Ποια διανομή έχετε αυτήν την στιγμή...

Βασικά για home pc δεν υπάρχει καλύτερη διανομή και εννοώ και τις arch based

4 «Μου αρέσει»

mx linux.
Δεν αποκλειεται να την αλλάξω στο μέλλον για κατι άλλο που να εχει σχεση με debian ή devuan, αλλά προς το παρων με βολευει πολυ.
Χρησιμοποιω και λιγο το sparky και το bunsenlabs, αλλά λεω να ασχοληθω καποια στιγμη και με τη refracta αρκετα αλλά και με το star linux που το εχει αναφερει μερικες φορες ο @MetFM αλλά που δεν το εχω δοκιμασει καθολου.

3 «Μου αρέσει»

Είναι πολύ καλή διανομή και έχει πολύ καλά εργαλεία

Δεν έχει τύχει να το βάλω ποτέ… Πότε δεν ξέρεις όμως.

Φλερτάρω λίγο να δω bsd

5 «Μου αρέσει»

Pop!_Os 20.04! μετά από Deepin 20.01 μετά από Ubuntu 20.10…raspbian Os στο pi4 (στο οποίο σκέφτομαι αν πρέπει να βάλω open media vault Os εκτός αν μάθω το Lxd)…Kali linux και Ubuntu στα windows στο wsl2 , δοκιμές linux όπως alpine σε android 1Gb με Termux και άλλα σε παλιό desktop.

ουκ εν τω πολλώ το ευ

Απλά οι δοκιμές είναι αναπόφευκτες για τους αρχάριους.

3 «Μου αρέσει»

Για πες λιγο τι κάνεις με αυτο… ακουγεται ενδιαφερον… δηλαδη σαφως χρησιμοποιω το termux αλλά δεν το εχω χρησιμοποιήσει έτσι…

1 «Μου αρέσει»

2 posts were split to a new topic: Termux και Alpine LInux στο Android

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν χρησιμοποιώ καθόλου LInux, αλλά η διανομή που πάντα με βολεύει και για μένα είναι από τις καλύτερες all-around είναι το Mint Cinnamon.

Το τελευταίο καιρό όμως σαν άρχισα να τα βαριέμαι τα κλασικά γραφικά περιβάλλοντα, Cinnamon, Gnome Shell, Mate, Xfce, Pantheon, στο επόμενο μου φορμάτ μάλλον θα δοκιμάσω η το νεο KDE plasma 6 η το Deepin όταν εξαληφθουν τα bug του.

4 «Μου αρέσει»

Ubuntu 20.04 στο σταθερό και θα παραμείνουν έως ότου λήξει η υποστήριξή, εκτός αν υπάρξει κανένα πολύ ακραία υπέροχο καινουργιο feauture που αξίζει την αναβάθμιση σε beta edition.

Ubuntu 18.04 στο λάπτοπ (προεγκατεστημένα) έως ότου η Dell υποστηρίξει επίσημα τα 20.04.

Γενικά δεν φεύγω από Ubuntu. Οι ευκολίες που παρέχουν σε κάποια πράγματα είναι πολύ δελεαστικές και δεν έχω όρεξη να εμβαθύνω.

5 «Μου αρέσει»

Οι κύριες διανομές μου είναι Ubuntu για το λόγο ότι κάποιες εφαρμογές της Microsoft (πχ MS SQL Server, Visual Studio Core, .Net core, Teams, κτλ) υποστηρίζονται επίσημα… και λόγο της δουλειά μου κάνω δοκιμές σε όλα αυτά.
Σε ένα mini PC έχω Ubuntu 20.04 Gnome και έχω και δύο Ubuntu Servers 18.04 LTS, ο ένας από αυτόν τρέχει στο Azure… κάτι που δεν το προτείνω και ιδιαίτερα.

3 «Μου αρέσει»

Manjaro-mate και Ubuntu σε σταθερό και δυο σκληρούς.
Και μια και το θυμήθηκα πρέπει να δω σε τι κατάσταση είναι το ubuntu (έχω να μπω καιρό )

1 «Μου αρέσει»

Linux Mint, απ’ όταν ξεκίνησα με το linux (2015).

4 «Μου αρέσει»

Είσαι ο δεύτερος που συναντώ γενικά να το λέει αυτό αν και πότε δεν συμπάθησα αυτήν τη διανομη δεν βρησκω τον λόγο ύπαρξης της. Χωρίς παρεξήγηση πάντα

Γιατί να σε παρεξηγήσω; Απλά δεν κάνω εύκολα “αλλαγές”. Για να κάνω μετάβαση από windows σε linux μου πήρε καιροοοοό για να το αποφασίσω. Μέχρι στιγμής έχω βολευτεί με το mint. Πάντως εάν αλλάξω, θα πάω μάλλον σε manjaro, που είναι rolling διανομή (αυτό που με “φρενάρει”, είναι ότι βαριέμαι να “ξαναστήσω” από την αρχή το σύστημά μου).

Να πας σε μαμά διανομή όχι σε δεύτερη είναι καλύτερα έτσι τουλάχιστον για εμένα. (το aur θα σε τρελάνει αξίζει τον κόπο )

Δεν θα χάσεις τίποτα αν έχεις home partition

1 «Μου αρέσει»

Όταν λες “μαμά” διανομή, εννοείς arch linux; Είμαι της “ευκολίας”. Πάντως, όντως έχω ξεχωριστό home partition.

Όπως νομίζεις στο ίδιο στρατόπεδο είναι. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 «Μου αρέσει»

είμαι της άποψης, όταν είσαι ευχαριστημένος με μια διανομή δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις, αν από την άλλη σε τρώει για μια αλλαγή, τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου…

9 «Μου αρέσει»

Δεν χορταινω μονο Plasma η μονο Gnome, και ετσι τρεχω σε ενα δισκο openSUSE Tumbleweed Plasma (5.20.5) και στον αλλο debian bullseye unstable Gnome (3.38.2), ασε εχω δοκιμασει τα παντα. :yum:

4 «Μου αρέσει»

To linux mint είναι τρομακτικά polished και με το cinnamon προσφέρει μία πολύ οικεία εμπειρία σε παλιούς χρήστες ηυ.
Είναι ο ορισμός του βάζεις το κλειδί, βάζεις μπροστά και φεύγεις.

5 «Μου αρέσει»

Εδώ και κανα χρόνο σπάω τα μούτρα μου με Arch LTS+Cinnamon. Η μάχη είναι άνιση λόγω ελλιπών γνώσεων-καμιά φορά σε σημείο μαζοχισμού-αλλά το παλεύω γιατί έχω μάθει πολλά, τα οποία δεν θα (χρειαζόταν να) μάθω ποτέ στο αγαπημένο μου (για τους λόγους που ανέφερε ακριβώς από πάνω το @tsapi) Mint.
Στης συζύγου έχω βάλει Arch LTS+Cinnamon. Ούτε εκείνη, ούτε ο υπολογιστής δεν έχουν κάνει κιχ.
Στο δικό μου που είναι συνδεδεμένος στο στερεοφωνικό, έχω βάλει και Ubuntu Studio σε dual boot.

4 «Μου αρέσει»