Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις δραστηριότητας εκτός του Facebook

Το πολυαναμενόμενο εργαλείο της δραστηριότητας Off-Facebook του Facebook ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Παρόλο που δεν είναι τέλειο μέτρο (μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι απίθανο να ψάξουν τόσο βαθιά και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους) και εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε ισχυρότερους νόμους για την προστασία των δεδομένων, αυτό το εργαλείο αποτελεί ένα καλό βήμα προς τη μεγαλύτερη διαφάνεια και τον έλεγχο των χρηστών όσον αφορά την παρακολούθηση από τρίτους.

Δείτε πως:

https://privacy.ellak.gr/2020/01/29/pos-na-allaxete-tis-rithmisis-drastiriotitas-ektos-tou-facebook/

Η αλήθεια είναι πως το έχει κάνει όσο ποιο δύσκολο μπορεί να γίνει, και κάνεις τόσα κλικ που ελάχιστοι θα το κάνουν, αλλά όχι εσύ. Εσύ θα το κάνεις, έστω και για την αλητεία.

Τι είναι η δραστηριότητα εκτός Facebook;
Η δραστηριότητα εκτός Facebook περιλαμβάνει πληροφορίες που μας κοινοποιούν επιχειρήσεις και οργανισμοί σχετικά με την αλληλεπίδρασή σας μαζί τους. Η αλληλεπίδραση μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως την επίσκεψη στον ιστότοπό τους ή τη σύνδεση στην εφαρμογή τους μέσω του Facebook. Στη δραστηριότητα εκτός Facebook δεν περιλαμβάνονται οι λίστες πελατών που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να προβάλλουν διαφημίσεις αποκλειστικά σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Πώς έλαβε το Facebook τη δραστηριότητά σας;
Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, αυτές οι επιχειρήσεις ή οι οργανισμοί μπορούν να μας κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μας για επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε αυτή τη δραστηριότητα για να εξατομικεύουμε την εμπειρία σας, για παράδειγμα για να σας εμφανίζουμε σχετικές διαφημίσεις. Επίσης, ζητάμε από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να ενημερώνουν τους χρήστες πριν χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία μας για επιχειρήσεις.

εικόνα

8 Likes

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Υπάρχει και το plugin Facebook Container για Firefox εδώ και καιρό :wink:
https://support.mozilla.org/el/kb/facebook-container-prevent-facebook-tracking

5 Likes