Τι εγινε το φορουμ του linuxmint.gr;;;

Καλησπερα σας…
Πριν λιγα χρονια, καπου-καπου εμπαινα σε φορουμ του LinuxMint.gr
Τωρα ομως δεν τον βρηκα… λες κι “ανοιξε η γη κι το καταπιε”!
Τι συνεβει…??

Ξύνεις πληγές να το ξέρεις :persevere:

Εν συντομία το linuxmint.gr ανήκε σε κάποιον ιδιοκτήτη, που το όνομα του δεν αξίζει να αναφερθεί σε καμία ιστορία. Και απλά το είχε. Οι διαχειριστές και ο κόσμος που το κρατούσε ζωντανό δεν τον είχε δει ποτέ. Μέχρι που ο κόμπος έφτασε στο χτένι γιατί βρέθηκαν σοβαρά θέματα ασφάλειας και απαίτησε πρόσβαση, ιδιωτικά στην αρχή και μετά δημόσια. Οι (πρώην μιας και τους καθαίρεσε) διαχειριστές και ο κόσμος το άφησε. Ήταν νεκρό μέχρι που μια μέρα απλά εξαφανίστηκε.

Ένα νήμα συνδέει το linuxmint.gr με αυτό εδώ που είναι κατά κάποιος τρόπο απόγονος του. Αποκτήθηκαν μαθήματα και εμπειρίες από αυτή την ιστορία και πάρθηκαν μέτρα ώστε να μην είναι στον έλεγχο ενός ατόμου και να είναι εύκολη η μετάβαση σε νέους όταν οι παλιοί διαχειριστές κουραστούν. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τα ίδια παλιά λάθη, μπορείς πάντα να είσαι πρωτότυπος και να κάνεις καινούργια :smiley:

Αν πω καμιά κοτσάνα, αν φαίνεται η οποιαδήποτε αφέλεια και επιπολαιότητα στο ποστ που γράφω, ας διαγραφεί χωρίς εξήγηση. Δεν αλλάξει κάτι στη ζωή μου κι αν δε μάθω αυτό που θα ρωτήσω. Είναι δε πιο πολύ κατινίστκη και κουτσομπολίστικη η διάθεση που ρωτώ.

Τι εννοείς ζήτησε πρόσβαση; Παραβίασε δεδομένα χρηστών; ή τέλος πάντων έκανε κάτι ανήθικο;

Θυμάμαι συζήτηση στο Οσαρένα που δεν μπορούσα να παρακολουθήσω και συνεπώς να αντιληφθώ πράγματα ή καταστάσεις. θυμάμαι ότι κοντραριζόταν κάποιος με ψευδώνυμο debian ass με κάποιους άλλους. θυμάμαι ότι αυτός ο χρήστης δεν μου ήταν συμπαθής και είχα βριστεί μαζί του (για κοινωνικά θέματα αλλά πιο πολύ για θέματα συμπεριφοράς). Νομίζω ότι αυτός υποστήριζε μια κατάσταση στο εν λόγω σάιτ ενώ οι άλλοι έκραζαν αυτοί την κατάσταση. Δίνω 2% ευστοχία σε αυτό που θυμάμαι. Δηλαδή μου έχει μείνει απλά μια εντύπωση και δεν ξέρω καν τι ίσχυε.
Δεν ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης έτσι;

Όχι, ήταν κάποιο όψιμο μέλος από την ομάδα των διαχειριστών, που διαχώρισε τη θέση του και δημιουργούσε θόρυβο χωρίς λόγο. Η ομάδα των διαχειριστών προσπαθούσε να απέχει από τη συγκεκριμένη συζήτηση. Τεσπα, περασμένα ξεχασμένα.

All those moments will be lost in time, like tears in rain…

Ωωχ… ωχ…
Συγγνωμη αν κατα λαθος εξυνα πληγες ή πατησα εναν καλλο-πυον!
Δεν το ηξερα… κι αν αληθευουν ολα αυτα που αναφερατε κριμα.
Ευτυχως που υπαρχει αυτο εδω το νεο φορουμ το Linux-User.
Να ειστε καλα για την πληροφορια.