To AMPPS με κλείδωσε εκτός λειτουργικού!

Χτες πήγα να κάνω εγκατάσταση το ampps και από απροσεξία έκανα εγκατάσταση το PHP Dev Package. Μετά από επανεκκίνηση μου βγάζει την login οθόνη με τον χρήστη μου και άλλους δύο SQL και PHP.
Είχα auto log in και τώρα όταν κάνω κλικ στον χρήστη μου, πάει να μπει (μαυρίζει η οθόνη) και επιστρέφει πάλι στην login screen. προφανώς πάει να μπει αυτόματα γιατί δεν μου ζητάει κωδικό.

Έτσι και αλλιώς ετοιμαζόμουν να το κάνω format , οπότε αν έχετε καμιά ιδέα έτσι για την γνώση ευχαρίστως να την δοκιμάσω.

Στα windows χρησιμοποιώ το Wamp server , εκτός από το ampps υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω σε linux;

Bitnami
https://bitnami.com/stacks

Devilbox
http://devilbox.org/

Για δες αν σου κανει ενα απο τα δυο.

1 Like

Σουίτες όπως το wamp και το ampps έχουν νόημα σε περιβάλλον Windows όπου είναι δυσκολότερο να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις τα σχετικά προγράμματα. Στο Linux τα έχεις όλα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον και άμεσα διαθέσιμα στα αποθετήρια.

Μην ξεχνάς πως για να φτιάξεις ένα website υπάρχουν δυο εργασίες που πρέπει να κάνεις. Η πρώτη είναι να το φτιάξεις, και η δεύτερη να το μεταφέρεις σε κάποιον σερβερ. Πολύς κόσμος υποτιμά και το πληρώνει άσχημα το δεύτερο κομμάτι.

Οπότε εξαρτάτε από το τι θέλεις να κάνεις. Μια βασική εγκατάσταση, αν θέλεις να μάθεις πχ PHP/Mysql είναι απλή και με ένα ψάξιμο θα βρεις πως να τα στήσεις. Και θα καταλάβεις και καλύτερα τα εργαλεία.

Για ποιο επαγγελματική δουλεία, ή για το επόμενο βήμα, όπου θέλεις καλύτερο έλεγχο στο τι χρησιμοποιείς από αυτό που σου δίνουν τα εργαλεία της διανομής, μια λύση τύπου docker είναι ότι πρέπει.

Η επανεγκατάσταση είναι μια καλή ιδέα.

3 Likes

είναι για μελέτη php-sql , όχι για επαγγελματικό σκοπό.

Απλά το πράγμα έγινε λίγο περίεργο τώρα. Το μηχάνημα το έχω dual boot με windows. Μπήκα στο live mint, έσβησα το partition του (κατά την εγκατάσταση), το ξανά έκανα κανονικά εγκατάσταση…όλα καλά. Κάνω επανεκκίνηση για να bootάρω πρώτη φορά στο λειτουργικό και μου κάνει το ίδιο πράγμα. Βάζω κωδικό , μαυρίζει η οθόνη και ξανά γυρνάει στην log in screen. (στα windows μπαίνει κανονικά και μετά την εκ νέου εγκατάσταση)

Έχεις κρατήσει μήπως το παλιό $HOME ;

έχω σβήσει όλο το partition. Θα ξανά δοκιμάσω να κανω εγκατάσταση να δω τι πήγε λάθος.

Εγώ θα το έλεγα ευκαιρία να πας σε κανονικό Debian ή Arch :stuck_out_tongue:

2 Likes

Όπως έγραψα σε άλλο thread , έχω γυρίσει διανομές και διανομές, μεταξύ αυτών και η arch. Αν και στην αρχή φαίνονται όλα ιδανικά κατά καιρούς αντιμετώπιζα προβλήματα που δεν είχα το κουράγιο να ψάξω ή δεν έπαιζαν όπως ακριβώς ήθελα (βασικά όπως είχα…συνηθίσει). Μιλάμε για ασήμαντα όπως πχ να μην μπορώ να αλλάξω το εικονίδιο στο menu ή πιο σημαντικά όπως πχ να μην εκτυπώνει dublex ο εκτυπωτής ή να μην δουλεύει το wifi. Κατέληξα στην Mint που για μένα έχει καταπληκτικό OOBE και σε πιο παλιά μηχανάκια στην linux lite.

ΥΓ. δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το πρόβλημα.
ΥΓ2. Το laptop έχει δύο σκληρούς έναν SSD και έναν HDD. Αφαίρεσα τον HDD o οποίος περιέχει μόνο αρχεία και όχι λειτουργικό. Αυτήν την φορά έσβησα το partition του linux μέσα από τα windows. Έκανα επανεγκατάσταση και όλα παίζουν τώρα.

Σε περίπτωση που θες απλά μια μελέτη μπορείς να δεις είτε ένα Docker περιβάλλον είτε μια εικονική μηχανή. Γενικά για ανάπτυξη λογισμικού και “ξεμάτιασμα” συστήνω αυτές τις μεθόδους πρώτα. Είναι ασφαλείς και σε περίπτωση βλακείας απλά το πετάς και ακόμα στην περίπτωση εικονικής μηχανής μπορείς να κρατάς snapshopts έτσι μια βλακεία και πας πίσω.