

Ομως η ερωτηση ειναι… πολλα wifi chip σε κινητα υποστηριζουν διπλο wlan. Δηλαδη μπορεις να φτιαξεις ενα hotspot απο wifi σε wifi. Απ οσο ξερω το μονο μειονεκτημα ειναι οτι μειωνεται το bandwidth στο μισο τουλαχιστον. Αυτο δεν ειναι δυνατο να γινει και με wifi σε υπολογιστη? Καποτε ενα hotspot σε windows που ειχα δει ειχε αυτη τη δυνατοτητα

Πιθανων να πρεπει να φτιαξεις πρωτα ενα virtual wifi η κατι τετοιο ωστε να μπορεις να κανεις αυτου του τυπου τη συνδεσιμοτητα

Εν προκειμένω αν το laptop (στατιστικά μικρή η πιθανότητα desktop με wlan) θα πρέπει να εξασφαλίσει τη σύνδεση στο διαδίκτυο (πχ μέσω ethernet).

Νομίζω ότι αυτό βοηθά.

Εξαρτάται από την κάρτα. Αν έχει AP και interface capability, τότε δεν χρειάζεται άλλη σύνδεση.
Τη δουλιάτς τη καν :smiley:

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Δεν βρήκα κάποια λύση και καθώς έχω αυτή την εγκατάσταση λίγα χρόνια και από τις πολλές ΚΑΡΠΑ που έχει περάσει λόγω των τροποποιήσεων που δοκίμαζα ήταν πλέων σε κακή κατάσταση είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο οπότε έβαλα Nobara Linux.

1 «Μου αρέσει»

Wow Nobara !!!
Πρόκειται για gaming distro;

Η διανομή αναπτύσσεται από τον GloriousEggroll (proton-ge-custom, wine-ge-custom, lutris, Engineer στην redhat). Έχει σίγουρα gaming βελτιώσεις αλλά όχι μόνο. Νομίζω η ιστοσελίδα είναι πολύ κατατοπιστική: https://nobaraproject.org/ Αποφάσισα να την δοκιμάσω γιατί ήθελα καιρό τώρα να δω το fedora και αυτή είναι μία ομαλή εισαγωγή.