self hosted spotify alternative

Καλησπέρα σε άπαντες / άπασες !

Διαθέτω στο fileserver μου μία μεγάλη μουσική συλλογή σε mp3 και ogg. Διαθέτω καλή σύνδεση με ίντερνετ (οπτική στα 200/200). Απεχθάνομαι το spotify, όσο κι αν μου αρέσει το functionality του.

Ψάχνω διακαώς ένα self hosted spotify (alternative). Να σκαννάρει τη μουσική μου συλλογή, να τα τακτοποιήσει όλα όσο πιο αυτόματα γίνεται με εικονίτσες και λοιπά φρου φρου και αρώματα, έτσι ώστε να μπορώ να ακούσω τη μουσική μου από άλλους υπολογιστές εντός και εκτός σπιτιού και από το κινητό μου (εντός και εκτός σπιτιού - με κάποιο app?) με ρυθμίσιμο τρόπο (transcoding κτλ κτλ).

Ξεκίνησα να το ψάχνω, βλέπω το subsonic, το ampache, βλέπω ότι υπάρχουν και κάμποσα άλλα… Χαμός και χάος…

Έχει ασχοληθεί κάνας χριστιανός (και μη) με το συγκεκριμένο άθλημα? Υπάρχουν συμβουλές? Ακόμα καλύτερα προτάσεις (“βάλε το τάδε! Είναι το καλύτερο!”) ?

Εννοείται ότι θέλω κάτι open source και θα προτιμούσα ισχυρά κατιτίς το δωρεάν…

Είμαι όλος αυτιά και χιλιοευχαριστώ προκαταβολικώς! :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις το kodi για αυτη τη δουλεια; Εγω αυτο θα κοιταγα πρωτα, αλλά δεν το εχω κανει προσωπικα

Έχω δουλέψει κάτι παρόμοιο στα πλαίσια εργασίας της σχολής (Εφαρμογή δική μου). Είναι πολύ λειψό αυτή τη στιγμή, αλλά τα τραγούδια τα παίζει ( streaming) και τα κατεβάζει . Έχω μία όρεξη να το αναπτύξω παραπάνω, αλλά δεν έχω και τόσο χρόνο. Αυτό που με κράτησε πίσω κυρίως είναι το γεγονός πως πιστεύω ότι έχει μικρή απήχηση μια τέτοια λύση. Επίσης το Client κομμάτι είναι στημένο σε android μόνο. Είναι γραμμένο σε plain Java, αλλά αν το ξαναδουλέψω μάλλον θα το περάσω σε Spring. Αν ψήνεται και κανένας άλλος για development το συζητάμε να το τρέξουμε το προτζεκτ σε FOSS φυσικά.

1 Like

Το plex είναι ίσος αυτό που ψάχνεις. Είναι διαθέσιμο και σε Ubuntu appliance.

Μιας και εισαι στις δοκιμες, ριξε και μια ματια στο Jellyfin. Εχει εγκατασταση και σαν docker container οποτε μπορεις να θες να το βγαλεις και εξω αν βαλεις LetsEncrypt SSL certificates.

2 Likes

Εξαιρετική δοκισμασμένη λύση για file sharing (μουσική-φωτό-αρχεία), είναι το nextcloud.
Διαθέτει και app για android+iOS.

Θέλει αρκετή δουλειά για το στήσιμο.

Καλώς ήρθες @m01 στην παρέα μας :hugs:

Δοκίμασε και το Airsonic … επίσης και το mStream , και τα 2 έχουν έτοιμα images για docker.

Με τον foobar2000 δεν γίνεται η δουλειά;
Θέλει αρκετό config αλλά με το κατάλληλο skin και settings γίνεται πολύ καλό.
Η εμπειρία μου είναι από την win έκδοση αλλά λογικά θα έχει αντίστοιχες δυνατότητες κ στο Linux.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Καλώς σας βρήκα.
btw I use arch :innocent:

2 Likes

Καλως τον :slight_smile: Χιλιοι καλοι χωρανε :slight_smile: BTW I use Debian :grin:

3 Likes

Εγώ χρησιμοποιώ το Plex (για μουσική αποκλειστικά) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Το έχω installed σε έναν remote server (Intel Atom 4c/4GB RAM) με 10,000 albums (3TB, όλα FLAC) και δουλεύει άψογα.

Κάνει scan το music folder και κατεβάζει όλα τα metadata (artist/album info, album cover, charts, lyrics, similar artists, tour dates κα.) από διάφορα sources (last.fm, musicbrainz κτλ) αυτόματα. Δεν είχα κάποιο θέμα με το library, από τα 10,000 album χρειάστηκε μόνο σε καμία 10αριά να βάλω χέρι.

Μπορείς να κάνεις cast σε smart tv, chromecast κα. Υπάρχει και app για κινητό (υποστηρίζει playlist download/offline playback σε quality που θες εσύ).

Είναι free αλλά υπάρχει και το Plex pass με 5 ευρώ αν θες να δώσεις access σε άλλους χρήστες στον server σου, να χρησιμοποιείς ένα άλλο desktop/mobile music player (plexamp) και διάφορα άλλα benefits.


3 Likes

Έπεσα σήμερα τυχαία πάνω σε αυτό.

1 Like

Να πούμε μόνο ότι πλέον ο MinimServer δεν είναι δωρεάν!
Θεωρείται από τους καλύτερους servers διαχείρησης μεγάλων βιβλιοθηκών μουσικής!