Τα νέα του Mint. Αυγουστος 2019

Μετάφραση από το https://blog.linuxmint.com/?p=3795


Γεια χαρά σε όλους,

Ελπίζω να σας άρεσε το Linux Mint 19.2. Όλα πήγαν πολύ καλά για μας, πήραμε πολύ καλή ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια της φάσης ΒΕΤΑ πράγμα που μας επέτρεψε να διορθώσουμε ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων. Η σταθερή έκδοση έγινε δεκτή με πολύ καλά λόγια. Ήταν υπέροχο για μας να σας δούμε ευτυχείς και απολαύσαμε πραγματικά τα σχόλιά σας, ιδιαίτερα για τις βελτιώσεις της ταχύτητας και της διαχείρησης των πόρων στο cinnamon.

Με τη σταθερή έκδοση πίσω μας, τα πακέτα και οι βελτιώσεις να έχουν μεταφερθεί και στο LMDE 3, ξεκινήσαμε την δουλεία πάνω Linux Mint 19.3. Η επόμενη έκδοση έχει προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα, επομένως ο κύκλος ανάπτυξης είναι αρκετά σύντομος και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις επερχόμενες βελτιώσεις.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Μαζί με την τοπική ρύθμιση και την περιοχή, το εργαλείο ρυθμίσεων γλώσσας θα σας επιτρέψει να ορίσετε τη μορφή εμφάνισης της ώρας και της ημερομηνίας.

%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Υποστήριξη HiDPI
Το HiDPI υποστηρίζεται στο Cinnamon και στο MATE και βελτιώνεται με κάθε νέα έκδοση. Κάποιες εικόνες είναι ακόμα θολές με HiDPI στο Linux Mint 19.2. Τα παρακάτω θα βελτιωθούν

  • Οι σημαίες στις ρυθμίσεις γλώσσας
  • Οι σημαίες στο εργαλείο “Πηγές λογισμικού”
  • Οι σημαίες στην προφύλαξη οθόνης Cinnamon
  • Οι εικόνες προεπισκόπησης εικόνων στις ρυθμίσεις θέματος στο cinnamon

Όλα αυτά θα φαίνονται καθαρά στο Linux Mint 19.3.

Εικονίδια στην γραμμή εργασιών
Υπάρχει ένα πρόβλημα με την υπάρχουσα τεχνολογία που χρησιμοποιεί το ‘gtk3’ και δεν θα υπάρχει υποστήριξη στο gtk4. Στο blog υπάρχει μια εκτενής αναφορά των προβλημάτων καθώς και μια νέα τεχνολογία που η ομάδα έχει αναπτύξει για να λύσει μια και καλή το πρόβλημα. Το κείμενο είναι αρκετά τεχνικό και πολύ μεγάλο και δεν θα το μεταφράσω εδώ. Όποιος μπορεί να το καταλάβει θα είναι σε θέσει να το καταλάβει και στα αγγλικά :slight_smile:
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με τον διαχειριστή ενημερώσεων και το εικονίδιο του, το οποίο θα επιλυθεί και αυτό.

MintBox 3
Η Compulab δουλεύει σκληρά πάνω στο MintBox 3. Για να τονίσουμε το γεγονός ότι αυτοί οι υπολογιστές είναι μοναδικοί και να τους προσφέρουμε μια αίσθηση ασυναγώνιστης αξίας, επενδύσαμε σε ένα λογότυπο από αλουμίνιο κομμένο με διμαντοκοπή στην πλάκα προσώπου.

%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Θα κυκλοφορήσουν τρεις διαφορετικές εδόσεις, με GPU Intel, AMD και NVIDIA. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και δεν μπορούμε να περιμένουμε να πάρουμε τα χέρια μας στην πρώτη μονάδα.

Χορηγίες:
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους

  • $33, Ioannis P.
  • $11, George aka “Standicious”
  • $5, Nikolaos C.
  • $5, Dionysios K.
  • MinO aka “MinOtaVrS
  • $5, Ιωαννης Μ.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το Linux Mint με μια δωρεά, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.linuxmint.com/donors.php.

Για να γίνετε πάτρωνας του Linux Mint, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.patreon.com/linux_mint.


Άσχετο αλλά αυτό είναι το χιλιοστό άρθρο του φόρουμ.
Ελπίζω σύντομα να φτάσουμε και τα 1024 :slight_smile:

8 Likes